Wiejski ogród po sezonie cz. 33
-
Iwonka1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33
Marysiu, to słońce , te trawy- poezja
Trzeba mieć duszę artysty, żeby zobaczyć to wszystko, co Ty widzisz 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,pogoda sprzyja pracom w ogrodzie,ale czytam,że i Ty też w nim w doskoku ,bo ciągle trzeba gdzieś jechać,ja też mam takie ważne sprawy do załatwienia,że tylko urywam czas na ogród,żeby po troszkę chociaż zrobić coś przed mrozem i śniegiem ,ale podobno grudzień ma być ciepły,to może w tym żółwim tempie zrobię co postanowiłam ,czy ten karmnik to Twojej roboty?Stroików nawet nie zaczęłam robić ,a po połowie grudnia mamy kiermasz naszej grupy artystycznej
,pozdrawiam i buziaczki 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam chyba w ostatni słoneczny ranek, bo już teraz przeważają popielatości
Eluniu aparat pomaga zatrzymać ładne widoki, ale oko musi je wypatrzyć. Niestety odbija się to na takich przyziemnych sprawach, bo nie da się pielić grządek do czysta i zauważać np. co robi słońce czy chmury
Rokitniki już ujarzmione w doniczkach, a wczoraj pozyskałam parę odrostów pełnej róży rugosy do ucierania
Agusiu mój zawód... no może zajęcie do ogrodowanie, bo nawet nie ogrodnictwo a fotografowanie wpisuje się w to bardzo dobrze
Bea może i tak, dzięki!
Beatko powiem Ci, że takie fotografowanie bardzo wciąga. Dla fotografii stoję co rano w szczerym polu nie bacząc na spozierających zza firanek sąsiadów
Czekam na wychylające się słońce, oglądam czubki drzew jak wyglądaj w świetle wschodzącego słońca. Potem zrzucam te zdjęcia na dysk i czasem jedno zostawiam
Prze długi czas zmniejszałam zdjęcia aby pokazać Wam i dopiero od niedawna zapisuje jako nową kopię bo tamte są o małej rozdzielczości i straciłam
Śledzę na zaprzyjaźnionych wątkach Wasze poczynania i podziwiam, bo to duże przedsięwzięcie szczególnie przy krótkim dniu. Najbardziej czekam na efekty czyli na przyszły sezon
Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa, pozdrawiam cieplutko
Iwonko 1 jak miło piszesz
aż mi cieplutko na sercu się zrobiło i jak tu nie stać w polu żeby pokazać co widziałam
Martusiu coś mi się zdaje, że sprzyjanie się kończy, ale mimo że słońca będzie mniej to jak będzie bez opadów ogród da się uprzątnąć i zrobić jak najwięcej przed zimą. O stroikach wiem, ale o grupie artystycznej nie słyszałam
Jaka Ty jesteś wszechstronna
Tak karmnik zrobiłam sama, a M jedynie pomagał sklecić, szczególnie przykręcić do pieńka. Wygląd to mój pomysł, który się rodził w momencie kiedy znalazłam plaster drewna orzechowego
Pozdrawiam i posyłam ucałowania, a i już się cieszę na spotkanie zimowe
Oczywiście po tylu miłych słowach dzisiejszy wschód słońca i parę ciekawych zdjęć

