. Dobrze, że zdążyłaś z wykopaniem karp dalii, bardzo ładnie wyglądają i oby przezimowały
 . Dobrze, że zdążyłaś z wykopaniem karp dalii, bardzo ładnie wyglądają i oby przezimowały   . Zaśnieżone widoki ogrodu bardzo ładne i klimatyczne
 . Zaśnieżone widoki ogrodu bardzo ładne i klimatyczne   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .
 . Dobrze, że zdążyłaś z wykopaniem karp dalii, bardzo ładnie wyglądają i oby przezimowały
 . Dobrze, że zdążyłaś z wykopaniem karp dalii, bardzo ładnie wyglądają i oby przezimowały   . Zaśnieżone widoki ogrodu bardzo ładne i klimatyczne
 . Zaśnieżone widoki ogrodu bardzo ładne i klimatyczne   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .

Tym pozostawionym w ziemi jeszcze nie powinno się nic stać. Ale już najwyższy czas je wykopać. Przez nieuwagę zostawiłam jedną karpę jeszcze w ziemi, zabiorę dopiero w sobotę. Nawet nie biorę do głowy, ze mogłoby się jej coś stać
 Tym pozostawionym w ziemi jeszcze nie powinno się nic stać. Ale już najwyższy czas je wykopać. Przez nieuwagę zostawiłam jedną karpę jeszcze w ziemi, zabiorę dopiero w sobotę. Nawet nie biorę do głowy, ze mogłoby się jej coś stać  Bo jakżeby tak mogło być? Moja biała dalijka miałaby nie przeżyć? Nic z tego.... Już jej nawet napisałam znacznik, nie może się zmarnować
 Bo jakżeby tak mogło być? Moja biała dalijka miałaby nie przeżyć? Nic z tego.... Już jej nawet napisałam znacznik, nie może się zmarnować 

.
 .

ale kwitną i roztaczają słodki zapach
 ale kwitną i roztaczają słodki zapach 

się nadto.
  się nadto.

środek na robactwo poszedł w ruch, ze też te dziadygi ssące nie chca chociaż zimą dać spokój
  środek na robactwo poszedł w ruch, ze też te dziadygi ssące nie chca chociaż zimą dać spokój   
  więc nie płacze jutro dopiero wykopię.
 więc nie płacze jutro dopiero wykopię.