Storczyki TULIPANA998
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
O Boze to ja dla tych 300 falków musze chyba cysternę kupic
i wielki piec do gotowania wody...
. Ja podlewam nad zlewem i ide do pokoju robiąc rzekę po drodze....
.
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A moje storczyki to jakieś odmieńce chyba. Rzadko się zdarza bym musiała podlać wszystkie naraz! Dlatego mam zawsze w zapasie butelkę z odstaną wodą, w razie potrzeby wlewam ją do osłonki, wkładam delikwenta i po 30-40 min (jak mi sie przypomni) wyławiam i odstawiam na miejsce. Jeśli potrzeba to zamaczam innego, jeśli nie to podlewam tą wodą inne moje doniczkowce. No, ale ja nie mam storczyków aż tak wiele.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Artrur, wystarczy pod doniczkę dać podstawkę i nie będzie rzekiTulipan998 pisze:O Boze to ja dla tych 300 falków musze chyba cysternę kupici wielki piec do gotowania wody...
. Ja podlewam nad zlewem i ide do pokoju robiąc rzekę po drodze....
.
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Baryczko W takim razie i ja mam odmieńceBaryczka pisze:A moje storczyki to jakieś odmieńce chyba. Rzadko się zdarza bym musiała podlać wszystkie naraz! Dlatego mam zawsze w zapasie butelkę z odstaną wodą, w razie potrzeby wlewam ją do osłonki, wkładam delikwenta i po 30-40 min (jak mi się przypomni) wyławiam i odstawiam na miejsce. Jeśli potrzeba to zamaczam innego, jeśli nie to podlewam tą wodą inne moje doniczkowce. No, ale ja nie mam storczyków aż tak wiele.
Po prostu każdy przesycha w innym czasie, najczęściej sabotki podlewam wtedy kiedy dendrobium, czyli częściej niż falenopsisy, a falenopsisy podzielone na kilka grup
Tulipanku ja też nie moczę tylko podlewam nad zlewem/wanną przegotowaną wodą z butelki i po prostu zostawiam je na pół godzinki w tej wannie i czekam aż wooda spłynie z nich, i dopiero zanoszę do pokoju
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Tulipan998

- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Ja bym nie zwytrzymał pół godziny
. u nas tez drewniane podłogi tylko nie w kuchni... A ja stawiam storczyki w osłonkach , nie na podstawkach...
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Oj od razu nie wytrzymał...część czeka w wannie a Ty w tym czasie podziwiasz inne na parapecie
a potem zamiana 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Po różnych sposobach podlewania , znalazłam sposób dla mnie rewelacyjny. Wcześniej motałam się z miskami, przenoszeniem storczyków do łazienki, kuchni. Podłogi w kałużach, pozalewane meble, szok. Od dosyć dawna podlewam storczyki czysciutko bez noszenia się z nimi i zalewania całego domu. A mianowicie zbieram wiaderka po litrowym serku, w tej chwili mam ich 11, i po prostu wstawiam partiami storczyki do tych wiaderek na ok 30 min, nie przenoszę ich nigdzie, tylko unosze doniczkę i w wiaderko. I pomoczy się jedna partia, to wstawiam drugą, potem trzecią i gotowe. Szybciutko, czyściutko, dla mnie super, szczerze polecam. 
- Tulipan998

- Kontakt:
Ja tam musze mieć cały czas na parapetach przepych baroku...Jeanne pisze:Oj od razu nie wytrzymał...część czeka w wannie a Ty w tym czasie podziwiasz inne na parapeciea potem zamiana
A tak na poważnie to teraz jak będę nad zlewem podlewał to sobie wezne osłonke i to co odcieknie po drodze to odleje...
Madzik - tak , tak... wiem..
Agness - Mocza sie 30 min !
Właśnie dostałem nową cyfrówkę
;:2 Trzeba bedzie popróbowac na storczykach
- Tulipan998

- Kontakt:
Jak na razie sie ładuje.. , przedtem zrobiłem pare fotek i troche usunałem...