Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Marysiu, bardzo dziękuję za życzenia, ;:304 tak - teraz obchodziłam imieniny. :)

Zegar wyobrażałam sobie dokładnie w tym miejscu, w którym teraz wisi. :)

Niesamowite zdjęcie!!! ;:215
Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, jakże pięknie pocukrowane roślinki! ;:63 ;:63
Cóż, przynajmniej słonko Ci poświeciło, ;:3 a u mnie znowu deszcz i ciemne chmury. ;:222
Bardzo ładne zdjęcia posrebrzonego mrozem krajobrazu i - oczywiście jak zawsze - słoneczka. ;:215
jagusia111

Post »

Marysiu u mnie z rana krajobrazy były dokładnie takie same, ale mróz był chyba krótko bo nawet smagliczka się jeszcze nie poddała.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Marysiu Pięknie uchwyciłaś "siwiznę", uwielbiam takie widoczki i ten etap zbliżającej się zimy. Szron na roślinach, osuszone przez przymrozek powietrze i słońce, które powoduje, że wszystko skrzy. Po prostu pięknie ;:138
Już wiem, gdzie wisi zegar. Mnie także to miejsce przychodziło do głowy.
Ja jutro pędzę na wieś z nadzieją, że 90% liściu opadło i uda mi się uporządkować sad.
Życzę miłego weekendu ;:196
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu z grzybkami klapa, pewnie trzeba będzie kupić ;:oj W ogródku nie pracowałam, bo imieninowałam u koleżanki ;:304 Chyba jedne dalie jeszcze stoją dzielnie ;:333 No to wygrzewaj M, zdrowia!

Jadziu moje dalie większości do wykopania, ale też chyba nie wszystkie ;:oj Widzisz u Ciebie mróz szedł górą a u mnie dołem ;:306

Tereniu jest koniec października i tak długo trwały! chryzantemy jeszcze niektóre w pąkach...czy one się rozwiną...jak nie to pójdą doi flakonu ;:306 Pozdrawiam cieplutko ;:196

Dario dzisiaj piłam zdrowie innej Darii ;:304 więc będę już pamiętać i o Tobie ;:196
Zdjęcie przez trawy dlatego takie wyszło :D Z zegarem obeszłam dom dokoła i tu padło !

Lucynko to już wiesz gdzie Twoje słonko ;:306
Po święcie wyślę hibiskusa ;:215
Dobrej nocy ;:196

Aguś większość dalii czarna, ale te przy tarasie chyba jeszcze przetrwają o ile ta noc ich nie załatwi. Wieczorem było 10 st więc dziwna ta pogoda ;:oj

Małgosiu to pierwsza aż taka siwizna ;:306 i też mi się spodobała bo byłam na nią przygotowana :wink: Wczoraj rano tyle zrobiłam a dzisiaj nic by się nie udało ;:185 Tak myślałam że na wieś pojedziesz, ale nie wszystkie liście jeszcze spadły ;:204
Rozmawiałam dzisiaj o ziemniaczkach z moim kolegom i siatka będzie dla nas! Powodzenia i słonecznej pogody na jutro ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Witaj Maryś ,u mnie duje jak by halny aż strach nos wystawić za okno!jakieś zmiany będą w pogodzie bo moja matka znowu pobudzona!Dobranoc!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 u nas dziś spokojnie na niebie na razie, może coś się wyklaruje, ale to opowiem jak skończy się dzień, na razie planów nie mam jeszcze, teraz życzę Tobie słoneczka :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam, rano chmury przewalały się po moim niebie i w nocy chyba znowu był deszcz. Godzinę temu wyjrzało słonko i teraz walczy a ja będzie się okaże :D

Bożenko u mnie też solidnie wiało a nocy pokropiło, wieczorem było i ciepło więc może i halny. Ludzie różnie reagują nma takie zmiany :wink:

