Na starym po nowemu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu

Post »

Beata, widzę że cebulowe szaleństwo i Ciebie dopadło. I dobrze, miłego sadzenia ;:108
Ja sadzić nie chciałam a i tak jakieś zapomniane cebulaki mi się w garażu znalazły. Cóż, trzeba będzie zakasać rękawy i podłubac w ziemi ;:198
Mam nadzieję że choć się odwdzięczą na wiosnę :lol:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale będzie kolorowo w przyszłym roku ;:138
Ja właśnie dzisiaj odkryłam doskonałe miejsce na tulipany, do tej pory dobrze ukryte po dębolistną ;:218 I co ja mam z tym zrobić? Już sobie obiecałam, że w tym roku nic nie kupię, ale tak zmarnować gratisowe miejsce?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu - no to takie zakontrolowane szaleństwo, bo te irysy żyłkowane od dawna chodziły mi już po głowie i przed oczami.

Ewelinko - no tak prawdę mówiąc to jeśli jesteś winowajczynią ;:306 to wyłącznie mojej wielkiej radości ;:196
No sama jestem ciekawa czy coś będzie z tego sadzenia, okaże się wiosną.
Również pozdrawiam i miłej pogody życzę.

Aniu - ja już u nich kupowałam na wiosnę, więc łatwo było mi się zdecydować by kupić ponownie. O tych iryskach marzyłam, ale jak zobaczyłam ceny tych innych przeróżnych cebul - to one same wskakiwały mi do koszyka, za moim pozwoleniem, oczywiście.... ;:172

Iwonko0042 - no ja też stale wertuję torebki z nasionami na kolejny rok.... Już za niedługo będziemy się cieszyć tą upragnioną wiosną ;:138 ;:3 ;:3

Zuza - ja tylko dokupiłam z cebulowych co uznałam, że by się u mnie bardzo przydało ;:172
Też mam nadzieję, że nasz trud dołowania każdej cebulki - wiosną nas zachwyci pięknym kwitnieniem. ;:215
Pogoda dopisuje, to możemy śmiało jeszcze w ziemi dłubać :tan

Iwonko1 - no ja też mam nadzieję, że od marca pojawią się u mnie kolorki w ogrodzie. Tobie też ich życzę mnóstwa.
Nowe miejsce pod nasadzenia nie może czekać! ;:306 Nie wolno marnować takich miejscówek, tym bardziej, że gratisowych ;:215
A czasami nasze postanowienia po prostu muszą być zmieniane, tym bardziej w takich usprawiedliwionych okolicznościach - jak to miejsce pod dębolistną ;:172
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Żyłkowane irysy też mam cudnie ozdabiają rabatki wraz z narcyzami i krokusami .Niestety żółte nie chcą sie u mnie zadomowić to samo z Katherine Hodgkin . ;:174 Kupowałam ja juz chyba ze 3 razy i dalej jej nie mam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No zobaczymy co z tego wyniknie na wiosnę.
A z tym żółtym kolorem to może coś jest. Bo żółte krokusy miałam np. tylko jeden sezon, więcej się już nie pojawiły.
Awatar użytkownika
edzywiec
200p
200p
Od: 23 paź 2011, o 04:07

Post »

Beato zakupy zrobione żebyś tylko zdążyła z nasadzeniami bo coś wspominają o "zimie". :wit
Pozdrawiam i zapraszam na Starą/nową działkę- Ed
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witam :wit . Nie straszcie z tymi żółtymi irysami bo ja zakupiłam troszkę i chciałabym je mieć na dłużej niż jeden sezon ;:224 . Te Katherine też sadziłam ale wcześniej gdzieś w październiku i jestem ciekawa czy wyjdą ;:108 .U innych osób widziałam, że trzymają się przez kolejne sezony. Nie wiem od czego to zależy a może po prostu trzeba je wykopywać i jesienią sadzić znowu ?? Zobaczymy jak to będzie z nimi u mnie ;:108 . Właściwie to winowajczynią może być Małgosia , która to mnie namówiła na zakupy ;:306 . Takie podaj dalej z tego wyszło ;:306 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko Twoja wina bo jak ja Beatce posłałam informację to ja zbyła ;:306 ;:306 ale co komu pisane to go nie minie ;:oj
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysieńko - przecież od razu odpisałam, że przeglądałam tę stronkę ale z zamkniętymi oczami ;:306 - jednak tam nie było tych irysków. Ewelinka mi inny sklep podrzuciła i tam jeszcze na mnie Ci one czekały. ;:172
Oj, jakże bym mogła jakąś informację od Ciebie zbyć, no chyba, że przez nieuwagę ;:196

Ewelinko, najważniejsze, że ten nasz głuchy telefon nie zmienił hasła i że stale chodzi o ten sam sklep ;:215
A z tymi żółtymi to może u mnie tylko taki przypadek - bo nornice nad wszystkim co nowe i dobre bardzo niestety czuwają.
Trudno, co ma być to będzie - wykopywanie krokusów czy tulipanów nie wchodzi u mnie w rachubę... :roll:

Ed - jestem świadoma tego ryzyka późnych zakupów - ale i tak się zdecydowałam, zobaczymy....
Myślałam, że jutro sobie wezmę parę godzin wolnego ale chyba nie ma szansy, więc może w sobotę po pracy uda mi się je posadzić. Ale ma wtedy być już tak jak piszesz - po prostu zimno.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Beatko wykopywanie cebul czy to irysów czy krokusów to dla mnie też trochę bez sensu ;:222 . Pożyjemy i zobaczymy jak będą rosły . Oby kwitły przez wiele lat ;:108 . Ja mam w planach wykopywanie tulipanów ale za kilka lat jak kępki się zagęszczą. Co z tego wyjdzie to też zobaczymy w praniu ;:306 . Trzymam kciuki za Twoje cebulki i nic się nie martw bo im nic nie będzie ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, Ewelinko? Mówisz, że mogę być spokojna? Pragnę tak właśnie podejść do sprawy ;:172
Już w przyszłym tygodniu nocą ma być minus 4..., echhh.
Nigdy nie wykopywałam cebul i były, kwitły z roku na rok. Nie wyszły tylko te, które porwane zostały przez nornice.
A jest tyle chciejstw tych cebulowych, że chętnie będę sobie po kolei te zachcianki serwować jak coś wypadnie z wiosennej cebulowej rabaty.
A ja trzymam za Twoje cebulki - bo moich to maleńka grupka w porównaniu z Twoimi.
Również milutko pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też nigdy cebulowych nie wykopuje. Rosną sobie , rosną aż kiedyś coś je zarośnie, albo ja przez nieuwagę zniszczę . Och gdybym miała je wszystkie wykopywać :shock: zwłaszcza ,ze sadzę byle jak i byle gdzie , nie znalazłabym :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karola - ja wiem, że robię być może błąd, że nie wykopuję cebulowych ale tak robię już od wielu lat - tzn w innych ogrodach też zostawiałam te kwiaty.
Jak widać Tobie ta metoda także przypadła do gustu ;:172
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Gdybym miała sporo miejsca też nie wykopywałabym cebulowych .Niestety u mnie miejsce na wagę złota :wink: Po wykopaniu cebulowych w to miejsce przychodzą inne kwiatki czy warzywa bo różnie to bywa :wink: Trzymam kciuki Beatko,żeby nornice nie dowiedziały sie o nowych zakupach
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, Jadziu - one to wszystko od razu zwęszą. Szczególnie jak posadzę ostróżkę - ona znika w mgnieniu oka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”