Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5
Lucynko nalewką się poczęstowałam, bo zimno dzisiaj.
Jakie u ciebie rozchodniki jeszcze ładne.
Szałwii trójbarwnej nie mam, ale wszystkie pozostałe wysiewają się u mnie.
Mamy ogródek jeszcze też ładnie kolorowy.
Dbasz o mamę,
wieczory długie, to telewizor trochę wypełni czas. Zdrowia dla niej, niech szybko wydobrzeje.
Świetnie, że jeszcze słońce pozwoliło w jeden dzień pobyć na działce i pocieszyć nas kolorami i zwierzakami.
Zima jaka będzie zobaczymy, też bym wolała trochę śniegu i trochę mrozu. Ciepłych dni i dobrych nocy. 
Ooooo ten sam powojnik kwitnie u mnie też teraz, przynajmniej jakiś kolorek o tej porze. 
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko mimo jesieni piękne kolorki znajdujesz na swojej działce
listeczki cudnie się przebarwiają .
Zwierzyniec - kotek , piesek , gołąbki ładnie pozują
Ja jeszcze nie chcę zimy dziewczyny
o czy wy mówicie ?? może za dwa miesiące
Pozdrawiam
Zwierzyniec - kotek , piesek , gołąbki ładnie pozują
Ja jeszcze nie chcę zimy dziewczyny
Pozdrawiam
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Lucynko. Na Twojej działce nadal jest bardzo ładnie i kwitną rośliny
. Masz rację, fajnie pracuje się w ogrodzie gdy świeci słoneczko
. U mnie dzisiaj bardzo słonecznie więc troszkę korzystam. Niestety zima zbliża się wielkimi krokami i z dnia na dzień robi się coraz chłodniej
. Twoja jesień jest bardzo ładna i te przebarwiajace się listki dodają jej uroku. Pozdrawiam
.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nareszcie pada deszcz!
Dawno nie padało, całe dwa dni, a wczoraj to nawet przez cały dzień słońce świeciło pełnym blaskiem... 
Przez cały dzień czekałam na kuriera, bo zgodnie z informacją miały przyjechać róże. Nie przyjechały. Jeżeli jutro nie dowiozą, to po prostu nie przyjmę przesyłki. Niech się kurierzy martwią, co z tym fantem zrobić. Na szczęście przesyłka płatna przy odbiorze.
Tylko takie zamawiam od czasu, gdy kiedyś czekałam i się nie doczekałam zamówionego towaru.
Aguniu - tak, to jakiś klematis. Piszę "jakiś", ale on ma swoją nazwę odmianową, tylko kartka została na działce, a z pamięcią u mnie krucho.
Iwonko [00..] - dzisiaj u mnie tak samo jak u Ciebie. Chmury, mżawka i w końcu deszcz.
Jakie robisz winko: słodkie, półsłodkie czy wytrawne? Lubię wytrawne. Mniam, mniam...
Iwonko1 - no to już wiem, że koniecznie muszę zmienić miejscówkę sadźcowi, bo mi zadusi inne roślinki rosnące blisko niego. Skoro owady go lubią, to ja też polubię. Na pewno.
Zwierzęta teraz niełatwo sfotografować, bo chowają się po kątach przed zimnem, a ptaki boją się wychodzić po przygodzie z jastrzębiem i kuną. W ogóle to malutko ich zostało. Mam nadzieję, że wiosną się rozmnożą.
Soniu - Rozchodniki to i zimą ładnie wyglądają, zwłaszcza gdy mróz je oszroni, a śnieg okryje białymi czapeczkami.
Mama jest sama, to gadające głowy sprawiają wrażenie gości. A ona lubi wiedzieć, co się dzieje w kraju i na świecie.
Za życzenia dziękuję.
Przesyłam wzajemne.
Rafiku - fajny jest ten powojnik, bo pięknie powtarza kwitnienie.
Tereniu [TerDob] - szukałam tych kolorków niemal na czworakach, ale cieszę się, że coś się jeszcze znalazło.
Z tym pozowaniem zwierząt to wcale nie jest teraz takie proste, zimno im.
A w sprawie zimy stulecia to do Marysi Maski proszę z pretensjami, bo to ona taką zimę wieszczy.
Ja też jeszcze nie chcę, jeszcze nie!
Ewelinko - dziękuję za dobre słowa,
ale zimy nie przywołuj, proszę!
W tym roku, niestety, moja jesień brzydka jest.
Wszystko przez te paskudne deszcze i chmurzyska. 
Jeszcze odrobina resztek działkowych kolorków.