Iwonko w nocy spadły prawie wszystkie liście z orzecha i widać z mojego okna pola i kurnik i tak już będzie do kwietnia ;:173 Jest jasno i od rana nie musiałam świecić żeby poklikać :D Ja też nie mam planów, chociaż powinnam wykopać resztę dalii i zrobić w piwniczce miejsce dla ich przechowywania. Mam tez zamiar spakować nasiona na akcję żeby po święcie wysłać razem z obiecanymi roślina niektórym forumkom. Tym sposobem zakończę sezon ogrodowy i zabiorę się za nastawianie piernika długodojrzewającego :D Tobie życzę słonka i mile spędzonej soboty ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu ;:196
U mnie też wieczorem i w nocy padało , teraz przebłyskuje słoneczko ale czy da radę - zobaczymy ?? wieje strasznie :(
Piszesz o nasionkach - więc mam pytanie, czy masz zapisane gdzieś co miałam Ci wysłać z nasionek ?? czy mam szukać w swoich zapiskach ???
Też mam plan popakować i powysyłać po tych wolnych ale pakować dziś nie będę jadę jeszcze popracować na działce bo mam M w domu i muszę go wykorzystać do cięższych prac :D
Pozdrawiam i miłego weekendu ze słoneczkiem życzę ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie też mocno wieje momentami nawet bardzo .Na ziemi utworzył się dywan z liści widać to z mojego okna.Jednak akacje mają ich jeszcze sporo.Od czasu do czasu przebłyskuje słonko
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Widzę,że dokupiłaś rojniki.
Nawet "Oditty" trafiłaś.
Jakos nie po drodze mam do LM.
U Mnie grzybów nie ma.
Przymrozku też na szczęście nie ma.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

;:oj To już sezon wysyłkowo - nasienny się zaczyna?
Marysiu, cieszę się oczywiście na zapowiedzianą przesyłkę :tan i mam dylemat, bo wydawało mi się, że nasiona to jakoś później się wysyłało. ;:218 Muszę wreszcie zrobić remanent w zebranych nasionach, bo mam tych pojemników ze stotrzydzieści. ;:224 Co prawda wszystkie podpisane, ale spisu treści brak. :)
Dobrze że zapisywałam zamówienia, bo pewnie pogubiłabym się doszczętnie. ;:306

Ciepełka życzę. ;:3 Bez deszczu i może też bez mrozu... ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:65 i ja jestem , nie może mnie tu nie być , chcesz czy nie ;:306
Wejście smoka na poczatku ;:138
Oj duje i u mnie duje nie pozwala na wyjście. Parapetowcami trzeba zaopiekować się. :)
Znalazłam sprzątając nasionka różne a myślałam że mi je wyrzucono. Tylko czy one bedą chciały jeszcze pokazć swoje oblicze. :oops:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

No to prawda ,wieje nadal! Maryś
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Za oknem ciemna noc, a niedawno czekałam jak się ściemni i pójdę zamknąć kurnik. w nocy przesuwamy zegarki i jutro to już po 16 będzie ciemno ;:oj Wiało u mnie, że głowę chciało urwać i wszystko fruwało więc dzień spędzony w zaciszu domowym. Dalej przebierałam w nasionach :D

Witaj Tereniu ;:168 pamiętam tylko, że chciałam rodzynka peruwiańskiego ale okazało się że ja go nam i zostawiłam owocki na nasiona. Trzeba go bardzo wcześnie siać, bo niektóre rośliny nie zdążyły dojrzeć, a dostałam je ;:215 Czy coś jeszcze nie pamiętam i nie przypominam sobie żebyś ode mnie chciała jakieś nasiona...było coś?
Pomocnik w ogrodzie :?: to jak najbardziej trzeba wykorzystać Obrazek pozdrów swojego pomocnika :wit
Słonecznej niedzieli chociaż wietrzna będzie bo niebo po zachodzie płonęło! ;:196

Jadziu nie mam akacji i widzę że większość liści tej nocy spadła, pewnie po wczorajszym minusie :D
Ma to dobra stronę, bo widzę z okna horyzont Obrazek

Hej Jureczku!
Widzisz co kupuję? Po tym jak straciłam Oditty kupuję wszędzie na zapas i u Motyczkowej Marysi i w LM wszystko po 1 szt. a jego 2 Obrazek i mam nadzieję że się rozrośnie :D Po grzyby muszę do makro, bo już nie ma nadziei na jakiej zbiory ;:185

Lucynko tu masz zasady AWN http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=97475 , bo o tym pisałam.
Ja też mam nasion i starych i nowe i z przerażeniem stwierdzam że dopiero zacznę dostawać od znajomych i szukać po portalach i żeby wysiac to co mam musiałam mieć drugie tyle areałuObrazek
Ciepła na miarę listopada i słońca, bo jeszcze mamy jesienny krajobrazy o wspaniałej barwie :wit ;:196

Misiu kto Ci powiedział, że nie? dawaj go Obrazek
Miło że pokonałaś oprogramowanie i wróciłaś na łono FO ;:168
Jak Ci duje to liście klonów masz wokół domu :uszy Nasiona są złośliwe i często pokazują się po okresie siania, ale wiele z nich ma przedłużoną żywotność i warto posiać żeby się przekonać :D

Bożenko ale dzięki temu że wieje to nie leje, bo tego mam już dość :wink:

Takie niebo miałam też

Obrazek

Zaczynamy czas pogoni za odchodzącymi kwiatkami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek