Ogród ciągle w budowie 2016
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród ciągle w budowie 2016
Kolejny raz podziwiam cudne dalie
, a Iochromę miałam kilka sezonów w ziemi, ale ostatniej zimy, nie zimy nie przetrwała niestety, no trudno, ale myślę, że to moja wina, za mocno okryłam 
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu widać że Twoja daliowa kolekcja kwitnie pełną parą
Szkoda, że tak szybko je przymrozki smagają ale skoro tylko kilka zdarzyło to nie jest źle. Ciekawa jestem jak moje, bo na działce nie byłam od tygodnia 
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niesamowitą masz kolekcję tych dalii. Ale i reszta cudnie się prezentuje! Warzywka masz przeróżne i bardzo ciekawe odmianowo 
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Ilość dali powala, co jedna to piękniejsza.
. Uwielbiam te piękne kwiaty, szkoda że z przechowaniem trochę kłopotu. 
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Piękne dalie. Najbardziej spodobały mi się (z ostatnich wklejanych) Snowflake - mam ją w tym roku od Miłki, uwielbiam te drobne pomponiki i Tiny Treasure.
Współczuję przymrozków, moja siostra mieszka niedaleko Radzymina i wysłała mi przedwczoraj zdjęcia oszronionych kwiatów, aż trudno uwierzyć, bo u nas słonecznie i dość ciepło.
Współczuję przymrozków, moja siostra mieszka niedaleko Radzymina i wysłała mi przedwczoraj zdjęcia oszronionych kwiatów, aż trudno uwierzyć, bo u nas słonecznie i dość ciepło.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu dalie oczywiście szczególnie popodziwiałam, Diwa śliczna.
Coś mnie ostatnio ciemnoróżowe kolory zachwycają.
Marcinki teraz pięknie kolorują ogród.
Czyżby zaczątek kolejnej kolekcji.
Pozdrawiam ciepło. 
Iwonko a też niebieską Iochromę miałaś? Bo widziałam też z czerwonymi kwiatkami.

Marlenko niestety to już koniec sezonu daliowego. Te co nie zmarzły, kwitną ostatnimi skarlałymi kwiatami. Ale też miałam w piątek niespodziankę - zakwitła kolejna spóźniona dalia i jest śliczna

Mariolko lubię nowinki ogrodnicze i eksperymentuję. Niektóre warzywka i owocki zostają, inne wypadają, bo rodzinka nie uzna ich za godne uwagi.

Zuziu dziękuję
Kilka zawsze jakoś można przechować

Alu dzięki

Sylwia a ja Snowflake dostałam przez pomyłkę. Wyobraź sobie, że Tiny Traseure to tylko połowa wielkości Snowflake. A teraz na koniec sezonu to chyba 1/3. To wyjątkowo maleńkie pomponiki

Soniu te ciemne kwiaty coś w sobie mają
Marcinki są śliczne i bardzo je lubię - mam w tej chwili 10 odmian, ale o kolekcji na razie nie myślę nawet - zostanę przy daliach i clematisach
Chociaż i liliowce i hibiskusy też mnie kuszą...

Marlenko niestety to już koniec sezonu daliowego. Te co nie zmarzły, kwitną ostatnimi skarlałymi kwiatami. Ale też miałam w piątek niespodziankę - zakwitła kolejna spóźniona dalia i jest śliczna

Mariolko lubię nowinki ogrodnicze i eksperymentuję. Niektóre warzywka i owocki zostają, inne wypadają, bo rodzinka nie uzna ich za godne uwagi.

Zuziu dziękuję

Alu dzięki

Sylwia a ja Snowflake dostałam przez pomyłkę. Wyobraź sobie, że Tiny Traseure to tylko połowa wielkości Snowflake. A teraz na koniec sezonu to chyba 1/3. To wyjątkowo maleńkie pomponiki

Soniu te ciemne kwiaty coś w sobie mają

- iwona0042

Ja miałam czerwoną właśnie, szkoda, że straciłam, no ale cóż, płakać nie będę, Kasiu no i one jeszcze tak pięknie Ci kwitną, u Ciebie jest ta prawdziwa złota jesień, u nas smutno, pochmurno i deszczowo już nie pamiętam od kiedy 
Iwonko trochę mam poślizgu ze zdjęciami, ale wczoraj na Jadwigi jeszcze piękny bukiet z dalii udało się zrobić 
- iwona0042

Jutro mam w planie swoje wykopywać, muszą korzenie trochę przeschnąć zanim trafią do piwnicy, ciekawa jestem jak wyglądają 
Ja miałam w ten weekend kilka wykopać - tych całkiem zmrożonych, ale się nie wyrobiłam. Szykowaliśmy nowe podpórki pod winogron, schowałam część doniczkowych, a potem imieniny. W niedzielę od rana lało, więc teraz muszą dalie poczekać do następnego weekendu.
A to Francek kontra nornica - a między nimi koło od samochodu... i tyle fajnych dziurek, żeby się schować

A to Francek kontra nornica - a między nimi koło od samochodu... i tyle fajnych dziurek, żeby się schować

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kasiu, jak zwykle nacieszyłam oczy Twoimi pięknymi daliami.
Jednak u Ciebie nie tylko daliowo, bo i klematisy przecudnej urody.
I dyńki pyszności.
Kiciulek taki słodziutki, a jaki ciekawski!
Jednak u Ciebie nie tylko daliowo, bo i klematisy przecudnej urody.
Kiciulek taki słodziutki, a jaki ciekawski!
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Kasiu piękne dynie
Twoje dalie powalają na kolana - cudne
Kotek śliczny - wymiziaj go proszę .
Pozdrawiam i
na jutro życzę .
Twoje dalie powalają na kolana - cudne
Kotek śliczny - wymiziaj go proszę .
Pozdrawiam i
- iwona0042

No i jak on sobie poradził z tą malutką nornicą?, wiesz ja nawet te małe myszy ratuję jak widzę, że kot je męczy, no taka jestem i co poradzę
, a potem się złoszczę, że mam poryte