Ale Ty masz teraz inne perspektywy - trzeba zaplanować imprezkę urodzinową
Przydomowy ogródek Eweliny , część II.
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.
U mnie jest tak szaro, tak brzydko i ciągle mokro, ze się odechciewa czegokolwiek
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Jesteś listopadowa dziewczyna? Moja mama miała termin ze mną na ....1 listopad i powiedziała, że nigdy w życiu i załapałam się na koniec października
Ale już jej z moją siostrą łatwo nie posżło. Nie dość, że listopad to jeszcze 13. A mój kochany wnusio też listopadowy. Jesienne ludzie z nas 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Dzisiaj pogoda jest przepiękna
. Od rana świeci słoneczko i jest bardzo przyjemnie bo w końcu przestało wiać
. Wykorzystałam pogodę i wykosiłam ostatni raz w sezonie trawnik a raczej jego część bo nie wszędzie trawa tak bardzo urosła. Wygrabiłam też liście i powiększyłam doły na moje róże. Dzisiaj przyjechała paczka i właśnie moczę swoje korzenie
. Jutro sadzenie
. Muszę jednak trochę Wam się pożalić. Jestem troszkę rozczarowana bo w paczce nie było mojej upragnionej Comte de Chambord
. Zamiast niej dostałam Hot Chocolate
. Ona nie pasuje mi w ogóle kolorystycznie i pojawiają się dwa pytania- gdzie ją posadzić i czy w miejscu zamiast Comte sadzić mam Mrs. John Lainga czy zostawić lukę i wiosną zamówić gdzie indziej różę Comte ???? No nie wiem i muszę się z tym przespać
. No szkoda mi bardzo
. Pisałam już szkółce wiadomość, że mogli chociaż zamienić na coś w kolorze zbliżonym .
Dorotko wiało, wiało a dzisiaj już spokój
. Całe szczęście bo miałam już dosyć tego wietrzyska.
Soniu pogoda piękna i trochę to wykorzystałam
. Jutro też ma być ładnie więc na pewno sobie odbijesz
. Duża działka to faktycznie też dużo więcej pracy ale wiemy na co się piszemy i myślę, że damy sobie radę. Na pewno wszystkiego na raz nie da się zrobić bo to jest czasochłonne no i kosztowne - wiadomo . Powoli w swoim tempie będziemy wszystko robić
. Powstaną na pewno nowe rabaty i znajdzie się inne miejsce na warzywnik
. Ehh będzie się działo na pewno
. Z tym eksperymentowaniem w kuchni to będę musiała zacząć bo w zimowe dni jak moi wszyscy będą poza domem to muszę znaleźć sobie zaję .
Dorotko no mrozu to Ci nie zazdroszczę .
Aniu pogodę mam dzisiaj wyśmienitą a imprezki urodzinowej chyba raczej nie będzie
. Za dwa lata będę miała okrągłą rocznicę więc pewnie wtedy będziemy świętować . Z resztą co to za przyjemność mieć świętować w listopadzie . Grilla nie da się zrobić
.
Małgosiu a no listopadowa . Jedyna w rodzinie wyłamałam się bo rodzice i bracia to wszyscy z wiosny i to tak ciasno - marzec/kwiecień cała czwórka . Z kolei mój Małżonek jest z lipca a moje dziewczynki z lutego i października
. Jak byłam młodsza to zazdrościłam rówieśnikom, że mają wcześniej urodziny a teraz w sumie cieszę się, że mam je pod koniec roku i lat sobie nie dodaję jak kiedyś
.
Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego popołudnia.
Dzisiaj pogoda jest przepiękna
Dorotko wiało, wiało a dzisiaj już spokój
Soniu pogoda piękna i trochę to wykorzystałam
Dorotko no mrozu to Ci nie zazdroszczę .
Aniu pogodę mam dzisiaj wyśmienitą a imprezki urodzinowej chyba raczej nie będzie
Małgosiu a no listopadowa . Jedyna w rodzinie wyłamałam się bo rodzice i bracia to wszyscy z wiosny i to tak ciasno - marzec/kwiecień cała czwórka . Z kolei mój Małżonek jest z lipca a moje dziewczynki z lutego i października
Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego popołudnia.
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ewelinko
Też u mnie z rana zaświeciło słońce i ucieszyłam się , że będę mogła podgonić prace w ogrodzie.
Pochodziłam trochę wokół domu, planując , co zrobię i poszłam do domu trochę ogarnąć chatę.
Jak już pokręciłam się z porządkami po domu, tak około 10-ej zachmurzyło się i zaczął padać deszcz ze śniegiem.
I znowu nic w ogrodzie nie zrobiłam.
Fajnie, że chociaż Tobie udał się ten dzień ogrodowo.
Ale , jak to w życiu bywa, nie może być całkiem dobrze.
Współczuję Ci tej zamiany róż.
Ktoś , chyba całkiem bez głowy, wsadził Ci różę nie z tej bajki.
Dziwne, że nie skonsultowali z Tobą , co dać w zamian.
Sprawdziłam na HMF i są trzy różne róże o tej samej nazwie. Ciekawe, która trafiła do Ciebie.
Najlepiej posadź ją do donicy i zadołuj w ogrodzie a w przyszłym sezonie , jak zakwitnie, podejmiesz decyzję, co z nią zrobić.
Miłego weekendu i

