Koniec plewienie byle do wiosny, chociaż w międzyczasie muszę najwrażliwsze róże podsypać i winorośle młode
 A  w ogóle to słyszałam o ociepleniu w grudniu
 Trzymaj się cieplutko

Witaj, Tereniu!
  Witaj, Tereniu! Bardzo lubię taki widok z okna,
  Bardzo lubię taki widok z okna,  zwłaszcza jeśli nie muszę wychodzić z domu.
  zwłaszcza jeśli nie muszę wychodzić z domu.  

na pocztę.
  na pocztę. i mój osobisty leń nie pozwolił mi na wyjście z domu.
  i mój osobisty leń nie pozwolił mi na wyjście z domu.   

zima dalej trzyma .
 zima dalej trzyma . nareszcie się odezwał
 nareszcie się odezwał   

mnie też by się nie chciało iść
 mnie też by się nie chciało iść   

chociaż jasno się zrobiło wszędzie
  chociaż jasno się zrobiło wszędzie   

U mnie jeszcze śniegu nie ma i nie było, 1,6C na plusie, a nawet przedziera się słoneczko
 U mnie jeszcze śniegu nie ma i nie było, 1,6C na plusie, a nawet przedziera się słoneczko  Niestety,wzmożona aktywność kretów przeraża mnie. Nie pamiętam, abym miała w ogrodzie tyle kretowisk, co teraz/ głównie wokół stawu/. Profilaktycznie rozpoczęłam serię zabiegów rehabilitacyjnych . Cieszę się bo będę mogła faktycznie po nich , kontynuować w domu odpoczynek, relaks i rehabilitację .Pozdrawiam cieplutko
 Niestety,wzmożona aktywność kretów przeraża mnie. Nie pamiętam, abym miała w ogrodzie tyle kretowisk, co teraz/ głównie wokół stawu/. Profilaktycznie rozpoczęłam serię zabiegów rehabilitacyjnych . Cieszę się bo będę mogła faktycznie po nich , kontynuować w domu odpoczynek, relaks i rehabilitację .Pozdrawiam cieplutko 

Jeśli starczy to nawet bym się nie zastanawiał nad innym ich wykorzystaniem
 Jeśli starczy to nawet bym się nie zastanawiał nad innym ich wykorzystaniem   Nie lataj boso po trawie , żeby Cię osa nie dziabnęła
 Nie lataj boso po trawie , żeby Cię osa nie dziabnęła  

jest tutaj
 jest tutaj