Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gralys
50p
50p
Od: 2 lis 2016, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

:wit Marysiu, przecudne wiosenne wspomnienia ;:303 .A ja wreszcie ;:124 obsypałam moje róże, bo u mnie -8. Mam tych róż 71 krzaków i jak na moje lata i możliwości zdrowotne, to trochę za wiele, ale szkoda mi zlikwidować i jak głupia jesienią dokupiłam jeszcze 7 krzaków... :;230 . Wszystko mnie boli i marzę tylko o ;:19 . Pozdrawiam Cię Marysiu cieplutko ;:196 ;:168 . Dobrej nocy Ci życzę.
Rabatki na wiejskim podwórkuGrażyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!
Nowego Gościa Aguss85 czy masz na imię Agnieszka?
Spotkałyśmy się chyba pod dębem u Kasi? bardzo Ci dziękuję za miłe słowa ;:180 Tulipanki zmieniają kolor w miarę rozkwitania i w środku są kremowe ;:215 Mam je pierwszy rok i mam nadzieję że na wiosnę tez się pokażą, bo różnie bywa....czasem wychodzi tylko jeden albo same liście ;:222 Kwiatki, o które pytasz to kamasje. Zapraszam ;:180

Zuziu nie będę zaprzeczać jest ich sporo i szukając znalazłam takie, co nie wysiałam w minionym sezonie :oops: Zrobiłam trochę porządku i może już nie będę szukać w różnych miejscach. Mam złe zwyczaje i staram się je opanować ;:223 U mnie też mróz przenikliwy i niebo o zachodzie było różowe, to pewnie będzie wiatr, a to oznacza że odczuwalna będzie przykra ;:202 Liczę jednak na śnieg ;:224 Pozdrawiam ;:196

Karolino niewątpliwie każdy ma jakieś problemy, skoro się żyje i to aktywnie. Sąsiedzkie zwyczaje najczęściej nam nie odpowiadają, a nasze pewnie sąsiadom. Ja wielkie drzewa kupiłam razem z domem, sąsiedzi też mają jakby nie wiem gdzie mieszkali i nie przewidzieli że drzewa rosną ;:oj

Iwonko dzień minął mi leniwie, jakoś nie mam ochoty na nic, Wieczorem wszyscy w domu spotkaliśmy się w kuchni robiąc rozgrzewające napitki ;:306 Pogoda robi swoje ;:306 Ja wolałabym już nie dostawać nasionek, bo jak spojrzałam na numer kolejny skierowań sanatoryjnych to obawiam się że przy moim szczęściu wyślą mnie właśnie w czasie siewów ;:oj Nasion też mam tyle, że muszę je w większości w końcu wysiać ;:223

Grażynko ja też mam bardzo dużo krzewów róż i ciągle jak mi coś nie wpadnie, to przywiozę sobie patyczki od koleżanek i ukorzenię. Krzaków będzie koło setki, okrywam malutkie i te najwrażliwsze. Nie panuję już nad tym wszystkim :wink: Kiedyś nawet miałam spisane gdzie która odmiana rośnie, ale już poszło wszystko na żywioł i nie wiem gdzie jaka róża rośnie, bo doszło jeszcze przesadzanie. U mnie jest makabrycznie zimno i ziemia zmarznięta więc o pracy jakiejkolwiek nie ma mowy ;:185 Wygrzewaj się i śpij spokojnie ;:196 ;:196

Na zachód słońca nie wyszłam, ale idąc zamknąć kurnik pobiegłam po aparat widząc gigantyczny wschodzący księżyc

Obrazek

i parę wiosennych zdjęć na dobranoc!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolorowych snów!
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Marysiu, Ty zawieruszyłaś nasionka, a ja tak gdzieś ukryłam cebule korony cesarskiej (przecież śmierdziały),że niestety do tej pory ich nie znalazłam ;:124 Dobranoc.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Anido może poszukaj ich jeszcze i wsadź nawet do doniczki, bo nasiona można i za rok a cebule mogę przepaść. A korony cesarskie są cenne ;:167 Śpij dobrze ;:19
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

Zdjęcie księzyca niesamowite. ;:333
Robiłaś z ręki, czy ze statywu?

