Był plenny (4-5 gron to u mnie oznacza plenny) i jeden z najwcześniejszych pod folią.

A może to Volkovie Ukho, on właśnie jest sercowatystefka pisze:Mam prośbę do osoby, która ma zdjęcie pomidorka Oslinyje Ukho. Narobiłam z niego sporo nasion na AWN a teraz mam wątpliwość czy to aby on. Mój nie jest w kształcie śliwki tylko sercowaty. W smaku jest przepyszny ale nie chciałabym wprowadzać nasion opisanych błędnie. Nie mam zdjęcia dojrzałego owocu ale w donicy są jeszcze trzy zielone i jak uda mi się zrobić zdjęcie to wstawię.
Jak uda Ci potwierdzić, że to Volovie Ukho, to fajnie. Jeśli nie, to może umieścić informację w wątku z opisem nasion wysłanych na AWN, że to bardzo smaczny pomidor, prawdopodobnie Volovie Ukho, ale bez gwarancji 100%. Mogę założyć na niego osobną rubrykę w formularzu (np. NN Stefka - prawdopodobnie Volovie Ukho). Pewnie znajdą się chętni na niego, bo piszesz, że jest bardzo smaczny. Mogę też rozdysponować go osobom, które nie załapią się na Volovie Ukho, jakby zabrakło ich z puli normalnych. Krótko mówiąc, szkoda Twojej pracy skoro już nasiona przygotowałaś. Tym bardziej, że go tak zachwalasz.stefka pisze: Narobiłam bardzo dużo nasion na AWN ale w związku z brakiem pewności nie będę ich pakować. Chyba, że jak umieszczę zdjęcie krzaka i pomidora w przekroju ( jeden za kilka dni będzie dojrzały ) i ktoś potwierdzi, że to Volovie Ukho to wtedy wyślę.
Dziękuję.