Bardzo serdecznie pozdrawiam
Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
Alu śliczny marcinek
ja mam taki kolor ale jest wyszczy ode mnie

- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Iwonko dzięki ,,ano z daliami sprawa wyjaśniona
Lucynko dziękuję wzajemnie
Tereniu Dziękuję równiez pozdrawiam
Wczoraj troche popracowałam w ogrodzie .Chciałam dłużej ,ale deszcz mnie wygonił .Dzisiaj leje może jutro cos uda mi sie zrobić
Dalia tegoroczna

Lucynko dziękuję wzajemnie
Tereniu Dziękuję równiez pozdrawiam
Wczoraj troche popracowałam w ogrodzie .Chciałam dłużej ,ale deszcz mnie wygonił .Dzisiaj leje może jutro cos uda mi sie zrobić
Dalia tegoroczna

Pozdrawiam Alicja
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ojej, pierwszy raz widzę kiwi z naszych ( a nie z importu) hodowli
Ale dużo
malutkie sa , ale jak dużo
Teraz była pora zrywania? Ja mam ale jeszcze nie owocowało, chociaż kwitnie. Piękny zbiór
Śliczne chryzantemki
marcinka też mam takiego, rośnie dośc duzy, ale można przyciać, nic mu nie zaszkodzi jedynie odrobinę później zakwitnie. W dodatku ten kolorek wyjątkowo długo kwitnie a jak przekwita to jakoś tak ładnie, kolorowo 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Alicjo, śliczna dalia.
Miałam taką w ubiegłym roku.
Niestety, nie przeżyła zimy. 
Miałam taką w ubiegłym roku.
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Alu , rozglądam się ostatnio po starych ogrodach i szukam starych odmian chryzantem bo były niezawodne , nie wymarzały nawet w ostre zimy . Wszystkie były wysokie jak pamiętam ,różowe w kilku odcieniach , białe pomponowe i żółte.Miałam je na działce pracowniczej i kwitły co roku bez problemu .Wiosną kupiłam kilka niskich ,ale nie wierzę że przetrwają zimę .Jedyne ,które mam w ogrodzie niezawodne to różowe margerytkowe o pojedyńczych płatkach i żółte . Reszta znika po zimie zawsze .Pozdrawiam 
- LadyK

- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Zbiory kiwi imponujące. Zazdroszczę ale pozytywnie. Takiego astra też chyba mam, piszę chyba bo wydaje mi się, że kolor taki sam i też jest wyższy od pozostałych odmian.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- alicjad31

Karolinko dwa ostatnie lata były dla kiwi nie za dobre może w przyszłym roku i u Ciebie bedzie tak dużo owoców
Czasem też przytne jakiegoś marcinka ,ale rzadko ,akurat temu muszę zmienić miejscówkę ,ale dlaczego to nie wiem pozdrawiam
Chyba wszystkie moje marcinki będą mieć nowe miejscówki i będę je dzieliła .
Lucynko dalie już pokazywałam ,ale zdjęcie nie wychodziło jak należy .
Teraz i ja jestem jej fotką zachwycona
No ja teraz mam prawdziwą przechowalnie i mam nadzieję ,że mimo ciepłej zimy przechowają się wszystkie ,które mi zostały .
Pozdrawiam
Elu takie niezawodne chryzantem były w ogródku mojej mamy ja miałam wtedy kilkanascie lat .
Z jednych z nich był zrobiony mały żywopłot po obu stronach dróżki ,która prowadziła od domu do rzeczki nad ,którą mieszkaliśmy i druga swoimi wielkimi kwiatami wprowadzała w zachwyt sąsiadkę rosła w bukiecie .
A ja też miałam dawno temu takie białe pomponiki ,ale moja szczodrość doprowadziła do tego ,ze nie mam ani jednej
Muszę popytać wśród znajomych ,którym podarowałam czy przypadkiem jeszcze ją mają .Miałam też niebieską samokrzewiącą i też gdzieś przepadła .Pozdrawiam
Kasiu niedługo też będziesz się cieszyć zbiorami kiwi .Dorzucę do paczki z każdego rodzaju marcinków
Koleusiki od Ciebie ślicznie rosną .

