A ja się uśmiecham do Twojej białej rutewki i białej wiązówki. Piękne je masz
Familokowego ciag dalszy
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciag dalszy
Jadziu - posadziłam tę krwawnicę z tyłu rabaty, więc może być podwiązana jak trzeba będzie, i oby
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Wspomnienie lata z wypełniaczami ogrodowymi cudne
róże piękne ale ja zostanę jednak przy moich cudownych bylinkach 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu jakie cudne wspomnienia
proszę o jeszcze 
- Florian Silesia

- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geranium 'Laura' piękne!
- Beaby

A i ja się dołączam do wielbicieli bodziszków
Jadziu - poczytałam, zatem biała wiązówka - jak najbardziej
Jadziu - poczytałam, zatem biała wiązówka - jak najbardziej
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BEATKO fioletowego od Ani [tara] możesz dostać jest piękny i szybko narasta tworząc cudne barwne plamy .Te nazwane są mniej chętne do ekspansywności .Wiązówka zaklepana a może i z rutewki będą jakieś siewki okaże sie wiosną
FLORIANIE Laura rośnie wysoko i musiałam ją posadzić w inne miejsce ,bo robiła sie z niej wiecha kwiatów i zasłaniała mi cudna różę La France. Zrobiło się tam zbyt ciasno, bo był tam też wysoki przetacznik .Przetacznika podzieliłam i też posadziłam w głąb rabaty razem z Laurą
TERENIU jest co wspominać, bo fotek mam multum .Muszę znów zrobić miejsce i przenieść wszystkie różane fotki do odpowiednich folderów.Potem patrząc na nie widać jak rosły w danym roku ,bo każda róża ma swój osobny folder z datą zakupu
MARYSIU każdy ma to co kocha najbardziej u mnie sa to róże u Ciebie zaś bylinki, a u Floriana astry ,irysy i dalie.Potem można się wymieniać, a ja zapomniałam się zapytać jak w tym roku kwitł żółtek
KRYSIU moja LO jest moją wychowanicą, bo z patyczka ją mam .Czasem łapie plamistość, lecz to nie bardziej niż inne może dlatego ,że rośnie na własnych korzeniach
MARYSIU trzeba użyć słowa w czasie przeszłym i jak kwitły .Kto by nie chciał ,żeby dalej sobie tak kwitły .Elina będę mieć również na względzie.Tak się przypatrywałam kwiatom Elin i Delavaya i powiem szczerze ,ze mają podobne kwiaty i rosną do podobnych wysokości a mam je obie.Wiosna muszę przesadzić dwie rutewki, bo wysoką posadziłam z przodu a niską z tyłu .Nie wiem jak mogło mi sie tak pokićkać
ELUSIA rutewka byle by miała półcień, a moja jedna rośnie na środkowej rabacie ,gdzie ma słońce od rana do 16 inna zaś gdzie słońce jest do 14 .Jak na razie żadna nie narzeka. One preferują półcień
IWONKO gdy nachodzi mnie chandra to otwieram taki czerwcowy czy inny letni folder i zaraz robi sie weselej na duszy
CHEWdelight jest raczej półpełna .Pogoda juz sie trochę popsuła lecz czego chcieć przecież to koniec listopada
No to trochę słonecznych fotek

