Róże w ogrodzie 2016
-
DTJ_1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże w ogrodzie 2016
No i się nagadała. Pewnie ziemię przywieźli. 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju, ostatnio naczytałam się jak przygotować róże do zimy
I ku mojemu zaskoczeniu napisali, że nie trzeba obcinać ostatnich kwiatów, żeby róża przestała wytwarzać nowe przyrosty, żeby skupiła się już na wytworzeniu owoców
Czy coś czytałaś na ten temat?
I kiedy w razie czego przestać ciąć?
I ku mojemu zaskoczeniu napisali, że nie trzeba obcinać ostatnich kwiatów, żeby róża przestała wytwarzać nowe przyrosty, żeby skupiła się już na wytworzeniu owoców
Czy coś czytałaś na ten temat?
I kiedy w razie czego przestać ciąć?
Maja, cudny Ten Twój ogród. Rozmarzyłam się i wcale nie żałuję, że kiedyś urzekły mnie róże. Twoje bardzo zdrowo Ci rosną. Super zmiany 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Maja, próbuję racjonalnie oglądać twoje zdjęcia ogrodowe i każde "ach" poprzedzam.. "przecież nie mam miejsca"
Zauważyłam już kilka róż, które nawet miałam w koszyku i z braku pewności odłożyłam na bliżej lub dalej nieokreśloną przyszłość min. Schone Maid i Munstead Wood. O pierwszej czytałam, że bardzo krótko utrzymuje płatki o drugiej właściwie nie dowiedziałam się niczego co jednoznacznie zachęciłoby mnie do kupna. Od Marka zawsze odstraszały mnie zbyt kontrastowe pasy.. ale teraz patrzę i coraz bardziej zaczynam się do niego przekonywać. Można powiedzieć, że przystojnieje z sezonu na sezon
Zauważyłam już kilka róż, które nawet miałam w koszyku i z braku pewności odłożyłam na bliżej lub dalej nieokreśloną przyszłość min. Schone Maid i Munstead Wood. O pierwszej czytałam, że bardzo krótko utrzymuje płatki o drugiej właściwie nie dowiedziałam się niczego co jednoznacznie zachęciłoby mnie do kupna. Od Marka zawsze odstraszały mnie zbyt kontrastowe pasy.. ale teraz patrzę i coraz bardziej zaczynam się do niego przekonywać. Można powiedzieć, że przystojnieje z sezonu na sezon
Witam serdecznie!
Trafiłam na ten bajkowy wątek szukając informacji o róży Minerva i zostałam na dłużej w zachwycie.
Chciałam jednocześnie dopytać jak sprawowała się Minerva w tym roku, bo w 2015 obok Lavender Flower Circus wyglądała ślicznie?
Trafiłam na ten bajkowy wątek szukając informacji o róży Minerva i zostałam na dłużej w zachwycie.
Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maju, pięknie było w Twoim ogrodzie jeszcze we wrześniu
Ogród tętnił życiem i kolorami. Tyle kwitnących pięknie róż i każda cudna, zupełnie nie widać, że to już prawie jesień. Masz niesamowity zmysł wyszukiwania różanych śliczności. Same dostojne i urodziwe królowe zamieszkują Twoje zakątki. Już nawet nie staram się zapamiętać ich nazw, bo miejsca na nie mam, ale podziwiać nikt mi nie zabroni
I będę robić to nadal 
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maju, czy w Twoim bajecznym ogrodzie jeszcze kwitną róże, czy te cudowne widoki są tylko wspomnieniem jak u mnie.
Może kilka fotek na jesienne wieczory, które byłyby inspiracją stworzenia nowej, różanej rabaty
Może kilka fotek na jesienne wieczory, które byłyby inspiracją stworzenia nowej, różanej rabaty
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Teraz to jestem sfrustrowana...
Serio? Można mieć tyle róż w jednym ogrodzie?!
Piękne miejsce...
Właśnie zakochałam się w Clara's Choice, Odile Masquelier, St Richard of Chichester, 100 Idees Jardin i Emmie Hamilton - tylko cóż teraz z tą miłością począć...
Właśnie zakochałam się w Clara's Choice, Odile Masquelier, St Richard of Chichester, 100 Idees Jardin i Emmie Hamilton - tylko cóż teraz z tą miłością począć...
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
No jak to co Aniu? Szpadel w dłoń i kopać rabatę. A jak miłość nagła, szalona to rwać darń nawet samymi łapkami. I sadzić różane panny. Niech ten romans trwa! 
- Ann_85
- 1000p

Jest to jakiś pomysł
Codziennie podoba mi się jakas nowa, do wiosny będe miała takie plany, ze zanim wyhamuję, darń będzie zdarta u mnie i u sąsiadów ze wszystkich stron 
Chociaż np. St Richard of Chichester, niedostępny w szkołkach, przynajmniej teraz, a taki 100 Idees Jardin czy Odile Masquelier w ogóle nie widziany, tak więc życie mnie samo leczy z niektórych chciejstw
Chociaż np. St Richard of Chichester, niedostępny w szkołkach, przynajmniej teraz, a taki 100 Idees Jardin czy Odile Masquelier w ogóle nie widziany, tak więc życie mnie samo leczy z niektórych chciejstw
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Bo te róże sprowadzane są z zagranicznych szkółek. Musisz zapytać Maję u której z dziewczyn zamawiała. Chyba, że tym razem sama się za to wzięła. 
- Yollanda
- 500p

- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Różę 'St Richard of Chichester' oraz wiele innych atrakcyjnych odmian można kupić co roku, wiosną w OBI. Dorodne i zdrowe sadzonki są sprzedawane w donicach.
- Ann_85
- 1000p

Yollanda pisze:Różę 'St Richard of Chichester' oraz wiele innych atrakcyjnych odmian można kupić co roku, wiosną w OBI. Dorodne i zdrowe sadzonki są sprzedawane w donicach.
A nawet wyśledziłam te oferte z St Richard z zeszłego roku
Witam, jestem tutaj nowa więc z góry przepraszam za popełniane gafy. Zarejestrowałam się na forum w sumie z jednego powodu od kilku lat jestem ogromnym fanem róż i sądzę że w gronie miłośników tych właśnie kwiatów znajdę kilka pomocnych informacji na temat ich pielęgnacji. I czuję, że połknęłam bakcyla na dłużej. Mam do ciebie pytanie Majeczko oczywiście w sprawie twoich przecudnej urody róż. Już od dawna poszukuje róży - Laduree ( MASladu) od Guillot a przeglądając rok 2015 zauważyłam, że zamieściłaś kilka zdjęć tej róży. Podziel się proszę informacją jak ją zdobyć? Co powiesz o zdrowotności tej róży?
Pozdrawiam
Pozdrawiam