Sierściuchy boskie, oj pomiętosiłabym je

Że co?!Filemon24 pisze:Dziewczyny serio serio są cebulki byłam dzisiaj w 5 biedronkach i w każdej coś byłoa w jednej to była cała świeżutka półeczka widać było, że jeszcze nie grzebana
![]()
Taki mam właśnie zamiar i do tego białe narcyzyAlania pisze:Queen of the night posadź z białymi tulipanami - pięknie będą wyglądały
Widzisz u mnie widocznie nikt sie zbytnio cebulkami nie interesuje skoro jeszcze w listopadzie można kupić, nawet w biedronce która jest na wsi było bardzo dużo cebulek.Ann_85 pisze:Że co?!Filemon24 pisze:Dziewczyny serio serio są cebulki byłam dzisiaj w 5 biedronkach i w każdej coś byłoa w jednej to była cała świeżutka półeczka widać było, że jeszcze nie grzebana
![]()
![]()
![]()
Nie... no ja mieszkam w jakims zagłębiu ogrodniczym, od dawien dawna nie ma nic w Biedrach ani w Lidlu, jedynie w Brico M, ale tam cebul nie przecenią choćby miały zgnić...
U was na południu jest chyba więcej ogrodników i może dlatego. Mam nadzieje, że będzie ładniej w porównaniu do tamtego roku gdzie chyba z 6 paczek tulipanów posadziłam i jedną cebulkę czosnku hhahacyma2704 pisze:Anitko 60 Ewerestów,będzie wspaniały widok. Koło mnie w B już po kilku dniach zostają niedobitki.
U mnie też 10 cm śniegu, a czosnki w pudełku.
Jestem strasznie zadowolona zwłaszcza z czosnków i tulipanów. Byliśmy jeszcze wczoraj w Olsztynie, ale mój narzeczony już nie chciał zrobić maratonu po biedronkachaneczka1979 pisze:Soniu musisz jakąś dmuchawę ze sobą do ogrodu zabrać.A może ciepły termoforek na chwil kilka na ziemię.
Ogrzeje i pac na następne miejsce a Ty w tym czasie w poprzednim dołek kopiesz. Tylko nie uszkodź na litość już żadnych cebulowych, Queen'ów szczególnie. Toż jak nazwa wskazuje to królowe cebulowych.
![]()
![]()
Anita ale Ty jesteś farciara! Ile ja bym dała za taką nietkniętą półeczkę z cebulowymi w Biedrze.
Na drugi rok mam w planach zakup jeszcze większej ilości cebulowychewelkacha88 pisze:Witaj Anitko. No ależ Ty masz szczęście. Tymi zdjęciami utwierdziłaś mnie bo myślałam, że nas oszukujesz
. No to w takim razie w Twoim rejonie jest mało zielonozakręconych osób skoro Biedry takie jeszcze zapełnione cebulowymi. Szkoda, że nie ma tak u mnie
4 sklepy w najbliższej okolicy świecą pustkami a dalej to nie chce mi się jechać w taką pogodę
. Za rok sobie odbiję
. Pozdrawiam
.
apus pisze:Masz piękny ogród, hortensje, jeżówki, róże... same smakołyki!!!
A te cebulowe jak na wiosnę dadzą popis, to...![]()
![]()
![]()
Oj cuuuudnie!!!![]()
![]()
Te wszystkie cebulki które pokazałam na pierwszym zdjęciu kupiłam po 99 groszy za sztukępaola1a pisze:Musze i ja zajrzeć do lokalnych B. A czy u was jakieś przeceny były na e cebulki? Bo u nas były przecenione ale same resztki już, niestety. Twoje zakupy powalają na kolana