Na zachód od Wisły III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Na zachód od Wisły III

Post »

Przypomniała mi się moja maleńka krzewuszka. Jak jej kosiarka nie dziabnie, to ktoś (ja też!) zadepcze. Biedula już trzeci raz podnosi się z niebytu. Wbiłam palik - może pomoże.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu sporo róż kupiłaś. Wysłałam do ciebie PW.

Kasiu fajnie że odrasta, może jest nadzieja dla mojej objeli?

Jesienna aura jest póki co jest łaskawa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Och, jak ja lubię te "koperkowe" ostróżki. Ładne zestawienie z dalią :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
magdalenka_kr
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 wrz 2016, o 12:50

Post »

Moje funkie niestety już tylko pożółkłe jesienne liście mają a tu są nawet kwitnące... niesamowite.. a ostróżki.. poezja..
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ja też jeszcze kupiłam 2 róże dzisiaj, ale po 4 zł to nie będzie żalu jak się nie wykażą :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ładne jest to Twoje zielone królestwo ;:224
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Witaj Olu. Wreszcie mam trochę wolnego czasu, żeby do Ciebie napisać, Starałam się na bieżąco śledzić Twoje zmagania z ogrodem, jednak przeszkodził brak internetu i teraz staram się nadrobić zaległości. Radziłaś mi żeby zrobić na działce konkrecje glebowe. Nie wiem, czy to by coś pomogło, bo do mnie spływa masa wody z trzech działek, a poza tym musiałabym uzyskać pozwolenie zarządu. I jeszcze jeden problem, działka jest obsadzona dosłownie co do centymetra i kopiąc trzeba by zniszczyć wiele roślin i cebulek. Z astrów dojrzałam u Ciebie na razie ożotę, ale myślę, że jeszcze jakiś przeżył. W tym roku nic Ci nie wysłałam, ale jak wiesz choroba spowodowała, że tegoroczny sezon prawie w całości straciłam. Postaram się nadrobić to wiosną.
Czytam, że zamówiłaś dużo nowych róż, bylin i cebul kwiatowych. A wiec należy się spodziewać, że w przyszłym roku w ogrodzie znów przybędzie kolorowych akcentów.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasieńko dziękuję ostróżki na mnie też zrobiły wrażenie.Wcześniej ich nie wysiewałan, miałam tylko wieloletnie a jednoroczne mam dopiero po raz pierwszy.

Madziu hosta na zdjęciu wczesną wiosną została przesunięta o kawałek i to kwitnienie obecne jest chyba swego rodzaju odchorowaniem tego przesadzenia. Ona też jak i inne niektóre powoli żółkną. W jakim regionie mieszkasz?

Karolinko róże to piękne kwiaty nie dziwię się że mimo bogactwa w Twoim ogrodzie jeszcze znalazłaś miejsce dla dwóch. A może są to róże pnące?

Stefciu dziękuję Ci :)

Lidziu cieszę się że znów jesteś aktywna na forum brakowało mi Ciebie. Ostatnio oglądałam program gdzie właściciel miał podobny problem z usytuowaniem działki na którą spływała woda z sąsiednich. Podjął decyzję o podwyższeniu gruntu wiem że u Ciebie to byłoby niemożliwe z uwagi na bogactwo roślin które posiadasz. Astry od Ciebie pięknie kwitną poza tym kilka dokupiłam, jednak chyba jeszcze kilka na mnie czeka.

Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Widzę, że też się obkupiłaś na targach w Starym Polu. Jeżdżę tam regularnie i mam już swoją metodę zwiedzania by niczego nie przegapić ;:224
Nawet wybrałaś się w moje strony...Trzeba przyznać, że tereny są tu ciekawe. Do szkółek w Braniewie też czasem zaglądam. Mam od nich kilka fajnych roślin. Gwoli sprostowania Wędrowscy mają dwie różne szkółki, ale nie w Braniewie tylko w okolicach Starogardu Gdańskiego. Dwóch braci Wędrowskich uprawia i sprzedaje przede wszystkim pnącza, ale nie tylko. Obaj zawsze są na targach w Starym Polu.
Marcinki grają teraz główne role w ogrodach. Pięknie wyglądają ich barwne plamy. A jak Ci rosną chryzantemy?
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo :) nawet nie wiedziałam że można chodzić po tych szkółkach (byłam przejazdem w niedzielę na pewno było zamknięte). Czyli mają też szkółkę w moich okolicach. Chryzantemki które mam są z zakupów z wątku sprzedażowego na forum niestety część wypadła po zimie ale kilka zostało. Kiedyś kupiłam w Starym Polu jedną chryzantemę, może pamiętasz, wtedy się spotkałyśmy na targach, ale ona nie przetrzymała nawet jednej zimy.

Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Niestety u mnie chryzantemy nie chcą rosnąć. Miałam już i kupione i podarowane, również od Ciebie, ale nie przeżyły. W tym roku cztery zaczynają kwitnąć, ale dzisiejszy przymrozek mógł uszkodzić pąki.
Astry jesienne pięknie Ci się rozrosły i tworzą barwny punkt ogrodu. Obiecałam Ci, że wiosną przyślę jeszcze kilka sadzonek, ale choroba nie pozwoliła. Czy reflektujesz na nie jeszcze w tym roku?
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu przykro mi, przypuszczam że nie tolerują nadmiaru wilgoci. Lecz mimo że u mnie w ogrodzie ziemia jest przepuszczalna też kilka straciłam nie wiem czy po zimie czy może w czasie przedwiośnia.
Pw.

Chryzantemy jednoroczne.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dalia Hollyhill Dark Victory i Salsa Verde
Obrazek

Obrazek

Lwie paszcze
Obrazek
Awatar użytkownika
kama_80
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2013, o 09:33

Post »

Ta miodowa chryzantema jest cudna. Taka na jesienną szarugę. Co to nie wyprawiają producenci, że kogokolwiek na rynku bym nie zapytała o posadzenie do gruntu chryzantemy z doniczki to wszyscy mówią, ze nie przeżyje. Czy one są szczepione? A może to nie chryzantemy tylko jakieś hym astry? Mam kilka sztuk wykopanych od cioci i z zakupów forumowych, i wszystkie żyją i mają się świetnie. Ogólnie mam wrażenie, że producenci oferują towar na chwilę.
Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Świetne te lwie paszcze. Z żalem musiała wczoraj pożegnać się z nimi definitywnie, a też były jeszcze ładne.
Do chryzantem w ogrodzie jakoś nadal nie potrafię się przekonać - siła skojarzeń, ale jak się tak napatrzę, to może mi przejdzie :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu te chryzantemy nie przetrzymają zimy niestety.

Kasiu i u mnie był niewielki przymrozek ale wystarczył dla cukinii bazylii i dali. Zostały mi jeszcze do wykopania właśnie dalie, frezje, które dopiero teraz zaczęły zawiązywać pąki kwiatowe i jedna kalla oraz eukomis i śniedek.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”