Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

vimen pisze: Może kiedyś - jak już zamieszkam na działce - się tym zajmę ;:108
Kasiu, jakbym słyszała siebie :D Ja tak mówię i myślę codziennie, że jak już będe mieszkac na działce, to zrobię to i kupię tamto :lol: Na razie na działkę dojeżdzam, a spac wracam w inne miejsce, no ale jeszcze trochę i w końcu zamieszkam na swoim ;:333

Co do dalii, to powiem Ci, ze nie widziałam jeszcze na żywo dalii o wysokości 1,7m ;:oj to wyższa ode mnie, niesamowicie to musi wyglądać ;:173
Bardzo podoba mi się Ferncliff Tango, widziałam ją kiedyś na zdjęciu w necie, to nie wyglądała tak atrakcyjnie jak na Twoich zdjęciach.

Gardaia wygląda trochę jak słonecznik Double Whammy :D Jak bliźniaki.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu. Kusisz tymi swoimi daliami ;:108 . Masz mnóstwo ciekawych odmian ;:108 . Przy okazji chciałam życzyć Ci spokojnych i rodzinnych Świąt ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

No nie wiem Kasiu, do przechowywania karp mam chyba jeszcze mniejszy talent niż do ich hodowania :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Faktycznie kusisz.
Całe szczęście, że moje przeboje z przechowywaniem trzymają mnie ryzach, ale taka Creme de Cassis faktycznie warta grzechu
Czasem takie pomyłki są na wagę złota
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Co za kolekcja dalii ;:oj można wspominać bez ograniczeń ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, w taki chmurzasty dzień, jaki ja mam i to nie od dzisiaj, kolory kwiatów lata znacznie poprawiają humor. ;:63 ;:63
Dziękuję. ;:196
Dobrego tygodnia. ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu Twój wątek jest najlepszą reklamą dla tych pięknych kwiatów! Tym razem ujął mnie Gatsby ;:167
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Dominiko 170 cm dla dalii to wcale nie tak dużo - w tym roku u innych forumków dalie nawet 2 metry przekroczyły. Moje - mam wrażenie - są trochę niedopieszczone przez to, ze nie ma mnie przy nich stale. Ale kiedyś i ja się dochowam takich kolosów - już sobie wyobrażam jakie to musi być wrażenie chodzić pod szpalerem takich ogromnych roślin ;:oj

Ewelinko dziękuję :D Oczywiście smarkacz się dokładnie na święta rozchorował, ale na szczęście zaplanowane były domowe, bez żadnych wyjazdów. A daliami jeszcze trochę pokuszę, bo naprawdę warto je mieć ;:108

Malwinko trzeba próbować :D Kanny z kłączy mi nie wyszły, to spróbowałam z nasion ;:306

Gosiu u mnie z przechowywaniem bywa też różnie, ale i tak nie mogę się oprzeć daliom :D

Karolka niestety są ograniczenia... W metrażu ogrodu i stanie konta ;:306 Jak widać doszłam już do literki G, więc spokojnie wyrobię się przed początkiem nowego sezonu :D

Lucynko zdecydowanie trzeba sobie poprawiać humor ;:108 U mnie dzisiaj była straszna zawierucha - lało, padał grad, grzmiało nawet i się błyskało :shock: Poszłam do pracy, ale miałam takiego lenia... ;:224

Marysiu muszę reklamować, bo jak przyjdzie do przekazywania nadwyżek, nie będę musiała szukać chętnych :lol: Oby tylko zima była dla nich łaskawa ;:108

Giraffe - bardzo oryginalna dalia, ale niestety trzeba było ją podpierać, bo łodyżki były wiotkie i smętnie zwisały pod ciężarem kwiatów.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gitty Up - niewielka anemonowa dalia.

Obrazek Obrazek

Gladiator - okazały kwiat.

Obrazek Obrazek

Goldean - ogromny słoneczny kwiat - jedna z moich pupilek ;:167

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dalisbea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2016, o 22:52

Post »

Przepiękne ;:138 Jak je wszystkie mieścisz?? Przecież to chyba spore karpy wiec miejsca musisz mieć dużoooo ;:108
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Gitty Up chwycił mnie za serce! ;:167

Miałam kiedyś dawno temu dalie bardzo podobna do gladiatora, ale to nie mógł być on, bo to nowa dość odmiana. Pamiętam kwiat miał ponad 20 cm średnicy, ale wszelkie próby jego identyfikacji się nie powiodły. Nadal szukam...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu :wit . No i po świętach , szybko zleciały jak zawsze ;:173 . Kuś daliami kuś ;:224 , chociaż to nie moja kolorystyka ;:218 to są przepiękne :tan . Jeszcze tylko pożegnamy nowy rok i czekamy na wysiewy i potem na wiosnę ;:333 . Czy Ty wszystkie dalie pędzisz w doniczkach ??
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Oj u mnie przydałby się taki szpaler 2m dalii ;:oj Sąsiedzi by nie zaglądali :D

Gitty Up najładniejsza z tych ;:167 Coraz bardziej podobaja mi się anemonowe, a kiedyś w ogóle mi się nie podobały. Jak widać, gust się zmienia co jakiś czas ;:224
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Przyszłam się przywitać i czekam na dalszą część daliowego alfabetu. Mnie się wbtym roku przytrafiła 2- metrowa biało- kremowa dalia kupiona naryneczku za piątaka jako góra metrowa różowa, nawet wstążeczkę różową miała, bo pani tak oznaczała, żeby ie pomylić. Swojądrogą była piękna, rosła sztywno, bez podpórek, tylko trochę zdominowała mój 26 metrowy ogródek, ale mam już na nią pomysł, jeśli przeżyje.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Kaktusowa dalia zostawiła mi w "spadku" nasiona, ale mi się podobają pełne a one nasion nie dają ;:222 ech... może się przerzucę na róże :lol:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Kaśka, cudowne te kwiaty co? Każdy inny, każdy piękny i ma to coś. Niestety, część moich dalii uległa zniszczeniu jeszcze podczas suszenia w pomieszczeniu gospodarczym. Ta co się uratowała czeka na swój czas, mam nadzieję że da radę. Już niedługo, a takie fotki pozwalają go przetrwać w lepszym nastroju.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”