Też u mnie z rana zaświeciło słońce i ucieszyłam się , że będę mogła podgonić prace w ogrodzie.
Pochodziłam trochę wokół domu, planując , co zrobię i poszłam do domu trochę ogarnąć chatę.
Jak już pokręciłam się z porządkami po domu, tak około 10-ej zachmurzyło się i zaczął padać deszcz ze śniegiem.
I znowu nic w ogrodzie nie zrobiłam.
Fajnie, że chociaż Tobie udał się ten dzień ogrodowo.
Ale , jak to w życiu bywa, nie może być całkiem dobrze.
Współczuję Ci tej zamiany róż.
Dziwne, że nie skonsultowali z Tobą , co dać w zamian.
Sprawdziłam na HMF i są trzy różne róże o tej samej nazwie. Ciekawe, która trafiła do Ciebie.
Najlepiej posadź ją do donicy i zadołuj w ogrodzie a w przyszłym sezonie , jak zakwitnie, podejmiesz decyzję, co z nią zrobić.
Miłego weekendu i
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewelinko a to niemiła niespodzianka, na ogół szkółka pyta czy chcesz coś w zamian czy zwrot gotówki...oj nie ładnie. Ja mam Comte d. Ch. to ładna róża i pięknie pachnie. U mnie też był piękny dzień i liczę, że jutro też będzie taki, bo właśnie chcę przesadzić coś co nie pasuje tam gdzie rośnie
Słonka i ciepła na jutro Ci życzę i zrób jak radzi Krystyna! Pozdrawiam
Słonka i ciepła na jutro Ci życzę i zrób jak radzi Krystyna! Pozdrawiam
- ewelkacha88

Witajcie
.
Jestem zadowolona jak nigdy bo po wczorajszym incydencie z różą ,eM wyraził zgodę na zamówienie nowych róż w innej szkółce w ramach mojego prezentu urodzinowego
. Oczywiście chodzi mi o Comte de Chambord ale też o Rose de Rescht
. Dzisiaj chcę skompletować zamówienie i opłacić żeby przyjechały jak najszybciej
. Dzisiaj urzędujemy z dziewczynkami same bo Małżonek poszedł do pracy na służbę a więc w planach głównie sprzątanie i zabawa . Muszę też znaleźć czas na posadzenie róż i jak pogoda pozwoli wybierzemy się na mały spacerek
. Póki co niebo troszkę zachmurzone ale może później wyjdzie słoneczko.
Krysiu jestem zdumiona, że nie zadzwonili do mnie właśnie z taką propozycją. Mogli mi przecież napisać, że nie ma Comte i co ewentualnie chciałabym w zamian. Ja rozumiem, że coś tam mogło się wydarzyć i brakło sadzonki dla mnie ale żeby tak zamieniać na taki kolor kompletnie z innej bajki ?? Tego nie mogę pojąć niestety. Całe szczęście, nie ma tego złego . Zrobię tak jak piszesz i posadzę ją do donicy i zadołuję. Myślę, że to świetny pomysł, dziękuję za podpowiedź
. Mam nadzieję, że dzisiaj będziesz miała ładną pogodę i tego Ci życzę
.

