Mój (
Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12
Niesamowite! Wawrzynek kwitnie!
Mój (
) ma pąki i pewnie niebawem zobaczę jego kwiaty. Martwię się tylko, że nic nie urósł od wiosny 
Mój (
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko ,świetne te bałwanki ja też robię coś w tym rodzaju 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, rzeczywiście niespodzianka!
Kwitnący wawrzynek o tej porze roku... no, no...
U mnie dzisiaj mrozi, w nocy było ok. -8 przy gruncie, bo na moim balkonie miałam rano -3.
Oczywiście ani śladu śniegu.
Kwitnący wawrzynek o tej porze roku... no, no...
U mnie dzisiaj mrozi, w nocy było ok. -8 przy gruncie, bo na moim balkonie miałam rano -3.
Oczywiście ani śladu śniegu.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
U mnie Wawrzynek też już różowy, ale mniej niż Twój , za to Jaśmin Nagokwiatowy mocniej rozwinięty
Grudzień a tu coś kwitnie-to wspaniała sprawa 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko na wspominki jeszcze będzie czas a takie kolory na bieżąco cieszą wspaniale 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mój biały calutki zapaczkowany a różowego muszę poszukać czy aby mu sie też nie zechciało pokazać pąków.Jednak to młodzieniec, więc za bardzo nie oczekuje od niego kwitnienia.U mnie tylko ozdobą są kuleczki Pięknotki.Iwonko fajnie ,ze woda pomaga
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie dziewczyny kochane
dziś działałam zakupowo, a jak u Was z przygotowaniem do świąt
ale też odwiedziłam koleżankę ogrodniczkę, no i oczywiście znowu przywiozłam sobie troszkę nasion
Tereniu, Elu, Miłko, Lucynko, Karolka, Kasiu niespodzianka fajna, ale dzisiejsza noc była dość mroźna, to chyba i kwiatki już będą zmarnowane
Beniu podglądam Twoje prace
Marysiu kochana mój kwitnący wawrzynek jest malutki, a co gorsza w doniczce jeszcze, tym bardziej zaskoczona jego kwiatkami byłam, ale pewnie zakwitł dlatego, że mu się ciepło zrobiło, bo doniczki z roślinami, których nie zdążyłam posadzić, okryłam dość ciepło
Zuziu no właśnie dla mnie jako kierowcy to śnieg mi nie potrzebny,m ale jako ogrodniczka czekam aż przykryje mi roślinki, będę spokojniejsza
Jadziu mam i białego, ale ten młodziutki, tegoroczny, czekam na jego kwitnienie z utęsknieniem
Tereniu, Elu, Miłko, Lucynko, Karolka, Kasiu niespodzianka fajna, ale dzisiejsza noc była dość mroźna, to chyba i kwiatki już będą zmarnowane
Beniu podglądam Twoje prace
Marysiu kochana mój kwitnący wawrzynek jest malutki, a co gorsza w doniczce jeszcze, tym bardziej zaskoczona jego kwiatkami byłam, ale pewnie zakwitł dlatego, że mu się ciepło zrobiło, bo doniczki z roślinami, których nie zdążyłam posadzić, okryłam dość ciepło
Zuziu no właśnie dla mnie jako kierowcy to śnieg mi nie potrzebny,m ale jako ogrodniczka czekam aż przykryje mi roślinki, będę spokojniejsza
Jadziu mam i białego, ale ten młodziutki, tegoroczny, czekam na jego kwitnienie z utęsknieniem
- JAKUCH

Iwonko na tego białego to sobie trochę poczekasz jakieś 4 lata, bo u mnie dopiero po tylu latach zakwitł .Może u Ciebie szybciej pokaże kwiatki ,bo masz zielone rączki
-
plocczanka

Iwonko, działasz zakupowo, a ja w tym roku zobligowałam św. Mikołaja, by kasę przyniósł rodzinie, bo nie chce mi się myśleć nad prezentami
i nie umiem podpowiedzieć, co ewentualnie każdy z członków rodziny chciałby dostać.
Zakupy innego rodzaju mam już załatwione i tylko pichcenie mi pozostało. Tylko cuś lenia mam do garów, ale przecież muszę się wreszcie zmobilizować.
Czas ucieka. 
Zakupy innego rodzaju mam już załatwione i tylko pichcenie mi pozostało. Tylko cuś lenia mam do garów, ale przecież muszę się wreszcie zmobilizować.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No to ja dziś Lucynko dumna z siebie jestem, bo podłoże ugotowany, zawekowany mam, śledziki po sułtańsku w słoiczku przegryzają się, octy ziołowe pozlewane, pyszny ocet z dzikiej różny zrobiłam, dziś degustacja była, jest boski po prostu, winko z winogron zlane, też degustacja była i winko z jabłuszek, smaczne, lekko słodkie, super
, na jutro śledziki w occie jabłkowym planuje i rogaliki z makiem 
Jadziu, no jak on tak będzie zwlekał z kwitnieniem to go nastraszę, no jak to tak, żeby tyle czekać na kwiaty
Jadziu, no jak on tak będzie zwlekał z kwitnieniem to go nastraszę, no jak to tak, żeby tyle czekać na kwiaty
-
plocczanka

No nie,
ja tak całkiem do tyłu to też nie jestem, Iwonko
podłoże właśnie po raz drugi odgrzewam, jutro trzecie grzanie i do słoików.
Śledziki też już zamarynowane, ciasteczka popieczone, uszka do barszczu zamrożone.
Wina nie robimy, ale nalewek od groma i ciut-ciut.
A właśnie! Trzeźwa jeszcze jesteś?
Po takiej ilości smakowania .... 
podłoże właśnie po raz drugi odgrzewam, jutro trzecie grzanie i do słoików.
Śledziki też już zamarynowane, ciasteczka popieczone, uszka do barszczu zamrożone.
Wina nie robimy, ale nalewek od groma i ciut-ciut.
A właśnie! Trzeźwa jeszcze jesteś?
- JAKUCH

Iwonko żadne poganianie nie pomoże musi podrosnąć wtedy zakwitnie.,Dzisiaj znów miałam po południu Amelkę, kurcze ona co dzień to mądrzejsza .Dzisiaj malowałyśmy farbami trzeba jej znaleźć zajęcie nie tylko komputerowe piosenki .Jednak zauważyłam ,że już tak bardzo do nich nie ciągnie.Trochę pokazywania obrazków ze zwierzątkami no cóż dziecinnieję 
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Iwonko , szybka Jesteś dziewczyno ,ja zacznę dopiero od niedzieli .
Mocniej zarumień rogaliki następnym razem .
- JAKUCH

Mniam mniam czy to drożdżowe rogaliki Iwonko ???? .Ja dopiero w sobotę będę piekła też rogaliki lecz ze słodkościami