FLORIANIE Laura rośnie wysoko i musiałam ją posadzić w inne miejsce ,bo robiła sie z niej wiecha kwiatów i zasłaniała mi cudna różę La France. Zrobiło się tam zbyt ciasno, bo był tam też wysoki przetacznik .Przetacznika podzieliłam i też posadziłam w głąb rabaty razem z Laurą
TERENIU jest co wspominać, bo fotek mam multum .Muszę znów zrobić miejsce i przenieść wszystkie różane fotki do odpowiednich folderów.Potem patrząc na nie widać jak rosły w danym roku ,bo każda róża ma swój osobny folder z datą zakupu
MARYSIU każdy ma to co kocha najbardziej u mnie sa to róże u Ciebie zaś bylinki, a u Floriana astry ,irysy i dalie.Potem można się wymieniać, a ja zapomniałam się zapytać jak w tym roku kwitł żółtek
KRYSIU moja LO jest moją wychowanicą, bo z patyczka ją mam .Czasem łapie plamistość, lecz to nie bardziej niż inne może dlatego ,że rośnie na własnych korzeniach
MARYSIU trzeba użyć słowa w czasie przeszłym i jak kwitły .Kto by nie chciał ,żeby dalej sobie tak kwitły .Elina będę mieć również na względzie.Tak się przypatrywałam kwiatom Elin i Delavaya i powiem szczerze ,ze mają podobne kwiaty i rosną do podobnych wysokości a mam je obie.Wiosna muszę przesadzić dwie rutewki, bo wysoką posadziłam z przodu a niską z tyłu .Nie wiem jak mogło mi sie tak pokićkać
ELUSIA rutewka byle by miała półcień, a moja jedna rośnie na środkowej rabacie ,gdzie ma słońce od rana do 16 inna zaś gdzie słońce jest do 14 .Jak na razie żadna nie narzeka. One preferują półcień
IWONKO gdy nachodzi mnie chandra to otwieram taki czerwcowy czy inny letni folder i zaraz robi sie weselej na duszy
No to trochę słonecznych fotek

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
O tak tego nam potrzeba
Ja też lubię wspominać jak mi tęskno za mocno, przeglądałam swoje zdjęcia wczoraj z czerwca, jaki piękny ten mój ogród, zatęskniłam jeszcze bardziej i jak tu wytrzymać 
- Beaby

Iwonko - wytrzymamy, wytrzymamy bo wiosna szybciej nadejdzie niż tegoroczna, bo luty będzie miał tylko 28 dni
Jadziu - najprawdopodobniej już mam jakiegoś fioletowego bodziszka, Dostałam go poprzedniej jesieni ale w tym roku nie kwitł. Rozbudował sobie natomiast piękny niski krzaczorek. Jak mi nie zakwitnie w przyszłym roku to się przypomnę.
A właśnie, może i rutewka się jakaś napatoczy
Ale i tak już jej szukam
A może Jadziu te białe bodziszki już tak mają, że są wiechowate - moje białe też są olbrzymie w porównaniu z innymi - tak samo ich liście.
Jadziu - najprawdopodobniej już mam jakiegoś fioletowego bodziszka, Dostałam go poprzedniej jesieni ale w tym roku nie kwitł. Rozbudował sobie natomiast piękny niski krzaczorek. Jak mi nie zakwitnie w przyszłym roku to się przypomnę.
A właśnie, może i rutewka się jakaś napatoczy
A może Jadziu te białe bodziszki już tak mają, że są wiechowate - moje białe też są olbrzymie w porównaniu z innymi - tak samo ich liście.
- JAKUCH

BEATKO masz racje z tym białym bodziszkiem te typy tak mają .Jednak w tym miejscu gdzie rósł było zbyt ciasno na niego i przetacznika + róża .Tak to jest jak wszystko się rozrasta to radość, lecz również rozterka .jednak te rośliny trzeba co jakiś czas przesadzać.
IWONKO majowy ogród też jest piękny, bo wszystko żywo zielone, róże dostają nowych listków i życie budzi sie od nowa wszystko takie świeże
.Jednak nie ma tak kolorowo jak w czerwcu czy lipcu .Wytrzymamy, bo już w lutym-marcu będą pierwsze zasiewy to czas szybko minie.Tym razem wysieję pomidory w domu niech już dorodne idą do ogródka

to jest Bodziszek od Ani [tara]

IWONKO majowy ogród też jest piękny, bo wszystko żywo zielone, róże dostają nowych listków i życie budzi sie od nowa wszystko takie świeże

to jest Bodziszek od Ani [tara]

- Beaby

No to ten mój chyba fioletowy bodziszek ma inne; większe i bardziej powcinane listki. Teraz na jesień gałązki ma czerwone.
Jakieś inne bodziszki też kupiłam, na wiosnę, również nie kwitły, więc może w przyszłym roku pokażą swoje kwiaty. Jak nie będzie takiego jak Ty masz - to będę na kolanach o niego Cię prosić
Jakieś inne bodziszki też kupiłam, na wiosnę, również nie kwitły, więc może w przyszłym roku pokażą swoje kwiaty. Jak nie będzie takiego jak Ty masz - to będę na kolanach o niego Cię prosić
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu , jaka piękna róza CHEW d..., a niżej taka sama chyba piwonia Cora L..., jeśli się nie mylę . Przepiękne i takie podobne , aż dech zapiera 
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
JAKUCH pisze:to jest Bodziszek od Ani [tara]
Ów bodziszek i u nas już rośnie
O róży sombreuil już wspominałem, że w końcu zdecydowała się obudzić z patyczka.
Jeszcze o jakieś Aninej roślince pamiętałem, ale ... zapomniałem.
- JAKUCH

