Marysiu ( amba19 ), dziękuje

Tak altanka jest z każdej strony ażurowa, domku nie mamy. Postanowiliśmy postawić tylko taką altanę
Izuś, boję się z tymi ślimorami. Tzn nie ich się boję tylko tego, że też może nadejść moment, że kupię te granulki. A co do ziemi to też mi się wydaje, że jest niezła. Zobaczymy co i jak będzie rosło, ale to będę regularnie przedstawiała tutaj

Też marzy mi się drewniany płot, mogą nawet być zwykłe sztachety. Nie wiem czy nie zrobię sobie takiego mini, na metr długości i może półtora metra wysokości jako podporę dla jakichś roślin. Jeszcze działki nie miałam w już taki obrazek w głowie mi siedział
Krzewuszki są ładne, może się skuszę

Nad towarzystwem dla traw też się zastanawiam bo wiem jak późno na balkonie się budziły niestety. Jeszcze pomysłu nie mam, najbardziej chciałabym coś przy miskantach zaraz obok płotu. Iza, masz bardzo dużo róż

Działka też niemała to się pomiesci dużo roślin, ale 50 róż to osiągnięcie

I pomyśleć, że kiedyś ich nie lubiłaś
Grażynko

Ja niespodzianke jestm ciekawa, ale też się trochę ich obawiam. No, ale co ma być to będzie i jakoś to ogarnę

Styl chciałabym taki trochę wiejski. Napisałam "trochę" bo podobają mi się też rośliny niespecjalnie kojarzące się z wiejskim ogrodem. Chciałabym tak trochę po angielsku, zakątkowo, z ozdobami. A co z tego wyjdzie to nie wiem. Może najpierw coś innego niż chcę, ale mam nadzieję, że po kilku latach zacznie działka wyglądać jak ogród

Z pewnością będzie misz-masz, tego możesz być pewna
Aneczko, mnie też hakuro się podoba bardzo. U Ciebie rośnie w słońcu czy półcieniu? Podobno jak ma za mało słońca to choroby grzybowe łapie. Chodzi mi ta hakuro po głowie ciągle.
Mario ( marpa ), takiego płotu pewnie sarny nie przeskoczyłyby. Dziki nie staranowałyby. Może Wam zarząd zrobi niespodziankę

Napisałam wyżej, że hakuro mnie nie chce opuścić i ciągle o niej myślę więc może się zdarzyć, że kupię. Nie znałam cen, a skoro napisałaś, że nie są wysokie to może na działkę nawet...