Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
Witaj Aluś, miłość Suni i kotka jest powalająca,fajnie mieć takich przyjaciół,a oczko świetnie wygląda, w lecie rośliny go obrosną to będzie takie jakby zawsze tam było oczko i rośliny,zobaczysz,że go nie poznasz, u mnie nie ma jeszcze zimy i można robić co nieco w ogrodzie ,ale taki mroźny wiatr wieje ,że ja jak ruska babuszka opatulona chodzę do ogrodu
ale co tam nie przejmuję się tym ,byle by się człowiek nie przeziębił,pozdrawiam i buziaczki 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam ,ale zimno ,śnieg dzisiaj cały dzień padał i ten wiatr .
W domu cieplutko ,a mnie zimno brr .
Elu zawsze lubiłam wodę ,rzeczki ładne stawy .
Mój dom rodzinny stoi przy małej rzeczce w której się latem moczyłam ,a zimą mieliśmy z bratem ślizgawkę .
I ten sentyment do wody mi pozostał
Wnuków nie przegrzewam chodzą po domu na krótki rękaw .
Orzecha włoskiego mieliśmy ,ale został ścięty bo przeszkadzał przy budowie ogrodzenia ,ale z pnia wypuszcza gałęzie i nawet był w tym roku jeden orzech ,ale maleńki .Sam pień ma kilkadziesiąt lat .A dlaczego pytasz ?
Bogusiu i mnie ta dalia sie podoba ma swój urok ,Dzięki
Oj ,z tymi naszymi facetami z dziećmi chyba mniej zmartwień niż z chorym chłopem
I do Ciebie zima zawita ,a kopców po kretach współczuję potrafią zniszczyć naszą pracę .
Również ściskam i pozdrawiam
Iwonko mam nadzieję ,że się ładnie rozrosną bo lilia ma ładny kolorek .Dziękuję za dobre serduszko
Witaj Martuś dobrze ,że się tak opatulasz zdrowie najważniejsze , mam nadzieje ,że roślinki ładnie przyozdobią to oczko .
Sunia traktuje kociaka jak swojego szczeniaka nie tylko go karmi ,ale jeszcze się z nim bawi .
Pozdrawiam

W domu cieplutko ,a mnie zimno brr .
Elu zawsze lubiłam wodę ,rzeczki ładne stawy .
Mój dom rodzinny stoi przy małej rzeczce w której się latem moczyłam ,a zimą mieliśmy z bratem ślizgawkę .
I ten sentyment do wody mi pozostał
Wnuków nie przegrzewam chodzą po domu na krótki rękaw .
Orzecha włoskiego mieliśmy ,ale został ścięty bo przeszkadzał przy budowie ogrodzenia ,ale z pnia wypuszcza gałęzie i nawet był w tym roku jeden orzech ,ale maleńki .Sam pień ma kilkadziesiąt lat .A dlaczego pytasz ?
Bogusiu i mnie ta dalia sie podoba ma swój urok ,Dzięki
Również ściskam i pozdrawiam
Iwonko mam nadzieję ,że się ładnie rozrosną bo lilia ma ładny kolorek .Dziękuję za dobre serduszko
Witaj Martuś dobrze ,że się tak opatulasz zdrowie najważniejsze , mam nadzieje ,że roślinki ładnie przyozdobią to oczko .
Sunia traktuje kociaka jak swojego szczeniaka nie tylko go karmi ,ale jeszcze się z nim bawi .
Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alicjo, u mnie też ziąb przenikliwy.
Zimny wiatr, mróz ok. -3* i nawet prószący śnieżek nie był w stanie poprawić nastroju.
Śliczne fiolety.
Lubię ten kolor,
a zwłaszcza garderobę w takich barwach i wszystkich jej odcieniach.
Ciepełka na jutro życzę.
Śliczne fiolety.
Ciepełka na jutro życzę.
- alicjad31

Lucynko dziękuję ,a co się stało ,że nastrój masz smutny 
Pozdrawiam Alicja
-
plocczanka

Nic się nie stało, Alicjo, tylko za oknem szaro mimo prószącego śniegu.
Niski pułap chmur, zero słoneczka, to i nastrój byle jaki.
Ale ciacha upiekłam, pojadłam słodkości i już mi lepiej.

