Na łące
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Na łące
Asiu zawsze miałam jagodę kamczacką! w każdym ogrodzie
Teraz mam z 10 krzaczków wszystkie kupowane i to chyba różne odmiany. Po latach zbieram owoce i robię to co z borówek. Pyszne w cieście, w pierogach a także w jogurcie
U mnie zwierzęta nie są zainteresowane jagodą 
- Maska

- Kontakt:
Asiu i takie pestki ciemne mają
ładne, ale jak ostre
a w ogóle to nie wiem czy nie mam uczulenia na papryki
Najpierw jedną rzecz zmieniłam, a teraz nie mam odwagi spróbować papryki
Ty się nie ociągaj tylko jedź i posadź te tulipany
No i będziesz miała rokitniki...jak będziesz chciała 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Asiu. Dieta warzywna baaardzo zdrowa ale z mięsa całkiem nie rezygnuj
. W każdym razie ja bym nie umiała
. Marysia ma rację, posadź w końcu te tulipany bo jeszcze trochę i Cię mróz złapie
. Może i ja kiedyś posadzę sobie takie krzaczki jagody kamczackiej skoro tak zachwalasz. Właściwie to nawet nie wiem jak to to smakuje
. Pozdrawiam
.
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Faktycznie wyglądają jak śliweczki
na zmianę diety nigdy nie jest za późno, tylko zimową porą trzeba się nieco bardziej pogimnastykować 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Asia, dałam niedawno koleżance dwie papryczki z krzaczka od Ciebie - te Habanero Red - i mówię jej: "Uważaj, dodawaj po odrobinie."
To sobie znalazła przepis na zupę, gdzie było niby dwie ostre papryczki na garnek zupy, no to wrzuciła dwie. A potem nie mogła tej zupy zjeść. No, ciekawe dlaczego...
Ech...
To sobie znalazła przepis na zupę, gdzie było niby dwie ostre papryczki na garnek zupy, no to wrzuciła dwie. A potem nie mogła tej zupy zjeść. No, ciekawe dlaczego...
Piszę z opóźnieniem, bo postanowiłam do pracy pójść, żeby czas szybciej płynął do tej wiosny! No i przyśpieszył!
Marysiu, tulipany nadal nie posadzone ale chyba zabiorę i posadzę w donicach na balkonie, przynajmniej te większe cebule (a resztę pod blokiem?), rokitniki chętnie przyjmę, zwłaszcza parkę
, może ten mój wreszcie zaowocuje.
Ewelina, posadź jagody kamczackie, fajne są. Jeżeli chodzi o dietę to z mięska nie zrezygnuję
, warzywa, dużo warzyw i mięsko i ryby i chudy nabiał i schudłam już 7 kilo
. Ale czekolada za mną chodzi...
Natalia, masz rację co do gimnastyki. Wreszcie ruszyłam się z domu i ruchu też mam trochę bo kupiłam kartę tylko na jeden tramwaj a jeszcze kilometr mam do przejścia pieszo do biura
.
Daria, w pracy opowiadałam o papryczkach, ale boję się zanieść, jeszcze kogoś podkusi zjeść całą...
Kiwano dojrzewa:), ale w takim stanie tylko na nasiona się nadaje.
Ale na przykład zielone można przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć i nałożyć do środka np sałatki owocowej, ciekawie na talerzu wygląda

Marysiu, tulipany nadal nie posadzone ale chyba zabiorę i posadzę w donicach na balkonie, przynajmniej te większe cebule (a resztę pod blokiem?), rokitniki chętnie przyjmę, zwłaszcza parkę
Ewelina, posadź jagody kamczackie, fajne są. Jeżeli chodzi o dietę to z mięska nie zrezygnuję
Natalia, masz rację co do gimnastyki. Wreszcie ruszyłam się z domu i ruchu też mam trochę bo kupiłam kartę tylko na jeden tramwaj a jeszcze kilometr mam do przejścia pieszo do biura
Daria, w pracy opowiadałam o papryczkach, ale boję się zanieść, jeszcze kogoś podkusi zjeść całą...
Kiwano dojrzewa:), ale w takim stanie tylko na nasiona się nadaje.
Ale na przykład zielone można przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć i nałożyć do środka np sałatki owocowej, ciekawie na talerzu wygląda

edit: właśnie przeglądam internet i widzę, że takie żółte też nadziewają sałatkami.
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Jak trzeba to trzeba
U mnie też sezon rozpoczęty, w ziemi mam jedną Bishops Crown, dwie Piquillo i jedną Sweet Bite
U mnie też sezon rozpoczęty, w ziemi mam jedną Bishops Crown, dwie Piquillo i jedną Sweet Bite
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Asia, widzę że działasz z "ogniem piekielnym". To jedna z najostrzejszych papryczek na świecie
i nawet jak czytam jej nazwę to mi się robi nieswojo.
Zużyliśmy nasze ostre papryczki do past paprykowych i jako dodatek do zup, ale te pasty głównie mój M. spożywa.
Nie myślisz już o nowym sezonie i może o posadzeniu jakichś kwiatków na swojej łące?
Będziesz robić rozsadę pomidorów? Bo ja na pewno będę miała jakieś nadprogramowe sadzonki do oddania. Chcę wysiać sporo odmian, co najmniej po dwie sztuki z każdej, bo przecież nie wiadomo jak z kiełkowaniem. Na pewno będą nadwyżki, dla których będzie trzeba znaleźć nowego właściciela.
Zużyliśmy nasze ostre papryczki do past paprykowych i jako dodatek do zup, ale te pasty głównie mój M. spożywa.
Nie myślisz już o nowym sezonie i może o posadzeniu jakichś kwiatków na swojej łące?
Będziesz robić rozsadę pomidorów? Bo ja na pewno będę miała jakieś nadprogramowe sadzonki do oddania. Chcę wysiać sporo odmian, co najmniej po dwie sztuki z każdej, bo przecież nie wiadomo jak z kiełkowaniem. Na pewno będą nadwyżki, dla których będzie trzeba znaleźć nowego właściciela.
- Maska

- Kontakt:
Asiu no tak siła wyższa, ja Cię rozumiem
Mam takie nasiona pomidorów, które jedna koleżanka określiła że są nie teges i cały czas bije się z myślą czy nie zrobić próby kiełkowania
Jak myślisz czy nie jest to konieczne

- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Asiu. Widzę, że już siejesz a czy z przymusu czy nie to już mało ważne
. Spodziewam się kolejnego sezonu pełnego ciekawych warzyw u Ciebie
. Posiej też jakieś fajne kwiatki na łąkę
. Pozdrawiam
.
- MartisM
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 14 mar 2016, o 14:47
Polecam użyć ostrych papryczek do kimchi
Ja już trzeci rzut w tym roku robię i zużyłam wszystkie ogrodowe papryczki.
Pozdrawiam Marta
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem