Widziałam dziś w Lidlu zapączkowane (1 lub 2 pączki) za 14,99zł (nieoznaczone odmianowo, po prostu: białe, czerwone i chyba to był róż, albo biało-czerwony)- nie skusiłam się z tego względu, iż te które kupowałam tydzień temu w Aldim kosztowały tyle samo z osłonką i moim zdaniem bardziej żywotne i pędy z pąkami dużo grubsze (fakt, że były przelane), ale u mnie już sporo podrosły przez ten tydzień ok. 15-20cm. Chciałam jeszcze dokupić trzecią sztukę, ale w Netto, Brico Mar. i teraz te w Lidlu - to po prostu straszne bidy były, więc co zrobiłam?...dziś kupiłam kolejnego w Aldim (nawet zauważyłam, że wychodzi trzeci pęd z pąkiem

; od zeszłego tygodnia na szczęście nikt nie dolewał do nich wody, więc trochę ziemia w doniczce przeschła, ale i tak jeszcze nadmiar odsączam w ręczniki papierowe).
Właśnie zastanawiałam się dzisiaj w sklepie jakiego koloru są pąki tych co kwitną na różowo (niestety nie było tych z różowymi zdjęciami i wzięłam kolejnego białego, ale liczę na pomyłkę-może któryś będzie akurat różowy)- wiem, że te czerwone-maja czerwonawe smugi bo wyczytałam tu na forum a dziś zaobserwowałam w sklepie. A różowe?