Marysiu szkółka faktycznie zachowała się nie ładnie i nie spodobało mi się to. Trochę zniechęcili mnie do siebie prawdę mówiąc. Mam nadzieję, że w drugiej szkółce nie będzie problemów
. W tym roku stawiam na kilka róż typowo historycznych i pachnących bo takie trzeba mieć w ogródku. Skoro masz plany to życzę Ci wspaniałej pogody na dzisiaj
. Pozdrawiam
.

Wszystkim życzę udanej i słonecznej soboty
. Pozdrawiam .
Jestem zadowolona jak nigdy bo po wczorajszym incydencie z różą ,eM wyraził zgodę na zamówienie nowych róż w innej szkółce w ramach mojego prezentu urodzinowego
Krysiu jestem zdumiona, że nie zadzwonili do mnie właśnie z taką propozycją. Mogli mi przecież napisać, że nie ma Comte i co ewentualnie chciałabym w zamian. Ja rozumiem, że coś tam mogło się wydarzyć i brakło sadzonki dla mnie ale żeby tak zamieniać na taki kolor kompletnie z innej bajki ?? Tego nie mogę pojąć niestety. Całe szczęście, nie ma tego złego . Zrobię tak jak piszesz i posadzę ją do donicy i zadołuję. Myślę, że to świetny pomysł, dziękuję za podpowiedź

Marysiu szkółka faktycznie zachowała się nie ładnie i nie spodobało mi się to. Trochę zniechęcili mnie do siebie prawdę mówiąc. Mam nadzieję, że w drugiej szkółce nie będzie problemów

Wszystkim życzę udanej i słonecznej soboty
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ewelinko
a masz Nevadę i Margaret Hilling ?
To terminatorki , powtarzające kwitnienie, rosną jako piękne krzewy.
Kwiaty mają wprawdzie pojedyncze ale za to mnóstwo i duże. Wyglądają jakby motyle obsiadły krzew.
To taka podpowiedź, bo przecież nie będziesz zamawiała jednej róży.
Miłego dnia
a masz Nevadę i Margaret Hilling ?
To terminatorki , powtarzające kwitnienie, rosną jako piękne krzewy.
Kwiaty mają wprawdzie pojedyncze ale za to mnóstwo i duże. Wyglądają jakby motyle obsiadły krzew.
To taka podpowiedź, bo przecież nie będziesz zamawiała jednej róży.
Miłego dnia
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
A może w tej szkółce to zwykła pomyłka? Az nie chce się wierzyć, żeby sami ot tak wrzucili różę z zupełnie innej bajki. Ja bym była zła, bo człowiek pieczołowicie planuje, a tu o...
Odpowiedzieli coś?
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Ewelinko!
Jak widzę, nie tylko ja miałam w tym roku problemy różane.
Moje róż na szczęście zdążyły przyjechać tuż przed moim wyjazdem. Dosłownie tuz, bo pięć minut później już by nikogo w domu nie było. M je zadołował, na miejsce stałe wysadzę po niedzieli. Pod warunkiem, że mrozu nie będzie.
Tobie pokręcili zamówienie,
ale dzięki temu zyskujesz dodatkowe egzemplarze. I to jest
Miłej niedzieli!
Jak widzę, nie tylko ja miałam w tym roku problemy różane.
Moje róż na szczęście zdążyły przyjechać tuż przed moim wyjazdem. Dosłownie tuz, bo pięć minut później już by nikogo w domu nie było. M je zadołował, na miejsce stałe wysadzę po niedzieli. Pod warunkiem, że mrozu nie będzie.
Tobie pokręcili zamówienie,
Miłej niedzieli!
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewelinko wspaniały prezent urodzinowy Cię czeka i życzę żeby przyszły najpiękniejsze mi chciane sadzonki
Ja dzisiaj popracowałam, jestem zmęczona ale zadowolona, być może ostatni raz w tym sezonie! No chyba że pogoda jeszcze będzie łaskawa, a ja sobie znowu coś wymyślę
Na ostatnim zdjęciu jest aster? jak się nazywa?
Miłej niedzieli Ewelinko
Ja dzisiaj popracowałam, jestem zmęczona ale zadowolona, być może ostatni raz w tym sezonie! No chyba że pogoda jeszcze będzie łaskawa, a ja sobie znowu coś wymyślę
Miłej niedzieli Ewelinko
- ewelkacha88