Ale ciacha upiekłam, pojadłam słodkości i już mi lepiej.
- alicjad31

Lucynko faktycznie pogoda przygnębiająca ,ale będzie lepiej
Dobre ciasteczka na dobry humor
Widziałam je u Ciebie i też mi się do nich buźka uśmiechnęła

Dobre ciasteczka na dobry humor
Widziałam je u Ciebie i też mi się do nich buźka uśmiechnęła
Pozdrawiam Alicja
- LadyK

- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Oj pogoda nie nastraja to faktycznie, w poniedziałek tak u nas sypało, że jak zwykle kierowców zaskoczyła zima i zdarzyły a to stłuczka a to kogoś do rowu ściągnęło, a z powrotem do domu ( bo akurat się wybralismy) musiałam objazdem jechać bo ciężarowy z drewnem z lasu tak wyjeżdżał, że się zakopał w poprzek drogi. Tego właśnie w zimie najbardziej nie cierpię tych zasypanych i śliskich dróg, bo dla naszych roślinek to z kolei taki śnieżek w sam raz.
Alu jak pokazujesz te roślinki kwitnące to przez moment mi się wydaje, że to teraz robione zdjęcia a potem puk w czółko, że to już zima. Mam nadzieję, że szybko zleci.
Alu jak pokazujesz te roślinki kwitnące to przez moment mi się wydaje, że to teraz robione zdjęcia a potem puk w czółko, że to już zima. Mam nadzieję, że szybko zleci.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- alicjad31

Kasiu no niestety każda pora roku ma swoje plusy i minusy .
Właśnie oblodzone drogi to ten bardzo duży minus .
Zdjęcia późnowiosennych kwiatów poprawiają nastój .
Wczoraj miałam zimę ,a dzisiaj leje deszcz jak z cebra .Ale do zimy roślinki trzeba przygotować i ja te ,które mogą ucierpieć przykryłam gałązkami i oby do wiosny .

Właśnie oblodzone drogi to ten bardzo duży minus .
Zdjęcia późnowiosennych kwiatów poprawiają nastój .
Wczoraj miałam zimę ,a dzisiaj leje deszcz jak z cebra .Ale do zimy roślinki trzeba przygotować i ja te ,które mogą ucierpieć przykryłam gałązkami i oby do wiosny .

Pozdrawiam Alicja
-
plocczanka

A dzisiaj bielusieńko u Ciebie, Alicjo!
Zima niechętna położeniu puchowej pierzynki, no to kwiatki dają jej namiastkę.
Śliczna biała dalia.
Zima niechętna położeniu puchowej pierzynki, no to kwiatki dają jej namiastkę.
Śliczna biała dalia.
- LadyK

- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Alu czy na tym drugim zdjęciu to jest wiąz, który mam od Ciebie? Bo ślicznie wygląda a tak mi się po listkach wydaje.
U mnie dziś najpierw była lekka odwilż a teraz dosypało śniegu więc wszystko bielutkie, przykryte. Ja przykryłam rośliny gałązkami jakiś czas temu, zaczynając od największych zmarzluchów, a teraz kiedy tylko wyjdę do ogrodu to po trochu dokładam gdzie uznam, że się przyda. Dzisiaj to nawet 3 zapomniane dalie dopiero wykopałam
miałam takie stare odmiany posadzone gdzieś dalej i mi tak z głowy wylatywało zwlaszcza, że miałam na głowie ostatnio sporo.
U mnie dziś najpierw była lekka odwilż a teraz dosypało śniegu więc wszystko bielutkie, przykryte. Ja przykryłam rośliny gałązkami jakiś czas temu, zaczynając od największych zmarzluchów, a teraz kiedy tylko wyjdę do ogrodu to po trochu dokładam gdzie uznam, że się przyda. Dzisiaj to nawet 3 zapomniane dalie dopiero wykopałam
Pozdrawiam Katarzyna
- alicjad31

