Ogród ciągle w budowie 2016
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród ciągle w budowie 2016
Witaj Kasiu, a co to się porobiło tym kasztanowcom?, ale wiesz spotkałam krzew pigwowca, na nim też są i kwiaty i owoce  natura się gubić zaczyna w porach roku
 natura się gubić zaczyna w porach roku 

- 
				clem3
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kasiu dlaczego Tentel cię rozczarował? Ale masz piękne kolory w ogrodzie  A kasztanom nic się w główki nie porobiło?
  A kasztanom nic się w główki nie porobiło? 

Pozdrawiam Małgosia  poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe

Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu hibiskusy bylinowe jednak pięknie zakwitły.  Portrety dalii jak zwykle pokazałaś ślicznie.
 Portrety dalii jak zwykle pokazałaś ślicznie.   Kasztanowiec rzeczywiście pomylił pory roku.
  Kasztanowiec rzeczywiście pomylił pory roku.  Dzięki za radę w sprawie dalii.
 Dzięki za radę w sprawie dalii.  Mam nadmanganian, to ją poratuję po wykopaniu.
  Mam nadmanganian, to ją poratuję po wykopaniu.

Portrety dalii jak zwykle pokazałaś ślicznie.
 Portrety dalii jak zwykle pokazałaś ślicznie.   Kasztanowiec rzeczywiście pomylił pory roku.
  Kasztanowiec rzeczywiście pomylił pory roku.  Dzięki za radę w sprawie dalii.
 Dzięki za radę w sprawie dalii.  Mam nadmanganian, to ją poratuję po wykopaniu.
  Mam nadmanganian, to ją poratuję po wykopaniu.Re: Ogród ciągle w budowie 2016
Ewelinko na pewno znajdziesz   Dalii jest tyle odmian, że bez problemu takie znajdziesz - przejrzyj nasz forumowy katalog. I na wiosnę rozglądaj sie na forum, bo na pewno wiele osób będzie mieć nadwyżki.
  Dalii jest tyle odmian, że bez problemu takie znajdziesz - przejrzyj nasz forumowy katalog. I na wiosnę rozglądaj sie na forum, bo na pewno wiele osób będzie mieć nadwyżki.

Jacku żyrafki mają faktycznie cudne kwiatki. Ale niepokoi mnie sam krzak - mają bardzo wiotkie łodyżki i przez to kwiaty zwisają. Nie wiem czy taka ich uroda, czy może to dlatego, ze moje przyszły do mnie jako sadzonki i jeszcze są słabe. Ale pozostałe sadzonki pieknie się wzmocniły i potworzyły solidne łodygi. Pink Katisha figuruje w katalogach jako dalia dekoracyjna, ale moja wygląda jak pompon. Kolor jest faktycznie pięknie różowy. Ale wybarwiła mi się potem na blady róż z ciemniejszym obrzeżem płatków i już sie ucieszyłam, ze jest zgodna, ale teraz znowu mam wątpliwości czy to na pewno Pink Katisha....

Asiu dziękuję Złapałam małe opóźnienie w pokazywaniu zdjęć, ale przymrozków jeszcze nie było, wiec wszystko jeszcze aktualne
  Złapałam małe opóźnienie w pokazywaniu zdjęć, ale przymrozków jeszcze nie było, wiec wszystko jeszcze aktualne   

Iwonko no właśnie - spotykałam sie z zabłąkanymi kwiatuszkami, ale na tym kasztanowcu połowa gałęzi ma świeże gałęzie i jest zsypana kwiatami W zeszłym roku jaśmin nagokwiatkowy zakwitł mi w grudniu.
  W zeszłym roku jaśmin nagokwiatkowy zakwitł mi w grudniu.

Małgosiu Tentel ma małe kwiatuszki - ze 3 cm średnicy (moze będą większe w przyszłym roku, bo z Błękitnym Aniołem też tak w zeszłym roku miałam), kolor to bardzo brudny róż, dużo ciemniejszy niż na zdjeciach. Zobaczymy co pokaże w przyszłym roku, ale wejście miał na prawdę słabe.

Soniu Hibiskusy bylinowe zakwitły mi tylko dwa niestety. Uwielbiam robić portrety daliom - zapominam wtedy zwykle zrobić zdjecia pozostałym roślinkom 

Dalii jest tyle odmian, że bez problemu takie znajdziesz - przejrzyj nasz forumowy katalog. I na wiosnę rozglądaj sie na forum, bo na pewno wiele osób będzie mieć nadwyżki.