Dzisiaj w nocy mają spadać meteoryty, wyszłam popatrzeć, ale niebo całkowicie zachmurzone. Mało, że meteorów nie widać, to czasem z rana śnieg mogę zobaczyć. Były to trzeci tej jesieni. :;230

Pozdrawiam serdecznie ;:196 i idę ;:41 , bo strasznie póżno się zrobiło.
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu właśnie poprzedniej nocy miałam tak wspaniały księżyc ale zdjęcia nie robiłam bo nie wychodzą ;:222
noc była potem mroźna a dziś znowu pada huśtawka pogodowa z dnia na dzień inaczej.
Za przypomnienie wiosny dziękuję ;:168
Podpowiedz proszę czy te niebieściutkie kwiatki to ułudka wiosenna, bo nie miałam ale już mam choć jeszcze nie kwitła u mnie ;:167
Miłej krzątaniny przedświątecznej ;:167
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!

Beatko dziękuję! zdjęcie robione z ręki i zrobiłam ich kilka na szczęście, bo część poszła do kosza :wink: Nie było czasu na statyw, bo to wschód tej pięknej kuli! W nocy jeszcze niebo było w miarę pogodne, ale rano chmury go zasnuły szczelnie. Czuje że przyniosą śnieg, ale to dobrze o ogród ani ładny ani bezpieczny dla roślin.
Beatko nie zarywaj nocy bo będziesz w pracy ziewać ;:196

Julciu trudno jest zrobić zdjęcie w ciemności, no prawie ciemności. Do tego już musi być lepszy aparat :wink:
Widzisz u mnie po takim księżycu mróz poszedł i rano było -2.
Niebieskie kwiatuszki to przetacznik ożankowy Veronica chwaścik, ale jaki uroczy ;:167
Dziękuję Julciu i spokojnej pracy ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U nas też zelżał mróz i teraz pada sobie drobniutki śnieżek .Mnie również urzekły te malutkie drobniutkie kwiatuszki Veronici takie śliczne błękitne oczka.
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a u mnie w jednej chwili biało się zrobiło i sypie spo :wit ro śniega,0 stopni
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu , ciemnica u mnie słonka nie widać padało coś z nieba chyba deszcz ze śniegiem :(
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu w moim ogrodzie rośnie więcej kwiatów polnych, które można jako chwasty potraktować ;:173
U mnie też śnieży! ;:138

Bożenko i u mnie jakby ktoś rozłożył białą włókninę :D zaczyna się ładnie robić ;:215

Alu witaj! słońca i u mnie nie ma, ale się rozjaśnia bo biała poświata jest od śniegu! Dziękuję i Tobie dobrego dnia ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś ;:196 u mnie widać to samo co u Ciebie
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Marysiu tak, mam na imię Agnieszka, miło mi :wit Spotkałyśmy się pod dębem ;:108
Ale Superksiążyc Ci wyszedł na zdjęciu. Wczoraj wieczorem stałam w oknie i podziwiałam, u mnie też było bezchmurnie nawet po północy. Niebo miało niesamowity kolor, trzymał jeszcze mróz i powietrze było bardzo przejrzyste, a od rana znowu się zaślimaczyło :wink:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Cudny księżyc ;:oj . Ja też wczoraj widziałam idąc po Weronikę do busa ale nie miałam aparatu przy sobie ;:222 . Bardzo ładnie wyszło Ci to zdjęcie ;:108 . Śnieg niech pada bo bardzo potrzebny ;:138 . Pozdrawiam :wit .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, czy Ty masz len? Bo ja mam nasionka i chcę posiać. :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”