pada śnieg,
  pada śnieg,   dzwonią dzwon.... nie,
 dzwonią dzwon.... nie,   nie dzwonią. Za mało śniegu napadało.
 nie dzwonią. Za mało śniegu napadało.  
 A ja wykorzystałam tę nieciekawą pogodę do działalności cukierniczej i napiekłam ciasteczek foremkowych (tzw. amoniaczków).
Pełne pudło mi tych dobroci wyszło.
 Będą słodkie prezenty świąteczne.
  Będą słodkie prezenty świąteczne.  
 Kasiu [vimen] - cieszę się, że jesteś.

Ja też jeszcze nie opatuliłam roślin w zimowe ubranka, ale zwlekam z tym, bo ponoć grudzień ma być ciepły.

Liduś - bardzo mi miło, że zajrzałaś.

Proszę częściej.

Julio - oj, tak! Czas pędzi jak strzała! Sama się zdziwiłam,
 że to już szósty etap mojej obecności na FO.
  że to już szósty etap mojej obecności na FO.Dziękuję, że jesteś.

Alicjo - dziękuję, kochana.

Tobie również dużo zdrówka.

Marysiu [Maska] - a to Ty sobie urlop od FO zafundowałaś...
 Dobre!
 Dobre!  
 Powiem Ci w sekrecie, że ja już chyba nie umiałabym żyć bez wędrówek po ogrodach i ogródkach, działkach i działeczkach.

Pozdrawiam wzajemnie i jeszcze cieplej.

Proszę się częstować świeżutko upieczonymi ciasteczkami.

. Oj dawno ich nie jadłam
. Oj dawno ich nie jadłam   . U mnie też mało śniegu ale znowu pada . Liczę na piękne i białe święta chociaż one dopiero za miesiąc
. U mnie też mało śniegu ale znowu pada . Liczę na piękne i białe święta chociaż one dopiero za miesiąc   .
. i go nie widać,
  i go nie widać,   mimo że długo prószył, nie piło go słońce i mrozik taki w granicach -2 trzymał przez cały dzień.
 mimo że długo prószył, nie piło go słońce i mrozik taki w granicach -2 trzymał przez cały dzień.  

Mam jednak nadzieję, że jeszcze się przypomni i popada.
  Mam jednak nadzieję, że jeszcze się przypomni i popada. 
 Jakie ładne kolorowe, prezenty będą tematyczne? temu serduszka temu co inszego?
  Jakie ładne kolorowe, prezenty będą tematyczne? temu serduszka temu co inszego? 

Jak żyć?
 Jak żyć? a moje rośliny bez zimowych paltocików.
 a moje rośliny bez zimowych paltocików.

śliczne krokusy. Zwierzęta osowiałe, ja też, bo kocham ciepło. W dodatku byłam na głodzie komputerowym, bo router się zepsuł.
 śliczne krokusy. Zwierzęta osowiałe, ja też, bo kocham ciepło. W dodatku byłam na głodzie komputerowym, bo router się zepsuł.