Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

Aniu, gratuluję ;:196
2,5 tysiąca cebulowych ;:oj Wiosna u Ciebie będzie bajeczna :heja
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p
Od: 10 paź 2014, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aneczko wielkie gratulacje ;:138 Dopiero dziś weszłam na forum po dłuższej przerwie,nie zdążyłam zagłosować. Anuś cieszę się ogromnie z Twojej wygranej :heja

Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aneczko, a jak Ty zmieściłaś tyle cebulowych w Twoim ogródku ?... ;:202
Gratuluję i mocno ściskam... ;:168
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

I ja się dołączam do - jak najbardziej zasłużonych - gratulacji ;:215
Ile cebul????? ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj Niech już będzie wiosna....
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

A ja cały czas patrzę na te róże i wybieram co sobie jeszcze dokupić :D
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Gratulacje powojnikowa Królowo ;:63
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Aniu, gratuluję wygranego listopadowego! ;:303 ;:215 ;:304
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pytasz co Ty będziesz robiła w przyszłym roku?
Mogę poradzić :twisted:
Po kwitnieniu, wykop wszystkie cebulki
Będziesz miała jesienią zajęcie ;:306
No chyba, że bardziej Ci chodziło o kupowanie
O to się nie martwię
Na pewno coś kupisz, a miejsce zawsze się znajdzie :wink:
Gratuluję
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Ja też gratuluję :wit
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18

Post »

Aniu i ja dołączam się gratulacji ;:138 ;:138 ;:138 należą się za tak pięknie prowadzony post ;:168 ;:138
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka nadal świętuje zwycięstwo ;:224 kochana wracaj i dawaj wiosnę, bo mrozy i śnieg nie wpływają pozytywnie na ogrodników ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Nie wiem jak u Was ale mnie dopadła totalna stagnacja grudniowo -ogrodowa. Nawet nie chce mi się myśleć o nadchodzącej wiośnie. Ani planować nowych zakupów. :roll: Zero ekscytacji. Też tak macie?
Czekam na większe mrozy, by usypać kilkanaście różanych kopczyków. I opatulić co niektóre delikatniejsze panny płaszczykiem. Potem zapadam w sen zimowy i budzę się pod koniec lutego. :wink:

Dzisiaj będzie kolejna porcja krokusów. Muszę przyznać, że do ostatniej wiosny nie doceniałam tych maleńkich ale jakże wdzięcznych kwiatuchów. A w promieniach wczesno wiosennego słońca doprawdy jest co podziwiać. ;:108

Ewelinko Ty się nie śmiej... Ty płacz, że mi się miejsce skończyło... Oczywiście gorąco wierzę, że nornice omijają nasze działki szerokim łukiem, bo tej jesieni tylko 1/10 cebul trafiła do doniczek. Reszta wprost do ziemi.
Dziękuję kochana za gratulacje. Obrazek

Obrazek

Marlenko ja już nie mam miejsca na kolejne cebule. Mogę sadzić do donic. No ale co dalej? Przecież i te donice trzeba gdzieś zadołować. No jestem w kropce. Martwi mnie to. :oops:
Dziękuję za gratki. Obrazek

Obrazek

Aprilku doprawdy nie wiem czy Śnieżnki dadzą sobie radę w Twoim lesie. Wiem za to jedno, póki nie spróbujesz to się nie przekonasz. ;:196

Obrazek

Małgosiu -clem3 doprawdy uratowało mnie to Twoje nie wchodzenie na forum, bo ja jednak clematisy tylko w E-clem albo stacjonarnie jak widzę co biorę. Zakupy wiosną poczynię. Już nawet mam kilka typów. Obrazek

Obrazek

Soniu szczerze polecam Śnieżniki. Te maleńkie kwiatuchy błyszczą normalnie tym swoim błękitem na rabatach.
No i dziękuję. Obrazek

Obrazek

Amanita -Dominiko koniecznie musisz zmienić fakt braku posiadania clematisów! To takie cudne pnącza!
Pochwal się jakie róże posadziłaś?

Obrazek

Aniu Ann_85 co do róż na północną wystawę to przyszły mi do głowy Rosarium U, Leonardo Da Vinci i Gardentraume. Mam je. Tzn RU rośnie pod moim blokiem, na takim północnym stanowisku. Róże te mają niezbyt dużo słońca i świetnie dają radę. ;:333

Obrazek

Eluniu dziękuję Ci. Obrazek Opryskiwacz wybrałam Profession 5. Nie potrzebuję większego. A i bielić nic nie będę ani szklarni cieniować. :wink:

Obrazek

Aluniu dziękuję za gratulacje. Opryskiwacz wybrałam Profession 5, bo większego zdecydowanie nie potrzebuję. Już mam go w domu. I zdziwiałam się, ze on tak duży! ;:oj

Obrazek

Gabi, Małgosiu -clem3, Margo2 i Iwonko1 sama nie wiem jak ja te cebule poupychałam na działce ROD. No i należy teraz zrozumieć, że jak piszę, że nie mam już miejsca, to nie jest tylko takie kokietowanie z mojej strony. Ja naparawdę nie mam już miejsca. Obrazek Wszak oprócz cebulowych mam jeszcze kilkadziesiąt róż, powojników a o bylinach nawet nie wspomnę.

Obrazek

Sabinko jak już wspomniałam na początku tego postu, niestety i na mnie te zimnice, deszcze ze śniegiem na zmianę nie wpływają pozytywnie. U mnie totalna dolina ogrodowa. I w realu i w głowie. ;:124 Mam nadzieję, że po nowym roku mi ona minie. ;:196

Obrazek

Anido, Mariuszu, Iwonko1, Gabi, Kaszko, Beaby, kasia100780, lemonko, elusia723, nifredil dziękuję Wam z całego serducha za gratulacje. Obrazek

Obrazek

I tak oto wykończyłam krokusowy temat.
Następny post będzie okraszony narcyzami. :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, u mnie podobnie. Nic się człowiekowi nie chce. Róże mnie martwią, bo u mnie mrozy do -10 a ja nie zdążyłam usypać odpowiednich kopców ;:223
Jeśli chodzi o radość zakupów wiosennych to też jakoś specjalnie zębów sobie nie ostrzę z jednego wiadomego względu - brak miejsca. Mam tylko chętkę na kilka lilii, bo ubiegłoroczna niby delikatna zima wykosiła mi fajne odmiany i może ze dwie-trzy różyce.. Poza tym koniec.. bida ;:306 Będę musiała zadowolić się opieką nad tym co już mam ;:224
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Aniu, masz rację, na pewno wprowadzę do ogrodu clematisy, już mam kilka upatrzonych ;:173

Róże najbardziej podobają mi się białe i w odcieniach fioletu (bo takich jeszcze nigdy na żywo nie widziałam), kupiłam więc między innymi Chopin, AUScat, Artemis, Frau Karl Druschki, Uetersener Klosterrosse, ale także Rhapsody in Blue, Oh Wow i Veilchenblau. Ale wiosną sobie jeszcze dokupię, już mam upatrzoną Wedding Piano ;:167
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Anka, Ty wyłaź te tego ogrodowego dołka natychmiast! ;:196 Odpoczywaj od pracy w ogrodzie, ale popatrz sobie na piękne zdjęcia ogrodów i może będzie lepiej :)

Świetnie widać pszczołę obsypaną pyłkiem na drugim zdjęciu ;:oj Rewelacyjne jest! Na innym pod koniec postu też jest fajna pszczoła i jeszcze gdzieś dupka wystająca z kielicha ;:306
No i krokusy urodziwe. Chyba też zimowity?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”