Witajcie
.
Dzisiejszy dzień był dość ładny ale chwilami wiało
. Słoneczko pokazywało się ale niestety nie przez cały dzień. Mimo to posadziłam w ogródku moje nowe róże . Hot Chocolate posadziłam w donicy i zadołowałam jak radziła Krysia. Krysiu, dziękuję
. Pewnie sama nie wpadłabym na ten pomysł
. Dzisiaj zamówiłam sobie kolejne róże i dzięki Comte de Chambord , która mi nie przyjechała kupiłam kilka innych nie planowanych róż. Zamawianie jednak róży mija się z celem więc zgrzeszyłam
. Do koszyk wpadły - Pastella, Lavender Ice, Artemis, Comte de Chambord, Rose de Rescht i Baronesse. Mam nadzieję, że będę zadowolona bo na forum czytałam bardzo przychylne opinie na ich temat. W głowie już znalazłam im miejsce więc mam nadzieję, że szybko przyjadą i je posadzę przez nastaniem mrozów.
Krysiu nie mam tych róż i w tej szkółce gdzie zamówiłam ich nie było. Może jeszcze kiedyś na nie wpadnę. Pojedyncze kwiaty też są ładne więc te róże mi się podobają
. Dziękuję i pozdrawiam
.
Aniu nie dostałam od nich odpowiedzi
. Trochę mnie do siebie zniechęcili no ale cóż. Ja tam może zła nie jestem bo póki co.. mam gdzie sadzić
. Jednak wkurzył mnie kolor bo mogli dać coś w bardziej różowej kolorystyce.
Lucynko ja po raz drugi mam taki różany problem bo w zeszłym roku chciałam białe okrywowe Swany a dostałam coś innego. Oczywiście zobaczyłam to dopiero jak zakwitły. Kupiłam na All więc nie spodziewałam się cudów tylko, że kupowałam już od tego sprzedawcy różę Swany i faktycznie nią była. Musieli mieć pomyloną partię . Teraz kupiłam róże w szkółce i liczyłam na to, że dostaną wszystkie. Nie było by problemu gdyby zadzwonili i powiedzieli w czym rzecz . Ja poprosiłabym inną różę w zamian ale taką w kolorystyce bardziej jak Comte. A w ogóle to jak zobaczyłam tą Hot Chocolate to myślałam, że mi gratisa wrzucili
. Ucieszyłam się
. Jakie było moje zdziwienie jak policzyłam sadzonki i przejrzałam je dokładniej
. Brakowało właśnie tej Comte de Chambord a przy załączonym papierku z zamówieniem mieli przy jej nazwie minusa
. Jednak nie ma tego złego bo dzisiaj zrobiłam zamówienie w innej szkółce i mam kolejne pannice
. Dziękuję i życzę Ci słoneczka na jutro
.
Marysiu dziękuję
. Mam nadzieję, że teraz problemów z odmianami nie będzie. Tak, na ostatnim zdjęciu to aster płożący Connecticut . Udanej niedzieli i odpoczywaj po dzisiejszym wysiłku , należy Ci się
.
Bluszcz, którego samodzielnie rozmnożyłam w końcu wspina się własnymi siłami po studni
. Mam nadzieję, że ładnie ją zarośnie
.