Czasem też przytne jakiegoś marcinka ,ale rzadko ,akurat temu muszę zmienić miejscówkę ,ale dlaczego to nie wiem pozdrawiam
Chyba wszystkie moje marcinki będą mieć nowe miejscówki i będę je dzieliła .
Lucynko dalie już pokazywałam ,ale zdjęcie nie wychodziło jak należy .
Teraz i ja jestem jej fotką zachwycona
No ja teraz mam prawdziwą przechowalnie i mam nadzieję ,że mimo ciepłej zimy przechowają się wszystkie ,które mi zostały .
Pozdrawiam
Elu takie niezawodne chryzantem były w ogródku mojej mamy ja miałam wtedy kilkanascie lat .
Z jednych z nich był zrobiony mały żywopłot po obu stronach dróżki ,która prowadziła od domu do rzeczki nad ,którą mieszkaliśmy i druga swoimi wielkimi kwiatami wprowadzała w zachwyt sąsiadkę rosła w bukiecie .
A ja też miałam dawno temu takie białe pomponiki ,ale moja szczodrość doprowadziła do tego ,ze nie mam ani jednej
Muszę popytać wśród znajomych ,którym podarowałam czy przypadkiem jeszcze ją mają .Miałam też niebieską samokrzewiącą i też gdzieś przepadła .Pozdrawiam
Kasiu niedługo też będziesz się cieszyć zbiorami kiwi .Dorzucę do paczki z każdego rodzaju marcinków
Koleusiki od Ciebie ślicznie rosną .

Pozdrawiam Alicja
-
plocczanka

Alicjo, kolejna dalia, która zachwyca.
Cieszę się, że masz dobrą przechowalnię dla karp i cebul.
Będzie co podziwiać w Twoim ogródku w przyszłym roku. 
Cieszę się, że masz dobrą przechowalnię dla karp i cebul.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Alu i znowu śliczność pokazujesz
chyba mam taką
Fajnie że masz gdzie przechowywać , możesz teraz poszaleć
Pozdrawiam cieplutko i dużo zdrówka życzę

Fajnie że masz gdzie przechowywać , możesz teraz poszaleć
Pozdrawiam cieplutko i dużo zdrówka życzę
- alicjad31

Witam mam nadzieję ,że nie będzie dzisiaj padać Bo chciałabym spalić zbędne gałęzie ,które zalegają jakiś czas .
Lucynko to jest tegoroczny nabytek ,ale miałam już ją w ubiegłych latach u siebie tylko nie przeżyła .
Moja przechowalnia była ok póki nie ociepliliśmy domu .Był w niej nawet czynny grzejnik dzięki ,któremu nie musiałam suszyć dalii tylko razem z ziemią układałam jedną na drugiej i pięknie mi nie przechowywały .
Teraz grzejnik został zdjęty mąż zrobił półki ,a temperatura jest ok .Tak wię moje plany co do piwniczki poszły już w zapomnienie
Pozdrawiam
Tereniu porównamy w przyszłym roku czy są takie same
No ,a czy będę szaleć to nie wiem może tak trochę
Zdrówka
I wspomnienie

Lucynko to jest tegoroczny nabytek ,ale miałam już ją w ubiegłych latach u siebie tylko nie przeżyła .
Moja przechowalnia była ok póki nie ociepliliśmy domu .Był w niej nawet czynny grzejnik dzięki ,któremu nie musiałam suszyć dalii tylko razem z ziemią układałam jedną na drugiej i pięknie mi nie przechowywały .
Teraz grzejnik został zdjęty mąż zrobił półki ,a temperatura jest ok .Tak wię moje plany co do piwniczki poszły już w zapomnienie
Pozdrawiam
Tereniu porównamy w przyszłym roku czy są takie same
No ,a czy będę szaleć to nie wiem może tak trochę
Zdrówka
I wspomnienie

Pozdrawiam Alicja
- zlotko73
- 100p

- Od: 30 mar 2015, o 17:17
Dzień dobry Alu 
Pięknie u Ciebie i dalie takie piękne.
Żałuję bardzo ,że w tym roku nie posadziłam ani jednej sztuki.
Nie mam jednak pojęcia o uprawie tych cudnych kwiatów ,nie wiem czy powinnam swoją przygode z nimi zacząć od konkretnej grupy czy odmiany.
Może jak trochę podpatrzę to sie czegoś od Ciebie nauczę
Pięknie u Ciebie i dalie takie piękne.
Żałuję bardzo ,że w tym roku nie posadziłam ani jednej sztuki.
Nie mam jednak pojęcia o uprawie tych cudnych kwiatów ,nie wiem czy powinnam swoją przygode z nimi zacząć od konkretnej grupy czy odmiany.
Może jak trochę podpatrzę to sie czegoś od Ciebie nauczę
Pozdrawiam,Danusia
Mój jest ten kawałek ...ogródka, czyli u Danusi
Mój jest ten kawałek ...ogródka, czyli u Danusi
-
plocczanka

