Ogród Marty -Cz . X
-
clem3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty -Cz . X
Ależ z ciebie pracowita pszczółka
Ja o tej porze jakoś średnio mam ochotę na prace ogrodowe, wiosna bardziej mi sprzyja
W naszych lasach jeszcze tylko podgrzybki i kanie można znaleźć...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam,pogoda nam sprawiła figla z tym śniegiem ,ale jedne taczki wycięłam starych roślin,może się poprawi ,żeby dokończyć prace w ogrodzie.
Bożena ,dobrze,że zrezygnowaliście ,bo pod śniegiem nie da się szukać grzybów
Marysiu,u mnie też makabra ,ale wyszłam wynieść odpadki na nową rabatę to zaraz zabrałam się do roboty i wycięłam jedne taczki staroci,zawsze coś do przodu
,róże jeszcze nie kopczykowałam i nie wiem kiedy do nich dotrę
,myślisz,że jutro będzie lepiej ?,pozdrawiam i pięknej nocki życzę
Gosiu,ja też nie mam chęci do roboty w ogrodzie ,ale nie mam wyjścia ,są prace,które muszę zrobić ,a tak naprawdę to chciałabym już odpocząć od ogrodu a wrócić do wspomnień ,u nas pewnie i rydze by jeszcze były ,ale naprawdę nie mam kiedy jechać ,pozdrawiam
Bożena ,dobrze,że zrezygnowaliście ,bo pod śniegiem nie da się szukać grzybów
Marysiu,u mnie też makabra ,ale wyszłam wynieść odpadki na nową rabatę to zaraz zabrałam się do roboty i wycięłam jedne taczki staroci,zawsze coś do przodu
Gosiu,ja też nie mam chęci do roboty w ogrodzie ,ale nie mam wyjścia ,są prace,które muszę zrobić ,a tak naprawdę to chciałabym już odpocząć od ogrodu a wrócić do wspomnień ,u nas pewnie i rydze by jeszcze były ,ale naprawdę nie mam kiedy jechać ,pozdrawiam
-
koziorozec

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Martusiu
Pięknie wygadają kwiatuszki przyprószone śniegiem
U mnie mroźno ale śniegu nie ma
Pozdrawiam cieplutko i słoneczka na jutro życzę
Pięknie wygadają kwiatuszki przyprószone śniegiem
U mnie mroźno ale śniegu nie ma
Pozdrawiam cieplutko i słoneczka na jutro życzę
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu ogród powoli układa się do zimowego snu, ale jak pogoda pozwoli a ziemia nie zmarznie to ciągle coś będziemy grzebać. Prawdziwy zimowy odpoczynek będzie jak spadnie śnieg to wtedy zapadniemy w sen zimowy
Do obserwacji będzie okno i ptaszki w stołówkach ogrodowych.
Sporo róż kwitnie, bo to pewnie te objedzone przez sarny
Ja też jak wyjdę i schylę się coś skubnąć to przy okazji wszystkie trawki wyrywam...niby to pod pozorem żeby kurom dać zielone
Miłej niedzieli i posyłam

-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje chryzantemki otulone jak kulki śniegiem!
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś jeszcze niedawno kolorowo od chryzantem i róż, a od wczoraj ogród pobielony. Twoja pasja grzybowa, pewnie równa ogrodowej, a spiżarnia już pęka w szwach.
Najważniejsze, że karpy powykopywane i schowane, reszta poczeka na powrót jesieni. Śnieg pewnie niedługo poleży.
Uściski dla wnusi. 
-
Babciabenia

Tak powiadają że: pierwszy śnieg to ptasi drugi zajęczy a dopiero trzeci gospodarczy! Ja wolę
i lato!
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie ciut więcej śniegu, ale ma być podobno jeszcze nawet 12 stopni.
A grudzień ma się jawić jako najcieplejszy od dziesięcioleci.
Zatem
i ciepła jeszcze życzę. 
A grudzień ma się jawić jako najcieplejszy od dziesięcioleci.
Zatem
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
koziorozec

