Ha ha widać go? jak był inaczej ustawiony to po czerwonych gatkach można go było poznać
Wiejski ogród po sezonie cz. 33
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33
Dario kojarzysz nasza olkuską przed skrętem do mnie ...ten zjazd a potem podjazd...wszystkie tiry rok rocznie tarasują tam drogę, albo wyjechać nie mogą, albo staną w poprzek a czasem nawet legną na boczku. My to wiemy, ale drogowcy
No to stoją biedne ludziska w gigantycznych korkach
Ha ha widać go? jak był inaczej ustawiony to po czerwonych gatkach można go było poznać

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Teraz im nieco cieplej.
Na ostatnim zdjęciu, na tej zaśnieżonej drożynie jakieś malutkie stworki sobie przysiadły.
Przyjrzyj się dobrze, weź nawet lupę, choć ja tylko za pomocą okularów je wypatrzyłam.
U mnie też bielutko
Miłego wieczoru.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Chryzantemy w czapeczkach to i nie zmarzną
, u nas tylko mrozi, nie lubię takiego mrozu bez śniegu, roślinom zimno 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu ,sle Cię zasypało teraz sanki i na górki
Pozjeżdżałabym jeszcze
Miłego wieczoru
Miłego wieczoru
Pozdrawiam Alicja
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu piękna zima
Roślinki mają ochronę , więc może tak być do wiosny
Dzięcioła i ja dopatrzyłam ale nic nie napisałam
Od roślinek odpoczywamy a Ty i tak do kurek musisz spacerować ale to tak dla zdrowotności
Pozdrawiam Cię i oby ta Twoja ścieżka nie za śliska była

Roślinki mają ochronę , więc może tak być do wiosny
Dzięcioła i ja dopatrzyłam ale nic nie napisałam
Od roślinek odpoczywamy a Ty i tak do kurek musisz spacerować ale to tak dla zdrowotności
Pozdrawiam Cię i oby ta Twoja ścieżka nie za śliska była
-
jagusia111
To u nas o dziwo drogowcy nie zaspali. Już dwa razy piaskarka jechała mimo, że śniegu niewiele.
- Maska

- Kontakt:
Lucynko nie wiem gdzie Ty widzisz stworki, bo ja nic nie widzę ale ja może wiem bo po obu stronach rosną byliny, które ścinam dopiero wiosną
Taka zima lepsza od ciągle lejącego deszczu, bo już było za bardzo mokro
W dodatku jest biało, czysto, ładnie!
A jak jeszcze święta będą białe, to co chcieć więcej. Wieczór miło, bo młodzi wrócili z Włoch i przy dobrym serze i nugacie pistacjowym pogadaliśmy o wyjeździe. Wino niestety tymi liniami nie puszczają
Dobrej nocy
Iwonko oj ja też nie lubię jak ziemia twarda od mrozu, a śniegu wcale. Niestety temperatury w prognozach widzę różne, ale na szczęście nie jakieś niskie
Alu jak bym miała z ....kilo mniej to też może pozjeżdżałabym
Dobrej i spokojnej nocy Alu
Tereniu wszystko mam blisko to spacerek i ruch jak najbardziej wskazany
Mam nadzieję, że nie nasypie za dużo i nie będę musiała jeździć na łopacie do odśnieżania
Chociaż to też ruch dla zdrowia
Odpoczywamy Tereniu i nabieramy sił na wiosnę
Aguś jakieś lepsze służby macie moi z lotniska długo wracali aż telefonowałam, bo nie byłam pewna co się dzieje
A ilu jeździ na letnich oponach 
Iwonko oj ja też nie lubię jak ziemia twarda od mrozu, a śniegu wcale. Niestety temperatury w prognozach widzę różne, ale na szczęście nie jakieś niskie
Alu jak bym miała z ....kilo mniej to też może pozjeżdżałabym
Dobrej i spokojnej nocy Alu
Tereniu wszystko mam blisko to spacerek i ruch jak najbardziej wskazany
Odpoczywamy Tereniu i nabieramy sił na wiosnę
Aguś jakieś lepsze służby macie moi z lotniska długo wracali aż telefonowałam, bo nie byłam pewna co się dzieje
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Kwiatki z czapeczkami są booooskie.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Musze też jutro zajrzeć do ogródka jak wygląda świat zasypany na biało .U nas nie ma aż tyle śniegu.U Ciebie dodatkowo zasypuje od pola i tworzy zaspy.Trochę ciężkie te kapturki mają na głowach
Drogowcy u nas również zaspali i samochody jeździły 40/h a może nawet mniej i tworzyły sie korki.Niektóre nie umiały wjechać pod górkę i zostawały
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie biało było rankiem ,ale tylko rankiem i na razie śniegu ani widu , ani słychu .Zimno jednak jest . To będzie chyba długa zima i da nam w kość .
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Oj, dużo śniegu na szaliczku leży. U mnie tylko trochę, bo już nie dosypało. Wracałam rano od wnuka, to chodniki i drogi były suche, a mrozik -5. Zaraz wybieram się na działkę.
Dzięcioła wypatrzyłam, ale żadnych stworków, o których pisała Lucynka nie zauważyłam.
Dzięcioła wypatrzyłam, ale żadnych stworków, o których pisała Lucynka nie zauważyłam.
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu Wcześniej chodziło mi o stokrotkowatą czerwoną chryzantemę
Chciałem jeszcze spytać jak się mają Twoje szczepione kosztele? Być może wstawiałaś latem bądź wiosną ale mnie nie było i nie widziałem. Zaraz się opatulę jak eskimos i ruszam na sad, tak wieje, że porwało kruki z orzecha 
- Maska

