Mój ogród na fotografii- część 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- część 9

Post »

Aż mi się łezka w oku zakręciła taki cudny widok. ;:108 Muszę pomyśleć i ja. Dziękuję za zdjęcia są cudowne. ;:167
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rafale, no to jeszcze typowo jesienne, w dzisiejszym cudownym słońcu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Jaka cudna u Ciebie ta jesień. ;:oj I znów zdjęcia z brzozami najpiękniejsze, brzozy o każdej porze doskonale się prezentują. ;:108
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu jak dobrze, że wizytę u Ciebie zostawiłam sobie na koniec wieczoru.
Tyle ciepła i słonecznego blasku bije z jesiennych zdjęć w Twym ogrodzie aż cieplutko się zrobiło :D
Marzenia o złotej jesieni chyba w tym sezonie nierealne ... a szkoda bo tak piękne zakończenie sezonu każdej z nas należy się. To jak "wisienka na torcie" ale cóż przyroda ma swoje prawa.
Dużo ;:3 ;:3 ;:3 życzę, cieplutko pozdrawiam i proszę wpadnij do mnie bo potrzebna Twoja pomoc w temacie żywotnika.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bogusiu tak słonecznie i pięknie u Ciebie, aż miło oglądać takie zdjęcia, wzdycham, bo nas słonko zaszczyciło ale na małą chwilkę :wit
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Niesamowicie wygląda ogród w jesiennym słonku. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, miło że jesteście w moim jesiennym ogrodzie! Dzisiaj ponuro i buro, jedynie kolorowe liście dodają ciut pozytywnej energii. Wierzę w zapowiedzi synoptyków,ze od jutra... bez opadów .
Rafale ...o tak brzozy nadają uroku ogrodowi o każdej porze roku.
Krysiu!milo ,ze wstąpiłaś do mnie i zastałaś bijący blask jesiennego ogrodu. W moim rejonie jesień piękna i mam nadzieję,że apogeum dopiero nastąpi. Dzisiaj przez część dnia trochę mżyło ale było ciepło. Jutro ma być lepiej ...i cieplej, i bez deszczu.
Drzewa i krzewy mienią się różnymi kolorami .Pozdrawiam cieplutko i biegnę do Ciebie :tan
Iwonko! chciałabym te barwy w ogrodzie zachować do wiosny. Mam nadzieję,ze jutro obudzi nas słoneczko! ;:108
Dorotko!piękne są kolory jesieni, przeniknięte promieniami słońca.Uwielbiam takie widoki. ;:303
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W jesiennym ogrodzie, jeszcze letnie akcenty.
Utrwalone w kadrze dzisiaj! :tan
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Bogusiu jeszcze masz piękne dalie ;:215 dobrze ,żeby Ci przeżyły zimę .Tak jak wspominałam szał na posiadanie wszystkich wziął i mi minął ,ale zawsze jakieś mieć będę :D Mój bzik na nie trwał kilkanaście lat i mając blisko 3setki odmian wykopanie jesienią zajmowało mi ''chwilę '' :D
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bogusiu mnóstwo kolorków u Ciebie jeszcze ;:oj
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Jak pięknie Ci kwitną jeszcze dalie, ;:oj. Ja dziś swoje wykopywałem, to nie byłem wstanie nawet zaznaczyć koloru tak były zmrożone. ;:108
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam moich wspaniałych gości w słoneczny, sobotni poranek ;:168
Trochę dzisiaj wietrznie ale na termometrze w tej chwili 11,8*, a najważniejsze ,ze od czasu do czasu zagląda słoneczko!
Dzisiaj mam nadzieję zgrabić końcówkę liści orzecha, bo akurat dzisiejszy wiaterek sprzyja im strąceniu.
Niektóre jesienne kwiatki doskonale jeszcze prezentują się np. laki, dalie, chryzantemy, lwie paszcze,rudbekie, niektóre odmiany róż . Wśród nich kołyszą się na wietrze kwiatostany traw oraz hortensji. Wyjątkowego uroku dodają jesiennemu ogrodowi rozchodniki.
Kochani ten wątek zamierzam zakończyć na prezentacji jesiennego ogrodu , a z nowym wątkiem wystartuję wiosną. Przez okres zimowy zamierzam śledzić Wasze ogrody , na które teraz niewiele miałam czasu
Alu! no to miałaś niezłą kolekcję dalii. Ja spróbuję przechować to co mam , na kolejne nie reflektuję bo i tak od marca będę miała mnie czasu na ogród/ zajmę się wnuczką/. Będę zaszczepiała wnuczce ogrodowego bakcyla ;:306 . Wiosną będzie miała już 14 miesięcy a zważywszy na to,że już teraz samodzielnie stoi i próbuje pierwsze 2-3 kroczki , to wiosną będzie już z babcią bez problemu spacerowała po ogrodzie. ;:108
Iwonko!Jestem zachwycona świetnymi jeszcze kwitnieniami w ogrodzie. Róże nie zamierzają chyba zaprzestać kwitnienia, wciąż pojawiają się na niektórych odmianach nowe pąki. Bratki, lobelie / samosiejki/ kwitną, całkiem dobrze mają się jeszcze lwie paszcze, laki, wieczornik.
Rafale! u mnie jeszcze przymrozków nie było, jak na razie ciepłe też noce najczęściej 7* . W dzień czasami zastanawiam się ,czy to nie przypadkiem wiosna??? ;:306 ;:306 ;:306 Czytałam w czyimś wątku,że było juz -5*...ojej to ja mieszkam w tropikach ;:303 :;230
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cicho tu , pusto...
Dzisiaj u mnie aura była wymarzona, ;:3 i temp. 16*. Spory wiatr strącił ostatnie liście z orzecha włoskiego, no i dobrze -było ostatnie grabienie.
W ogrodzie jeszcze sporo kwitnących roślinek i sporo kolorków.
Zostawiam moją jesień ,utrwaloną dzisiaj w kadrze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Bogusiu Niesamowicie równo przebarwił Ci się orzech ;:oj ;:oj I w ogóle jakoś tak masz wszystko intensywniej kolorowe niż w poprzednich latach :D Pięknie! Moje liście pod orzechem dalej leżą, czekam aż swoje zrzuci kosztela i klony i wtedy je kosiarką przejadę to się rozłożą przez zimę. Miłego bezwietrznego dnia życzę :wit
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Przypadkiem wpadłem do twojego wątku i jestem pod WIELKIM wrażeniem ogrodu ;:333 Czeka mnie zachwycająca lektura bo cofam się do pierwszej części :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”