Witam w niedzielny wieczór,śnieg u mnie powoli dosypuje momentami ,ale jest bezwietrzna cisza.
Tereniu,a ja myślałam,że wszędzie sypie,mój ogród zasypany ,ale ma być cieplej ,bardzo na to liczę ,bo jak zwykle z niczym nie zdążam ,przez przetwory i grzyby
,pozdrawiam i dobrej nocki życzę
Marysiu,ja najchętniej robiłabym do świąt ,chociaż mam jeszcze robić moje skrzaty i choinki,zawsze mam dużo pracy naprzód
,tak teraz moje róże nadrabiają i dużo ich kwitnie ,jak się śnieg roztopi ,a grudzień ma być ciepły to może będą do świąt
,a grzebać w ziemi będziemy do końca możliwości ,pozdrawiam i buziaczki
Bożena,moje kwiatuszki też mają śniegowe czapeczki
Soniu,masz rację spiąarnia wypełniona po brzegi i wszystkie zamrażarki pełne, a są trzy w tym jedna skrzyniowa ,dalie schowane ,ale w ogrodzie jeszcze sporo zostało pracy ,no i jeszcze jedną chciałam nową rabatę,chociaż już trzy małe kawałki powiększone na nowe rabaty,czekam aż śnieg stopniej to może skończę co zaplanowałam ,dziękuję za uściski dla wnuczki,pozdrawiam
Bożena,ja też wolę słońce i lato,ale kiedy byśmy odpoczęły?
Grażynko,czekam na ocieplenie,i dobrą wiadomość czytam z tym grudniem ,oby się spełniło,a śnieg przyszedł na święta,żeby było romantycznie,pozdrawiam
Tereniu,a ja myślałam,że wszędzie sypie,mój ogród zasypany ,ale ma być cieplej ,bardzo na to liczę ,bo jak zwykle z niczym nie zdążam ,przez przetwory i grzyby
Marysiu,ja najchętniej robiłabym do świąt ,chociaż mam jeszcze robić moje skrzaty i choinki,zawsze mam dużo pracy naprzód
Bożena,moje kwiatuszki też mają śniegowe czapeczki
Soniu,masz rację spiąarnia wypełniona po brzegi i wszystkie zamrażarki pełne, a są trzy w tym jedna skrzyniowa ,dalie schowane ,ale w ogrodzie jeszcze sporo zostało pracy ,no i jeszcze jedną chciałam nową rabatę,chociaż już trzy małe kawałki powiększone na nowe rabaty,czekam aż śnieg stopniej to może skończę co zaplanowałam ,dziękuję za uściski dla wnuczki,pozdrawiam
Bożena,ja też wolę słońce i lato,ale kiedy byśmy odpoczęły?
Grażynko,czekam na ocieplenie,i dobrą wiadomość czytam z tym grudniem ,oby się spełniło,a śnieg przyszedł na święta,żeby było romantycznie,pozdrawiam
-
koziorozec

-
Babciabenia

No tak było u mnie dziś też,ale nieco opadło. No tak ale zima to straszne nudy.Mam problem pod drzwi moje ułożył się jakiś wilczur nie wiem co to za piesek czyj? policja wie już maja rano coś zrobić
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
W śnieżnej pierzynce też roślinkom ładnie
Roślinom się ona na pewno przyda gdy, ( i jeśli) przyjdą mrozy, ale ja mogłabym się bez niej obyć. Nie lubię błota i śnieżnej pulpy, a w mieście o to zimą najłatwiej. Całkiem sporo tego śniegu spadło. U mnie tylko raz leciutko poprószyło.
Martuś, w tym roku nie było wypraw na grzyby. Ciągły deszcz skutecznie nam to uniemożliwiał. Na grzyby zawsze jeździłam z rodzicami i mogliśmy jeździć w tygodniu. Teraz już się im nie bardzo chce jeździć do lasu. Mój eM może tylko w weekendy, a te prawie w większości mam zajęte przez pracę. Więc pozostaje mi tylko pojechać samej, a tego nie lubię. I las grzybny nie tak blisko.Żeby dojechać rowerem chyba trochę za daleko. Mogę sobie tylko pomarzyć o grzybkach
Za rok może już syn czasami ze mną pojedzie. Tylko niech jeszcze nabierze trochę doświadczenia jako kierowca 
Martuś, w tym roku nie było wypraw na grzyby. Ciągły deszcz skutecznie nam to uniemożliwiał. Na grzyby zawsze jeździłam z rodzicami i mogliśmy jeździć w tygodniu. Teraz już się im nie bardzo chce jeździć do lasu. Mój eM może tylko w weekendy, a te prawie w większości mam zajęte przez pracę. Więc pozostaje mi tylko pojechać samej, a tego nie lubię. I las grzybny nie tak blisko.Żeby dojechać rowerem chyba trochę za daleko. Mogę sobie tylko pomarzyć o grzybkach
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Martuś Czy Skimia zimuje bez problemu ? posadziłam u siebie kilka dni temu. Martusiu , ja już nie mogę się doczekać świątecznych przygotowań
pierniczki będę piekła chyba za dwa tygodnie. W tym roku robię swoją przyprawę do piernika jest niesamowita, będzie do piernika staropolskiego. Robi się ciasto 6 tygodni przed świętami.

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jeszcze śnieg dosypał?
U mnie już go nie ma. Za ciepło.
Dziękuję za propozycję.
Z różami się nie spiesz, bo za wcześnie okopcowane mogą zmarznąć. Ja czekam do większych długotrwałych mrozów.
U mnie już go nie ma. Za ciepło.
Dziękuję za propozycję.
Z różami się nie spiesz, bo za wcześnie okopcowane mogą zmarznąć. Ja czekam do większych długotrwałych mrozów.