Przez cały dzień czekałam na kuriera, bo zgodnie z informacją miały przyjechać róże. Nie przyjechały. Jeżeli jutro nie dowiozą, to po prostu nie przyjmę przesyłki. Niech się kurierzy martwią, co z tym fantem zrobić. Na szczęście przesyłka płatna przy odbiorze.
Tylko takie zamawiam od czasu, gdy kiedyś czekałam i się nie doczekałam zamówionego towaru.
Aguniu - tak, to jakiś klematis. Piszę "jakiś", ale on ma swoją nazwę odmianową, tylko kartka została na działce, a z pamięcią u mnie krucho.
Iwonko [00..] - dzisiaj u mnie tak samo jak u Ciebie. Chmury, mżawka i w końcu deszcz.
Jakie robisz winko: słodkie, półsłodkie czy wytrawne? Lubię wytrawne. Mniam, mniam...
Iwonko1 - no to już wiem, że koniecznie muszę zmienić miejscówkę sadźcowi, bo mi zadusi inne roślinki rosnące blisko niego. Skoro owady go lubią, to ja też polubię. Na pewno.
Zwierzęta teraz niełatwo sfotografować, bo chowają się po kątach przed zimnem, a ptaki boją się wychodzić po przygodzie z jastrzębiem i kuną. W ogóle to malutko ich zostało. Mam nadzieję, że wiosną się rozmnożą.
Soniu - Rozchodniki to i zimą ładnie wyglądają, zwłaszcza gdy mróz je oszroni, a śnieg okryje białymi czapeczkami.
Mama jest sama, to gadające głowy sprawiają wrażenie gości. A ona lubi wiedzieć, co się dzieje w kraju i na świecie.
Za życzenia dziękuję.
Rafiku - fajny jest ten powojnik, bo pięknie powtarza kwitnienie.
Tereniu [TerDob] - szukałam tych kolorków niemal na czworakach, ale cieszę się, że coś się jeszcze znalazło.
Z tym pozowaniem zwierząt to wcale nie jest teraz takie proste, zimno im.
A w sprawie zimy stulecia to do Marysi Maski proszę z pretensjami, bo to ona taką zimę wieszczy.
Ewelinko - dziękuję za dobre słowa,
W tym roku, niestety, moja jesień brzydka jest.
Jeszcze odrobina resztek działkowych kolorków.

-
jagusia111
Lucynko u Ciebie jeszcze aksamitki kwitną. Moje już zakończyły sezon. Jutro muszę wyrzucić surfinie. Jeszcze troszkę kwitną, ale już brzydko wyglądają.
-
plocczanka

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Lucynko
a mnie dzisiaj słonko budzi 
-
plocczanka

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Lucynko
U mnie pogoda podobna przez cały dzień z tym że teraz pada solidny deszcz .
Miedzy deszczami trochę popracowałam na działce a teraz odpoczywam .
Niebo masz rzeczywiście dziwne - ale nie wiem co zapowiada .
Pozdrawiam i
na jutro życzę 
U mnie pogoda podobna przez cały dzień z tym że teraz pada solidny deszcz .
Miedzy deszczami trochę popracowałam na działce a teraz odpoczywam .
Niebo masz rzeczywiście dziwne - ale nie wiem co zapowiada .
Pozdrawiam i
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
A u mnie nie chcą sie aksamitki wysiewać
je mam zawsze marne przez ślimaki
Lucynko niebo cudowne ale i jakby mroźne.
ile czasu idą róże do ciebie bo zauważyłam ze poczta i kurierzy teraz sa opóźnieni
Lucynko niebo cudowne ale i jakby mroźne.
ile czasu idą róże do ciebie bo zauważyłam ze poczta i kurierzy teraz sa opóźnieni
-
plocczanka