Teraz już nie ma słońca
jest szaro, ale może w ciągu dnia jeszcze się zmieni czego życzę wszystkim!
Eluniu aparat pomaga zatrzymać ładne widoki, ale oko musi je wypatrzyć. Niestety odbija się to na takich przyziemnych sprawach, bo nie da się pielić grządek do czysta i zauważać np. co robi słońce czy chmury
Agusiu mój zawód... no może zajęcie do ogrodowanie, bo nawet nie ogrodnictwo a fotografowanie wpisuje się w to bardzo dobrze
Bea może i tak, dzięki!
Beatko powiem Ci, że takie fotografowanie bardzo wciąga. Dla fotografii stoję co rano w szczerym polu nie bacząc na spozierających zza firanek sąsiadów
Śledzę na zaprzyjaźnionych wątkach Wasze poczynania i podziwiam, bo to duże przedsięwzięcie szczególnie przy krótkim dniu. Najbardziej czekam na efekty czyli na przyszły sezon
Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa, pozdrawiam cieplutko
Iwonko 1 jak miło piszesz
Martusiu coś mi się zdaje, że sprzyjanie się kończy, ale mimo że słońca będzie mniej to jak będzie bez opadów ogród da się uprzątnąć i zrobić jak najwięcej przed zimą. O stroikach wiem, ale o grupie artystycznej nie słyszałam
Oczywiście po tylu miłych słowach dzisiejszy wschód słońca i parę ciekawych zdjęć

Teraz już nie ma słońca
- juni

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiecie jaki był piękny wschód słońca w Krakowie-powiedziałam dzieciom.
Nawet się nie zdziwiły tylko pokiwały głowami.
A syn zapytał -aktualizy zrobiłaś w międzyczasie?
Pełne zrozumienie!
Nawet się nie zdziwiły tylko pokiwały głowami.
A syn zapytał -aktualizy zrobiłaś w międzyczasie?
Pełne zrozumienie!
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Marysiu uwielbiam Twoje słoneczne zdjęcia
dzisiaj też słonka nie było, mgła jak mleko
zapowiadają poprawę pojutrze, ale co będzie zobaczymy...
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu piekne zdjęcia
Dzisiaj wiekszość dnia spędziłam na zakupach ,ale spożywczych .Jutro będę działać tylko nie wiem gdzie dom czy ogród ,a jeszcze budynek gospodarczy do posprzątania .
Zdrówka
Dzisiaj wiekszość dnia spędziłam na zakupach ,ale spożywczych .Jutro będę działać tylko nie wiem gdzie dom czy ogród ,a jeszcze budynek gospodarczy do posprzątania .
Zdrówka
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Kontakt:
Pogoda sprzyjała chodzeniu po ogrodzie, bo temperatura powyżej 10 st i słońce zasłonięte chmurami, ale jasno
Przysłali mi Siarczan potasu i Dolomit więc podsypałam co nieco. Miałam jeszcze trochę cebul żonkili do wsadzenia to poszły w glebę. Dorobiłam sadzonek rokitnika i tym sposobem mam po 20 par! siedzą w ciszy pod ścianą tunelu i dostały prikaz, żeby się przyjąć i wystartować wiosną
Wszystkie ładnie opisane więc o pomyłkach nie może być mowy. Wykopując stwierdziłam, że jeżeli się kosi pod rokitnikiem to ma mocne i dalekie odrosty korzeniowe tak do 1,5 - 2 m. Byłby żywopłot nie do przebycia
Beatko moi już też nie zadają pytań skąd wiem jaka pogoda w Szczecinie czy na Śląsku
Czyli u Ciebie słońce "nie wzeszło"
Natalio dziękuję
łapię każdą chwilę słoneczną, bo jednak przewaga jest tych dni szarych
Życzę zatem poprawy pogody i niech Ci zaświeci piękne słońce
Alu Dziękuję
, ja dzisiaj nie dałam się nigdzie wyciągnąć i na jutro też się migam. Ostatnio parę dni pogodnych spędziłam w ogrodzie to na domu od razu się odbiło, a mam mieć gości to muszę trochę chałupę ogarnąć
Fajnie że masz budynek gospodarczy. Ja nie miałam i musiałam budować, żeby mieć gdzie choćby kosiarkę schować, no a potem jak wiesz przyszły pierzaste i doszedł jeszcze jeden budynek
Miłego wieczoru 
Beatko moi już też nie zadają pytań skąd wiem jaka pogoda w Szczecinie czy na Śląsku
Czyli u Ciebie słońce "nie wzeszło"
Natalio dziękuję
Alu Dziękuję
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zgadzam sie z Beatką , tamto zdjęcie na tapetę , taką na ścianę 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu w tym budynku kiedyś były kury i 6 kóz zbudował go własnoręcznie mąż potem zięć miał warsztat stolarski .
Dużo rzeczy tam teraz jest potrzebnych i nie potrzebnych. Jest tam jeden duży bałagan ja teraz muszę je posortować i wygospodarować miejsce dla kur .Bo chyba nie odpuszczę wiosną chcę mieć kury
Dobrej nocki
Dużo rzeczy tam teraz jest potrzebnych i nie potrzebnych. Jest tam jeden duży bałagan ja teraz muszę je posortować i wygospodarować miejsce dla kur .Bo chyba nie odpuszczę wiosną chcę mieć kury
Dobrej nocki
Pozdrawiam Alicja
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witaj, Marysiu!
Wróciłam z wojaży, zaglądam do Ciebie i od progu po oczach dostałam.
U mnie przez cały dzień szaro i smutno
za oknami, a u Ciebie takie cudne niebo
malowane wschodzącym słoneczkiem.
Fantastyczne zdjęcia!
Miłego wieczoru.

