Zieloni przyjaciele Kati
-
sterlizja36
- 500p

- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zajrzałam i ja w końcu do ciebie.Dużo pięknych kwiatów, a szczepek to ci się namnożyło
.Pozazdrościć!Współczuję co do przędziorków,ja z nimi walczyłam 3 miesiące.Też przynioslam z kwiatem,z kwiaciarni.Teraz gdy kupię kwiata -oglądam jak mogę najlepiej i osobno go ustawiam przez tydzień.Wcześniej nawet mi się nie śniło że są takie paskudztwa!
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie też się nie śniło, ale teraz to wiem.
Wczoraj zastosowałam chemię. Chyba to niewielki atak, bo na razie nic nie widać niepokojącego. Mam nadzieję że odpuszczą sobie
Wczoraj zastosowałam chemię. Chyba to niewielki atak, bo na razie nic nie widać niepokojącego. Mam nadzieję że odpuszczą sobie
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976

Sterlicjo dziękuję za odwiedzinki 
- kati-1976

A teraz moi drodzy, przedstawiam Wam ostatnie maluszki. Reszta jest pod znakiem zapytania, albo jeszcze niezbyt efektownie wygląda jak np. Filek pedatum, którego dostałam bez listkow. Stoją w doniczce jego ukorzenione łodyżki z ktorych wykluwają się malusie listeczki
Tą roslinkę dostałam od Anoli(co to?)

Fiołkowe maluszki od Kwiato-maniaczki cd.

Zebrinki. Zbieraninka od Beny, Anolki, Tośki i już niepamiętam od kogo jeszcze

Reo meksykańskie od Anolki. Powiedzcie mi jak je pielęgnować. Jakie ma wymogi i takie tam...

Amarylis od Zuzi55. Na wiosne zafunduje mu doniczkę

Patyczak
Rhipsalisik od Zuzi55

Dwa fiołeczki od Kwiato-maniaczki , agawa i sansewieria od Beny

Kotyleon od Anoli

A na koniec ....
Mojej palmie odbiła Palma
Kwitnie.
Dziwię się, że teraz i po tym co przeżyła. Wystawilam ją na balkon, bo miałam malowanko i tak ja słońce przypiekło(zapomniałam o niej), że ponad 60% liści musiałam jej obciąć.

Tą roslinkę dostałam od Anoli(co to?)

Fiołkowe maluszki od Kwiato-maniaczki cd.

Zebrinki. Zbieraninka od Beny, Anolki, Tośki i już niepamiętam od kogo jeszcze

Reo meksykańskie od Anolki. Powiedzcie mi jak je pielęgnować. Jakie ma wymogi i takie tam...

Amarylis od Zuzi55. Na wiosne zafunduje mu doniczkę

Patyczak

Dwa fiołeczki od Kwiato-maniaczki , agawa i sansewieria od Beny

Kotyleon od Anoli

A na koniec ....
Mojej palmie odbiła Palma
Dziwię się, że teraz i po tym co przeżyła. Wystawilam ją na balkon, bo miałam malowanko i tak ja słońce przypiekło(zapomniałam o niej), że ponad 60% liści musiałam jej obciąć.

- kati-1976

Dzięki Przemku za dobrą radę. Coś takiego właśnie mi chodzilo po głowie. Teraz już nie muszę pytać
. Zaraz zrobię z tym porządek
- kati-1976

A ja znów poszalałam na zakupach w Tesco. Kupiłam sobie nastepną Kalateę do kolekcji
Kalathea fasciata

Kalathea fasciata

- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Kasiu jeśli chodzi o reo to ja latem podlewałam go co 3 dni a teraz na zimę co tydzień. Nawoziłam w lecie co jakieś półtora tygodnia. Niektórzy odcinają kwiaty jak kwitnie żeby nie osłabić rośliny aczkolwiek ja tego nie robię bo one są śliczne i nie zauważyłam żeby ją to jakoś osłabiało.
A kalatei nie widzę
bo fotosik coś strajkuje
A kalatei nie widzę
- kati-1976

Ewo dziękuję, za odpowiedź odnośnie pielęgnacji Reo.
Słyszałam, że ma podobne wymagania co trzykrotka i do tej pory tak je traktowałam
Słyszałam, że ma podobne wymagania co trzykrotka i do tej pory tak je traktowałam
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Kasiu to niewiadome, to kalanchoe czerwone, przetnij je na połowę, u mnie się strasznie wyciągnęło, bo starsze rośliny zasłaniały młode. Wierzchołki zasadź razem z resztą, daj w najjaśniejsze miejsce mieszkania i oszczędnie podlewaj.
Reo lubi czasem lekko przeschniętą ziemię, byle nie za bardzo. Liście zbierają sporo kurzu, można je czyścić mokrą szmatką. Co jakiś czas dobrze jest je odmłodzić. Ja swoje podlewa wodą z akwa, więc nie daje nawozu. Myślę, że będzie u Ciebie ładniejsze niż u mnie. Miejsce jasne, ale nie na ostrym słońcu wiosną i letem, ma soczyste liście i może się przypiec.
Ups. Pisałam to tak długo, że Ewa mnie wyprzedziła
Reo lubi czasem lekko przeschniętą ziemię, byle nie za bardzo. Liście zbierają sporo kurzu, można je czyścić mokrą szmatką. Co jakiś czas dobrze jest je odmłodzić. Ja swoje podlewa wodą z akwa, więc nie daje nawozu. Myślę, że będzie u Ciebie ładniejsze niż u mnie. Miejsce jasne, ale nie na ostrym słońcu wiosną i letem, ma soczyste liście i może się przypiec.
Ups. Pisałam to tak długo, że Ewa mnie wyprzedziła
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- kati-1976

Oj tam, nieważne, kto pierwszy. Najważniejsza jest zawartość
Dzięki dziewczyny za cenne informacje. Postaram jej dogodzić jak najlepiej.
Mam jeszcze jedno pytanko, czy ostatnio dodane zdjęcie Kalatei wam się otwiera, bo ja nawet nie widzę tego kwadracika z cvzerwonym krzyżykiem. Nie wiem czy w końcu je dodałam, czy nie

Dzięki dziewczyny za cenne informacje. Postaram jej dogodzić jak najlepiej.
Mam jeszcze jedno pytanko, czy ostatnio dodane zdjęcie Kalatei wam się otwiera, bo ja nawet nie widzę tego kwadracika z cvzerwonym krzyżykiem. Nie wiem czy w końcu je dodałam, czy nie
- kati-1976

Dziękuję Ilonko. Poprawiłam, więc już będzie ok