Tereniu [TerDob] - witaj.
Okazuje się, że pogodę miałyśmy podobną. Ja porządnie dostałam po głowie
podczas gradobicia, bo w tym czasie nie miałam gdzie się schować.
Tak bym chciała, żeby moje niebo wróżyło słoneczną pogodę, nawet na mróz się zgadzam, byleby już nie padało.
Tobie również słoneczka życzę.
Kasiu [Kasiula] - na ślimory to ja sypię te niebieskie i aksamitki oraz inne smakołyki tych mięczaków w ten sposób ratuję przed zagładą.
Nie mam nic przeciwko mrozowi,
mam już dość wody z nieba.
Róże zostały wysłane w środę i miałam odebrać je wczoraj w godzinach przedpołudniowych. Niestety, dzisiaj jeszcze nie dotarły.
Z informacji wynika, że są w magazynie. Od wczoraj. Zastanawiam się, jak długo tam będą. Tak czy inaczej nie odbiorę przesyłki. Niech sobie zmienią firmę kurierską na bardziej solidną.
Okazuje się, że pogodę miałyśmy podobną. Ja porządnie dostałam po głowie
Tak bym chciała, żeby moje niebo wróżyło słoneczną pogodę, nawet na mróz się zgadzam, byleby już nie padało.
Tobie również słoneczka życzę.
Kasiu [Kasiula] - na ślimory to ja sypię te niebieskie i aksamitki oraz inne smakołyki tych mięczaków w ten sposób ratuję przed zagładą.
Nie mam nic przeciwko mrozowi,
Róże zostały wysłane w środę i miałam odebrać je wczoraj w godzinach przedpołudniowych. Niestety, dzisiaj jeszcze nie dotarły.
Z informacji wynika, że są w magazynie. Od wczoraj. Zastanawiam się, jak długo tam będą. Tak czy inaczej nie odbiorę przesyłki. Niech sobie zmienią firmę kurierską na bardziej solidną.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
To co to za kurier że od środy nie dotarł
ja Cię mogę uspokoić, słałam byliny i szły 5 dni(wina nowego kuriera w danej miejscowości) dziewczyna mnie poinformowała ze wyglądają jakby były wsadzone co dopiero do paczki. Jest niska tem, wiec nie powinnaś się obawiać o sadzonki ale napisz do danej firmy 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ja to mam dobrze!
Żadne kuriery mnie nie ruszają..ani róże...ani cebule..
wolny człowiek bez obciążeń ze mnie! 
Nic nie sadzę ,troszkę sprzątam letnie urobki , podsypuję kompostem i powoli kończę ogrodowy sezon!
Miłej niedzieli Lucynko !

Nic nie sadzę ,troszkę sprzątam letnie urobki , podsypuję kompostem i powoli kończę ogrodowy sezon!
Miłej niedzieli Lucynko !
-
plocczanka

Kasiu [Kasiula] - zrobiłam jak mi poradziłaś, ale nie wiem, co będzie dalej, bo muszę wyjechać.
Obawiam się, że róże zmarnieją.
Poinstruuję M, ale jak się nimi zaopiekuje... wielka niewiadoma.
Maryniu - faktycznie dobrze masz.
Ja nie przewidziałam sytuacji, którą ma aktualnie, ale trudno,
są rzeczy ważne i ważniejsze.
Dziękuję za dobre słowa
i wzajemnie przesyłam cieplutkie pozdrowienia.
Kochani - niestety zmuszona jestem wyjechać na kilka dni, podczas których nie będę miała dostępu do internetu. Zdrowie mamy znacznie się pogorszyło i muszę się nią zaopiekować.
Wyjeżdżam jutro skoro świt. Odezwę się po powrocie.
Życzę Wam dobrych dni, w miarę ciepłych i najlepiej słonecznych.
Do miłego.

Obawiam się, że róże zmarnieją.
Maryniu - faktycznie dobrze masz.
Dziękuję za dobre słowa
Kochani - niestety zmuszona jestem wyjechać na kilka dni, podczas których nie będę miała dostępu do internetu. Zdrowie mamy znacznie się pogorszyło i muszę się nią zaopiekować.
Wyjeżdżam jutro skoro świt. Odezwę się po powrocie.
Życzę Wam dobrych dni, w miarę ciepłych i najlepiej słonecznych.