- Kontakt:
Witam! dzisiaj miły dzień bo każdy dzień, w którym spotykamy ogrodnika jest miły. Mnie odwiedziła Ania Wsiania
Miałyśmy dla siebie parę godzin, ale i odbyłyśmy spacer po zaśnieżonym ogrodzie ...nie mogło być inaczej
Misiu dziękuję za miłe słowa
Czapeczki wiszą dalej bo mróz nie odpuszcza
Jadziu to tak jak u nas, teren pagórkowaty i ciągle są problemy podczas "niespodziewanych" ataków zimy czy to w końcu listopada czy nawet w styczniu
Czas nastał mroźny i miło się w domu posiaduje obserwując zimę przez okno
Elu na szczęście nie wiemy jaka ta zima naprawdę będzie. Już jest krótsza o miesiąc, bo najdłuższa odkąd mieszkam na wsi była od pierwszych dni listopada do połowy kwietnia
Śnieg leży w ogródku i okrywa rośliny
Lidziu bo to suchy mróz, chociaż wiatr zmienia minusy z -3 na odczuwalne -10
Od wczoraj już nie sypie śniegiem, ale i nie topi się więc roślinkom ciepło. Coś ta nasza Lucynka widziała więcej niż trzeba
Michale a to wiem o którą chryzantemę chodziło, ona rzeczywiście zmieniła kolor w miarę rozkwitania i w pewnym momencie były dwa kolory na krzewie
Z 10 drzewek zaszczepionych rośnie 5, a które to nie wiem bo napisy wyblakły
Trzy drzewka rosną szczególnie dorodnie i mam nadzieję że najwcześniej poznam odmiany. Nawet myślę, żeby na jednym z nich zaszczepić gałązkę od Ciebie dla pewności że będę miała swoje kosztele. Co o tym myślisz?
Znalazłeś kruki?
Misiu dziękuję za miłe słowa
Jadziu to tak jak u nas, teren pagórkowaty i ciągle są problemy podczas "niespodziewanych" ataków zimy czy to w końcu listopada czy nawet w styczniu
Elu na szczęście nie wiemy jaka ta zima naprawdę będzie. Już jest krótsza o miesiąc, bo najdłuższa odkąd mieszkam na wsi była od pierwszych dni listopada do połowy kwietnia
Lidziu bo to suchy mróz, chociaż wiatr zmienia minusy z -3 na odczuwalne -10
Michale a to wiem o którą chryzantemę chodziło, ona rzeczywiście zmieniła kolor w miarę rozkwitania i w pewnym momencie były dwa kolory na krzewie
Znalazłeś kruki?
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu tylko napisz a wyślę gałązki
Kruków nie znalazłem, inne ptactwo też zostało porwane, aż strach iść do pieca dołożyć 
- Maska

- Kontakt:
Michale dlatego ja mam ogrzewanie na gaz
Dam znać, ale muszę poczytać kiedy i jak to zrobić, bo to nie będzie szczepienie na podkładce