Po kolei wszyscy wrócimy do wspomnień.
Twoje wspomnienie, Alicjo, bardzo mi się podoba.
Ja w przyszłym roku rezygnuję z dalii wysokich. Będę uprawiała tylko takie z siewu. Tak zapełniłam miejsca, że dla wysokich dalii go zabraknie.
Nie żałuję.
Tak właśnie planowałam.
Nie mam jak przechowywać, a co rok nie będę kupowała. Są inne rośliny równie ozdobne i przy nich zostanę.
Dalie będę podziwiać u innych, m.in. u Ciebie.
Twoje wspomnienie, Alicjo, bardzo mi się podoba.
Ja w przyszłym roku rezygnuję z dalii wysokich. Będę uprawiała tylko takie z siewu. Tak zapełniłam miejsca, że dla wysokich dalii go zabraknie.
Nie żałuję.
Dalie będę podziwiać u innych, m.in. u Ciebie.
- alicjad31

Witaj Danusiu
Bardzo jest mi miło ,ze podoba Ci się u mnie ,ale już w przyszłym roku ogród będzie wyglądał inaczej .
Uprawa dalii jest prosta kupisz bulwy dalii wiosną i sadzisz jak pogoda pozwoli około 20 kwietnia .Ja swoje dalie sadzę na słonecznym stanowisku .Dalie nie lubią podmokłego terenu u mnie niestety od jakiegoś czasu jest .A jakie dalie posadzisz to nie ma znaczenia .
Powodzenia
Lucynko
Nowych zdjęć nie ma choć jeszcze może jakieś sie znajdą .
I całkiem Cię rozumiem bo nie ma sensu wyrzucać co roku pieniędzy .Jak wiesz też już się zastanawiałam nad rezygnacją z dalii bo moje straty na przestrzeni ostatnich lat były bardzo duże .I oczywiście są inne piękne kwiaty ,którymi z powodzeniem można je zastąpić
Pozdrawiam

Bardzo jest mi miło ,ze podoba Ci się u mnie ,ale już w przyszłym roku ogród będzie wyglądał inaczej .
Uprawa dalii jest prosta kupisz bulwy dalii wiosną i sadzisz jak pogoda pozwoli około 20 kwietnia .Ja swoje dalie sadzę na słonecznym stanowisku .Dalie nie lubią podmokłego terenu u mnie niestety od jakiegoś czasu jest .A jakie dalie posadzisz to nie ma znaczenia .
Powodzenia
Lucynko
Nowych zdjęć nie ma choć jeszcze może jakieś sie znajdą .
I całkiem Cię rozumiem bo nie ma sensu wyrzucać co roku pieniędzy .Jak wiesz też już się zastanawiałam nad rezygnacją z dalii bo moje straty na przestrzeni ostatnich lat były bardzo duże .I oczywiście są inne piękne kwiaty ,którymi z powodzeniem można je zastąpić
Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Alu chyba jednak nie zrezygnujesz z dalii, one takie ładne, a Ty masz je na prawdę piękne 
- alicjad31

Witaj Iwonko teraz jak mam przechowalnie dostosowaną do nowych warunków pogodowych to nie
Ale może mnie zniechęcić mój podmokły teren ,ale i na to znajdę jakiś sposób ,tak myślę .
Teraz kiedy liczba moich dalii się ograniczyła nie będzie to trudne

Bierze mnie jakieś choróbsko ,oj oby tylko poszło sobie
Ale może mnie zniechęcić mój podmokły teren ,ale i na to znajdę jakiś sposób ,tak myślę .
Teraz kiedy liczba moich dalii się ograniczyła nie będzie to trudne

Bierze mnie jakieś choróbsko ,oj oby tylko poszło sobie
Pozdrawiam Alicja