Co jakiś czas mamy takie zrywy obiadowe, narobimy trochę zapasów i w razie czego jest jak znalazł. Ale latem tak dobrze nie było
 Rodzinka musiała sobie radzić. Na szczęście u mnie wszyscy potrafią gotować i co jakiś czas obiad pojawiał się na stole
 Rodzinka musiała sobie radzić. Na szczęście u mnie wszyscy potrafią gotować i co jakiś czas obiad pojawiał się na stole  Poza sezonem jest dużo lepiej. Nie ma działki, nie ma rowerów
 Poza sezonem jest dużo lepiej. Nie ma działki, nie ma rowerów  , więcej czasu spędzamy w domu.
 , więcej czasu spędzamy w domu.Lucynko, do chandry mi jeszcze daleko
 Ta dopada mnie zazwyczaj w marcu-kwietniu. Teraz po prostu chciałabym jeszcze troszkę zażyć słońca, ciepełka. Popatrzeć na piękną jesień. Na szczęście dzisiaj niespodziewanie się rozpogodziło i było całkiem przyjemnie
 Ta dopada mnie zazwyczaj w marcu-kwietniu. Teraz po prostu chciałabym jeszcze troszkę zażyć słońca, ciepełka. Popatrzeć na piękną jesień. Na szczęście dzisiaj niespodziewanie się rozpogodziło i było całkiem przyjemnie  
 Krysiu, latem bardzo dużo sobie odpuszczamy. Jak jest obiad to dobrze, jak nie ma, to też dajemy sobie radę
 Rodzinka na szczęście nie jest zbyt wymagająca
 Rodzinka na szczęście nie jest zbyt wymagająca  . Gotuje ten, kto ma czas, ja chyba najmniej
  . Gotuje ten, kto ma czas, ja chyba najmniej  . Od jesieni wszystko wraca do normy i posiłki jadamy regularnie
 . Od jesieni wszystko wraca do normy i posiłki jadamy regularnie  
 Aniu, na szczęście dzisiaj wreszcie pokazało się
 Może było troszkę nieśmiałe i zaspane, ale od razu świat nabrał innych barw. Anahe niestety nie rozwinęła pąka, było za zimno
 Może było troszkę nieśmiałe i zaspane, ale od razu świat nabrał innych barw. Anahe niestety nie rozwinęła pąka, było za zimno  
 Natalko, Było zimno i deszczowo ponad tydzień
 Już miałam dość takiej pogody. Deszcz jest potrzebny, ale co za dużo to też niezdrowo
 Już miałam dość takiej pogody. Deszcz jest potrzebny, ale co za dużo to też niezdrowo  Lubię piękną, złotą jesień, przebarwiające się liście na drzewach. Ostatnio było tylko mokro i ponuro-tak to ja nie lubię
 Lubię piękną, złotą jesień, przebarwiające się liście na drzewach. Ostatnio było tylko mokro i ponuro-tak to ja nie lubię  

Nie miałabym dylematu, gdybym miała wolny cały dzień. Niestety wolne miałam tylko do 13.30 i o tej godzinie musiałam pojawić się w pracy. A więc na działkę pozostawało mi dosłownie 1.5 godziny. To czyste szaleństwo, ale pojechałam. Dzień zrobił się bardzo przyjemny, chociaż było dość rześko. Już odzwyczaiłam się od jeżdżenia autobusem i chodzenia 2 km przez las. Łatwo nie było, ale czas umilały mi takie widoki:
 Nie miałabym dylematu, gdybym miała wolny cały dzień. Niestety wolne miałam tylko do 13.30 i o tej godzinie musiałam pojawić się w pracy. A więc na działkę pozostawało mi dosłownie 1.5 godziny. To czyste szaleństwo, ale pojechałam. Dzień zrobił się bardzo przyjemny, chociaż było dość rześko. Już odzwyczaiłam się od jeżdżenia autobusem i chodzenia 2 km przez las. Łatwo nie było, ale czas umilały mi takie widoki:

Tych nie mogło przecież zabraknąć. Chociaż zaszaleć też nie mogłam, bo wybrałam się z wyładowaną komórką. Na szczęście dzisiaj zabrałam ze sobą aparat fotograficzny
 Tych nie mogło przecież zabraknąć. Chociaż zaszaleć też nie mogłam, bo wybrałam się z wyładowaną komórką. Na szczęście dzisiaj zabrałam ze sobą aparat fotograficzny 

Piękna, prawda? Ale nie do końca. Ta droga prowadzi do kilku domów i schroniska dla zwierząt. No i oczywiście na działki. Miasto za bardzo o nią nie dba
 Piękna, prawda? Ale nie do końca. Ta droga prowadzi do kilku domów i schroniska dla zwierząt. No i oczywiście na działki. Miasto za bardzo o nią nie dba 

Wiele razy próbowałem pigwę i za słodka nie była. Więc to chyba kwestia, ile cukru da się do soku?
  Wiele razy próbowałem pigwę i za słodka nie była. Więc to chyba kwestia, ile cukru da się do soku? 

Ja znowu nie wytrzymałam i przypadkiem
 Ja znowu nie wytrzymałam i przypadkiem   Mam podobnie, chleb i ciasto zawsze swoje. Czasem dokupię dwie bułki, jak nie mam czasu upiec chleba, ale zawsze jedna zostaje.
 Mam podobnie, chleb i ciasto zawsze swoje. Czasem dokupię dwie bułki, jak nie mam czasu upiec chleba, ale zawsze jedna zostaje.