ANDRZEJU może o następnej róży od Ani Captain Hoyward cudnie u mnie rośnie też z patyczka
.Jednak Sombreuil nie chce się popisać czyżby zaś i tej się u mnie nie podobało
.Kurcze patrzyłam dzisiaj jak transferowane są moje fotki na Fotosiku i niektóre maja spore powodzenie, a ja biedna potem muszę dopłacać .Cóż popularność roślin też ma swoja cenę
KAROLCIA Cora Louise jest pod Coral Charm nie wiem czy na poprzedniej stronie też ja pokazywałam .Cora Louise to taki śliczne czupiradełko podobne do Eyes for you.Pozbyłam się żółtej piwonii Yellow Crown, bo mnie denerwowała .Na poprzedniej stronce pozostały tylko płatki
BEATKO ten bodziszek fajni się rozrasta ,więc spoko dostaniesz nawet większy kawałek .Mam jeszcze bodziszka żałobnego i czerwonego .Kurcze czego ja nie mam
wiem, jedynie , nie mam miejsca
Dostałam wczoraj i dzisiaj od jednej z forumek mnóstwo frywolitkowych wzorów i dzisiaj siedziałam i tworzyłam następne gwiazdy z nowej kolekcji.Tworzy się niezły składzik, a te mniejsze już pozbierała żona wnuka .Po opadach śniegu na ulicy utworzyła się szklanka, a drogowcy jak zwykle zaspali .No cóż niby przygotowani w lecie, a zima zawsze ich zaskakuje .Samochody poruszały się jak ślimaki i tworzyły sie korki
Wszystkie fotki są z 23 listopada

KAROLCIA Cora Louise jest pod Coral Charm nie wiem czy na poprzedniej stronie też ja pokazywałam .Cora Louise to taki śliczne czupiradełko podobne do Eyes for you.Pozbyłam się żółtej piwonii Yellow Crown, bo mnie denerwowała .Na poprzedniej stronce pozostały tylko płatki
BEATKO ten bodziszek fajni się rozrasta ,więc spoko dostaniesz nawet większy kawałek .Mam jeszcze bodziszka żałobnego i czerwonego .Kurcze czego ja nie mam
Dostałam wczoraj i dzisiaj od jednej z forumek mnóstwo frywolitkowych wzorów i dzisiaj siedziałam i tworzyłam następne gwiazdy z nowej kolekcji.Tworzy się niezły składzik, a te mniejsze już pozbierała żona wnuka .Po opadach śniegu na ulicy utworzyła się szklanka, a drogowcy jak zwykle zaspali .No cóż niby przygotowani w lecie, a zima zawsze ich zaskakuje .Samochody poruszały się jak ślimaki i tworzyły sie korki
Wszystkie fotki są z 23 listopada

- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Jadziu no niestety zima do nas zawitała a ja jeszcze dzisiaj sadziłam magnolie.Kupiłam w sobotę w Lero- Merle na 3- stawach w Katowicach po 5żł. mieli jeszcze żonkile po 2,80 zł Kupiłam ale wsadziłam do donic i do piwnicy bo chyba po wsadzeniu do ogródka to by zmarzły
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
A to, to już złodziejstwoJAKUCH pisze: patrzyłam dzisiaj jak transferowane są moje fotki na Fotosiku i niektóre maja spore powodzenie, a ja biedna potem muszę dopłacać
Co innego ... udostępniam Jadzine zdjęcie, albo - zdjęcie zrobiła Jadzia.
Też się z tym zetknąłem i .... teraz dużą część zdjęć zaznaczam swoim znakiem wodnym. A jak znajdę wykradzione i jeszcze podpisane jako swoje