Lucynko dziękuję ta dalia to też jest tegoroczna i mam nadzieję ,ze ładnie sie przechowa przez zime .
Wczoraj lało do nocy ,a dzisiaj za oknem widzę dużo śniegu i nie dowierzam ,
że po takiej ulewie gdzie woda stała w kałużach jest tyle śniegu
Kasiu tak to ta sama roślinka .Jak ma dobre miejsce to potrafi bardzo długo kwitnąć nawet do późnego lata .
I u mnie dzisiaj za oknem dużo śniegu ,aż mi się nie chce wierzyć ,że na takich kałużach po wczorajszym deszczu nie topniał od razu .
Kasiu i mnie się często zdarzy nie wykopać jakiejś dalii ,a nawet kilku ,My kobiety czasem ,a nawet częsciej niz czasem mamy za dużo na naszych głowach i gdzie tu słaba płeć jak nie kiedy dźwigamy więcej niż statystycznie ,ale ktoś musi
Idę budzić syna do szkoły
Wczoraj lało do nocy ,a dzisiaj za oknem widzę dużo śniegu i nie dowierzam ,
że po takiej ulewie gdzie woda stała w kałużach jest tyle śniegu
Kasiu tak to ta sama roślinka .Jak ma dobre miejsce to potrafi bardzo długo kwitnąć nawet do późnego lata .
I u mnie dzisiaj za oknem dużo śniegu ,aż mi się nie chce wierzyć ,że na takich kałużach po wczorajszym deszczu nie topniał od razu .
Kasiu i mnie się często zdarzy nie wykopać jakiejś dalii ,a nawet kilku ,My kobiety czasem ,a nawet częsciej niz czasem mamy za dużo na naszych głowach i gdzie tu słaba płeć jak nie kiedy dźwigamy więcej niż statystycznie ,ale ktoś musi
Idę budzić syna do szkoły
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alu biało na Twoich grządkach i biało na moich
Piszesz że wiązówka potrafi tak długo kwitnąć? Ja mam w dwóch miejscach i w żadnym tak długo nie kwitnie, może i gleba ma znaczenie? ale i tak bardzo lubię te białe perłowe kwiatuszki
Różowe zresztą też
U mnie wieje i źle się dzieje, bo śnieg topnieje
Pozdrawiam cieplutko i bezwietrznie 
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Alu , wczoraj lało , dzisiaj biało , a ja do ogrodu jeszcze muszę ,ha ha ,uśmiać się można .
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Alu u ciebie biało a u mnie czarno , wszystko prawie zginęło mimo że w wczoraj i dzisiaj leciał śnieg i śnieg z deszczem .
Zimno strasznie i nie przyjemnie wieje a po niedzieli zapowiadają spore przymrozki , oby jeszcze nasypało śniegu choć troszkę .
Śliczna ta wiązówka
białej nie mam .
Pozdrawiam cieplutko

Zimno strasznie i nie przyjemnie wieje a po niedzieli zapowiadają spore przymrozki , oby jeszcze nasypało śniegu choć troszkę .
Śliczna ta wiązówka
Pozdrawiam cieplutko
-
plocczanka

Alicjo, Tobie po deszczu spadł biały puch, a u mnie nic dzisiaj nie padało ani nie wiało, a nawet słonko się pokazywało, wobec tego pojechałam na działkę.
Okryłam wrażliwce, pospacerowałam sobie, pooddychałam świeżym powietrzem i jestem cała radosna.
Śladu po chandrze nie ma.
Miłego wieczoru i wspaniałego weekendu, Alicjo.
Miłego wieczoru i wspaniałego weekendu, Alicjo.