Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

Aniu, zdrówka dla synka!
Piękna ozdoba na ostatnim zdjęciu ;:oj
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Anka, szczerze współczuję wysypu takich przygód ;:196
Jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie to pomyślałam, że....szykujecie się już na Halloween. Oj, a co się stało??? Za szybko biegał? Ja zawsze się wydzieram na basenie bo Zuza nie potrafi chodzić.I potem takie niespodzianki.
U jakiej Ewy kupujesz róże? Napiszesz na pw?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Oj Aneczko... współczuję problemów.. ale wszystko wróci do normy... ;:168
Różyczki masz wypasione.. niech Ci się przyjmą i pięknie zakwitną w przyszłym roku...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu miło spędziłaś czas na sadzeniu. ;:215 Sadzonki róż pięknie wyglądają. SB wygląda jak moja FL, doskonale sobie poradziła i nawet miała kilkanaście kwiatów. :shock: Ale to był gratis, za pełną odpłatnością oczekiwałabym pewnie lepszej róży. ;:131 Czasem dzieciaki mają takie szczęście do kontuzji. ;:108 Mój młodszy trzy razy w roku miał coś połamane, albo pozszywane. ;:173 Skoro synek uśmiechnięty, to pewnie rodzice przeżywają największy stres. ;:4 Dzieciaki półpasiec przechodzą najczęściej dość spokojnie. Zdrowia dla przemiłego kawalera. ;:168
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Aniu,powiedz młodemu że będzie bardziej męski jak malutka blizna zostanie :wink: Plasterki zamiast szwów to uratowały życie chirurgom .Najważniejsze że chłopak uśmiechnięty i w domu,zdrówka mu życzę :wink:
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jeśli mam być szczera, to taki korzeń u róży też by mnie zaniepokoił ;:24 Na dwoje babka wróżyła. Albo będzie dobrze, albo... ;:222 Chyba spróbowałabym reklamować. Może da się wymienić? Jeśli nie, to posadź ją do doniczki i w tej doniczce zadołuj. Mam nadzieję, że się przyjmie i wszystko będzie w porządku.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Mam nadzieję, że z synek już coraz lepiej. Niech rana szybko się goi i ładnie zarasta.

Mnóstwo róż kupiłaś :) Będzie u Ciebie jeszcze piękniej :)
A z zapominaniem gdzie posadziłam cebulki mam podobnie choć sadziłam pierwszy raz w życiu. Bardzo dużo cebul kupiłam, zasadziłam a potem jakoś zapomniałam gdzie. A zdawało mi się, że przecież będę pamiętać :lol:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Basiu róże jesienią należy tylko zakopcować. Po pierwsze by nie pobudzić ich cięciem do wypuszczania nowych pędów. Po drugie, by nie przymarzły te obcięte pędy przy ewentualnych przymrozkach.
I Tobie samych serdeczności, bo też miałaś przecież ciężki tydzień. ;:168

Obrazek

Eluniu jak widać lepiej zaznaczać sobie miejsce sadzenia. Ja to robię zazwyczaj patyczkami bambusowymi. Tym razem rozstawiłam doniczki, by wiedzieć jak duży krąg dana kępa zajmuje. Przy kopaniu różanych dołów tuż obok cebul, to niezwykle cenna informacja. :wink:
Przygotowania do świąt?! ;:oj Naprawdę? ;:oj Ja nawet jeszcze o nich nie myślę. ;:224

Obrazek

Dorotko róże przyszły i już posadzone. Nic tylko wypatrywać wiosny. Nawet tej wczesnej, bo i cebulowych doczekać się nie mogę. Obrazek A trochę nowości dosadziłam. ;:333
Napiszę do Ewy w sprawie Stefy. ;:168

Obrazek

Mariuszu mój syn zna już powiedzenie chirurga:"Mężczyzna bez blizny, to jak indyk bez korali". Co się stało już się nie odstanie. Oby tylko ostatni taki wytrykus na długi, długi czas.

Obrazek

Soniu mam gorącą nadzieję, że mój syn nie pójdzie w ślady Twojego młodszego. ;:131 Półpasiec go nie boli, tylko swędzi czasami.
W sprawie Stefy przyda się trzymanie kciuków. Może do wiosny da radę w miarę porządnie się ukorzenić..? ;:224

Obrazek

Gabi dziękuję. Z niecierpliwością wypatruję kolejnego sezonu. Wprost nie mogę doczekać się marca.

Obrazek

Małgoś PEPSI Róże zakupione u naszej forumowej Ewy (Gloriadei) w Rozarium. Zawsze przychodzą piękne, dorodne sadzonki. Jestem bardzo zadowolona. A trochę już tych róż u niej zamówiłam. Jedynie teraz ta Stefa mnie ciut niepokoi.
Synek na basenie nie biegał. W szatni basenowej, gdy byli przygotowani do wyjścia na pływalnię, jeden z chłopców pokazywał nowy chwyt i mój synek, który był już czwarty w kolejce do demonstracji chwytu, wyślizgnął się koledze z rąk i upadł na podłogę. Pozycja była tak dziwaczna, że niestety miał ręce wygięte do tyły i nie zdążył się nimi zaasekurować i padł głową prosto na podłogę. :oops:

Obrazek

Moni dziękuję. ;:168 Ozdoba z alledrogo.