Wróciłam z wojaży, zaglądam do Ciebie i od progu po oczach dostałam.
U mnie przez cały dzień szaro i smutno
Miłego wieczoru.
- Maska

- Kontakt:
Karolino jakoś nie mam fototapet i może jakieś zdjęcie sobie wydrukuję, bo syna kilka zdjęć zdobi ściany w domu
Parę dostałam w dużym formacie w prezencie
Alu to życzę powodzenia w przygotowywaniu miejsca i stworzeniu kurnika na nowo. M. pewnie kupi jakieś fajne kurki
Niedawno budowaliśmy naszą altanę i tyle rzeczy w niej, ze po wstawieniu kosiarki nie ma się jak ruszyć. Kiedyś nie było i też było nieźle, człowiek strasznie dużo rzeczy gromadzi
Śpij spokojnie
Lucynko pisałyśmy w jednym czasie u siebie
Witam Cię z powrotem
Jesteś zadowolona z siebie i dobrze
a mama myślę że jeszcze bardziej
Słonko rano wyszło dając nadzieję, a potem siedziało za chmurami niby przeświecało i nie było ciemno, ale zachodu już nie było widać. Pogoda sprzyjała pracom w ogrodzie
Za pochwałę zdjęć dziękuję i życzę miłego odpoczynku domowego

Alu to życzę powodzenia w przygotowywaniu miejsca i stworzeniu kurnika na nowo. M. pewnie kupi jakieś fajne kurki
Lucynko pisałyśmy w jednym czasie u siebie
Jesteś zadowolona z siebie i dobrze
Słonko rano wyszło dając nadzieję, a potem siedziało za chmurami niby przeświecało i nie było ciemno, ale zachodu już nie było widać. Pogoda sprzyjała pracom w ogrodzie
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Dobrze , że chociaż u Was w Krakowie świeciło słoneczko , bo u mnie zupełne mleko było przez cały dzień .Marysiu ,na pewno dzięki ładnej pogodzie przygotowałaś już ogród na zimowanie i wykonałaś wszystkie niezbędne prace .Pobytu w ogrodzie zazdroszczę .Pozdrawiam 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Marysiu - jeszcze sobie dorobisz do emerytury jako fototapeciarz

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dzisiaj mieliśmy szaro buro i ponuro ani jeden promyk nie przeszedł przez chmury
Nawet nie ciągnęło mnie do ogródka 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś to prawda Twoje zdjęcia słońca nadają się na tapetę ,są bardzo energrtyczne.
Przy takim słoneczku to można góry przenosić, to już wiem skąd siłę bierzesz to przesadzania.
Przy takim słoneczku to można góry przenosić, to już wiem skąd siłę bierzesz to przesadzania.