Pozdrawiam i życzę udanej i słonecznej niedzieli
.
Dzisiejszy dzień był dość ładny ale chwilami wiało
Krysiu nie mam tych róż i w tej szkółce gdzie zamówiłam ich nie było. Może jeszcze kiedyś na nie wpadnę. Pojedyncze kwiaty też są ładne więc te róże mi się podobają
Aniu nie dostałam od nich odpowiedzi
Lucynko ja po raz drugi mam taki różany problem bo w zeszłym roku chciałam białe okrywowe Swany a dostałam coś innego. Oczywiście zobaczyłam to dopiero jak zakwitły. Kupiłam na All więc nie spodziewałam się cudów tylko, że kupowałam już od tego sprzedawcy różę Swany i faktycznie nią była. Musieli mieć pomyloną partię . Teraz kupiłam róże w szkółce i liczyłam na to, że dostaną wszystkie. Nie było by problemu gdyby zadzwonili i powiedzieli w czym rzecz . Ja poprosiłabym inną różę w zamian ale taką w kolorystyce bardziej jak Comte. A w ogóle to jak zobaczyłam tą Hot Chocolate to myślałam, że mi gratisa wrzucili
Marysiu dziękuję
Bluszcz, którego samodzielnie rozmnożyłam w końcu wspina się własnymi siłami po studni

Pozdrawiam i życzę udanej i słonecznej niedzieli
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ewelina, nie wyobrażam sobie jak można zamiast Comte wsadzić komuś w paczkę (bez wcześniejszego uzgodnienia) Hot Chocolate
Toż to całkowicie inna kolorystyka i pokrój krzaczka. Niemniej jednak cała sytuacja, jak doczytałam wyszła ci na dobre
a z czekoladki będziesz jeszcze zadowolona, bo to przepiękna i czarująca róża. Tylko posadź ją docelowo w delikatnym półcieniu, bo lubi się przypiekać 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Ewelino a może będzie okey to z Twoją pomyłką.. I będziecie zadowolona.
- ewelkacha88

Sabinko no właśnie jak można?? Ja rozumiem sytuacje losowe, że sadzonek po prostu brakło albo było liche i może nie chcieli wysyłać . Jednak wydaje mi się, że jako kupujący mam prawo dowiedzieć się o tej sytuacji wcześniej i ewentualnie mogli mi zaproponować coś innego a nie tak na hurra wrzucić co mieli pod ręką. Ja nie mówię, że ta róża jest brzydka ale po prostu strasznie chciałam Comte . Jednak jak pisałam wyżej to dzięki zaistniałej sytuacji mój ogródek wzbogaci się o nowe róże
. Mój Małżonek wczoraj stwierdził, że pewnie będzie tak, że ta róża będzie świetna i będę z niej zadowolona. Oby tak było
. Zobaczymy w przyszłym roku jak zakwitnie ( o ile oczywiście przezimuje) i wtedy podejmę decyzję gdzie ją posadzić. W sumie to przypomniałam sobie, że gdzieś u kogoś widziałam tą czekoladkę
.
Alu nie twierdzę, że ta róża jest brzydka tylko po prostu liczyłam na tą właściwą
. Poza tym ta kolorystyka na ten moment nie do końca moja ale czas pokaże co z niej wyrośnie. Może rzeczywiście okaże się być cudowną różą
.
Alu nie twierdzę, że ta róża jest brzydka tylko po prostu liczyłam na tą właściwą
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ewelina, pewnikiem widziałaś u Annes
u niej to prawdziwe cudeńko i muszę przyznać, że zafascynowana jej fotami zamówiłam Czekoladę. Rosła i kwitła pierwszy rok, może nie jakośwyjątkowo bujnie, ale widzę, że ma potencjał. i ten kolor kwiatów. Trudny do opisania.. Nie daj jej zmarznąć