Obrazek

Aniu Ann_85 jeśli wszystkie moje cebulowe, siedzące w ziemi, zakwitną to liczę, że widok będzie rzeczywiście cudny. ;:65

Obrazek

Basiu sadzone jesienią róże tylko i wyłącznie kopcuję. Przycinam, jeśli istnieje taka potrzeba, wiosną.

Obrazek

Elu -ela151 przygotowania do Świąt?! ;:oj Ja tam nawet nie myślę. Mam nadal do posadzenia cebule, bo sobie wczoraj dokupiłam kilka paczuszek w LM. ;:131
A co tam tworzysz na święta? Jakieś ozdoby? Pochwal się.

Obrazek

No i znów nie zdążyłam więcej. Wieczorem obiecuję odpowiedzieć na resztę wpisów. Teraz muszę lecieć na aerobik.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu zdrówka dla synka jak najwięcej,mój synio tez kiedyś miał przygodę w szkolnej świetlicy rozciął sobie brew,mała blizna została.
Oby jak najmniej takich zdarzeń ;:224
Ja ostatnio kopiąc dołek napotkałam coś twardego.Pomyślałam,że to pewnie korzenie po ostatnio wykopanym Herculesie.
Jednak okazało się,że kiedyś sadziłam coś wyjątkowego w koszyczku,niestety pusto było,ani cebulek,ani nic...
Też zahaczyłam łopatą ostatnio o cebule,niestety wywiało znaczniki i jak ślepy kret teraz się zachowuję ;:306
Różyczki też już mam posadzone,ale czekam jeszcze na dwie ;:215
Stephanie słabo wygląda,ale pewnie już interweniowałaś ;:108

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, a przyznaj, kto był z synem na szyciu?? Mój jakieś trzy lata temu rozwalił łuk brwiowy aż do kości :shock: Miał niecałe 4 lata... to był moment i cała twarz w krwi.. Nie wiem kto był bardziej przerażony on czy ja. Do tego stopnia, że nie byłam w stanie wejść z nim na szycie - poszedł mąż. Do dzisiaj syn mi wypomina, że jest dzielniejszy od mamy. Podobno ani nie stęknął tylko zapytał lekarza czy teraz będzie mógł być piratem ;:306 Dzisiaj została mu jasna blizna i podobno dziewczynki w klasie mówią, że mu z nią ładnie i pasuje do niego, ty wiesz jaki chodzi dumny :;230 :;230 Dzieci potrafią zaskoczyć dorosłego
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Świetny ten Teshio! ;:108 Kwitnie teraz? :shock: Czy to archiwalne?;)

U mnie właśnie kilka powojników jeszcze w kwiatach i pąkach, chociaż etykietowo to niby niemożliwe pod koniec października ;:oj Takie niespodzianki, to ja lubię... :wink:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu dobrze, że po takim tygodniu mogłaś się wyszaleć w ogrodzie :wink: Będzie co podziwiać w przyszłym sezonie... Ja też już mam taką ogrodową sklerozę, dlatego wszystko co wsadzam do ziemi opatruję znacznikiem. Choć to też nie gwarantuje sukcesu, bo Dolly ostatnio bardzo te znaczniki się podobają :twisted: Napisz koniecznie coś więcej o Teshio, bo te zdjęcia bardzo do niego zachęcają ;:224
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Śliczne te róże. A w duecie z werbeną to już bajecznie wprost :)

Moje dziecko w tym roku też miało szycie nad okiem. Trochę poniżej łuku brwiowego. Wakacje, obóz, mecz piłki nożnej i piłka uderzająca z dużą siłą w oprawki okularów. 8-)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Z werbeną rzeczywiście róże wyglądają ślicznie. Niestety moja nigdy nie chciała się wysiewać w dużych ilościach, a jeśli już się wysiała ( tak jak w tym roku - to pomiędzy kostką brukową, więc w sumie to siewki pójdą na zmarnowanie, gdyż spomiędzy kostki nie da się ich już wydobyć.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, nie zazdroszczę Ci tego tygodnia :roll:

Różane panienki śliczne, tylko ta stefa ... poczekałabym z nią do wiosny i zobaczyła, co się stanie. Różyczki, które do mnie przyjechały od Ewci były bardzo okazałe, tylko w 3 przypadkach mam drobne wątpliwości, ale bez paniki ;:224

Biorąc pod uwagę ilość posadzonych przez Ciebie cebul, to i tak szacun, że masz jeszcze miejsce na kolejne ;:215
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”