Jacku żyrafki mają faktycznie cudne kwiatki. Ale niepokoi mnie sam krzak - mają bardzo wiotkie łodyżki i przez to kwiaty zwisają. Nie wiem czy taka ich uroda, czy może to dlatego, ze moje przyszły do mnie jako sadzonki i jeszcze są słabe. Ale pozostałe sadzonki pieknie się wzmocniły i potworzyły solidne łodygi. Pink Katisha figuruje w katalogach jako dalia dekoracyjna, ale moja wygląda jak pompon. Kolor jest faktycznie pięknie różowy. Ale wybarwiła mi się potem na blady róż z ciemniejszym obrzeżem płatków i już sie ucieszyłam, ze jest zgodna, ale teraz znowu mam wątpliwości czy to na pewno Pink Katisha....

Asiu dziękuję
 Złapałam małe opóźnienie w pokazywaniu zdjęć, ale przymrozków jeszcze nie było, wiec wszystko jeszcze aktualne

Iwonko no właśnie - spotykałam sie z zabłąkanymi kwiatuszkami, ale na tym kasztanowcu połowa gałęzi ma świeże gałęzie i jest zsypana kwiatami

Małgosiu Tentel ma małe kwiatuszki - ze 3 cm średnicy (moze będą większe w przyszłym roku, bo z Błękitnym Aniołem też tak w zeszłym roku miałam), kolor to bardzo brudny róż, dużo ciemniejszy niż na zdjeciach. Zobaczymy co pokaże w przyszłym roku, ale wejście miał na prawdę słabe.

Soniu Hibiskusy bylinowe zakwitły mi tylko dwa niestety. Uwielbiam robić portrety daliom - zapominam wtedy zwykle zrobić zdjecia pozostałym roślinkom

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Uczta dla moich oczu!  Marcinki może nie, bo ich wręcz nie lubię! Ale na dalie spoglądam z lubością! Ostrzę ząbki na Boogie Woogie. Niech Ci ładnie przyrośnie!
 Marcinki może nie, bo ich wręcz nie lubię! Ale na dalie spoglądam z lubością! Ostrzę ząbki na Boogie Woogie. Niech Ci ładnie przyrośnie!

Marcinki może nie, bo ich wręcz nie lubię! Ale na dalie spoglądam z lubością! Ostrzę ząbki na Boogie Woogie. Niech Ci ładnie przyrośnie!
 Marcinki może nie, bo ich wręcz nie lubię! Ale na dalie spoglądam z lubością! Ostrzę ząbki na Boogie Woogie. Niech Ci ładnie przyrośnie!Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6

Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- 
				plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, ależ rób zdjęcia daliom.  

Masz naprawdę co fotografować. 

Wszystkie Twoje dalijki są naprawdę piękne. 

Cieplutko pozdrawiam w ten zimny październikowy wieczór.

Masz naprawdę co fotografować.

Wszystkie Twoje dalijki są naprawdę piękne.

Cieplutko pozdrawiam w ten zimny październikowy wieczór.

Miłko czemu nie lubisz marcinków?   

Spójrz na Harvest Moonlight - prawdziwa ślicznotka. Wiem wiem - wolisz te mniejsze 
   Boogie Woogie niezbyt się u mnie popisała - powiedziałabym, ze jest dość marna. Ale to też z sadzonki, wiec liczę na lepsze kwitnienie w przyszłym roku. Jestem bardzo ciekawa jak karpy przyrosły, ale postanowiłam w tym roku maksymalnie je w gruncie przetrzymać.
  Boogie Woogie niezbyt się u mnie popisała - powiedziałabym, ze jest dość marna. Ale to też z sadzonki, wiec liczę na lepsze kwitnienie w przyszłym roku. Jestem bardzo ciekawa jak karpy przyrosły, ale postanowiłam w tym roku maksymalnie je w gruncie przetrzymać.
Lucynko robię robię Dzisiaj wrzucam resztę poprzedniej sesji,, a jeszcze dwie sesje czekają na opisanie
  Dzisiaj wrzucam resztę poprzedniej sesji,, a jeszcze dwie sesje czekają na opisanie   A tu za chwilę weekend - mam nadzieję, ze jest jeszcze czemu robić zdjęcia, bo w ostatni weekend niestety na działce nie byłam. Impreza była - złote gody znajomych
  A tu za chwilę weekend - mam nadzieję, ze jest jeszcze czemu robić zdjęcia, bo w ostatni weekend niestety na działce nie byłam. Impreza była - złote gody znajomych   

Nie macie przypadkiem jakiegoś dobrego sposobu na mączlika? Ciągle mi do domu włazi. I teraz patrzę jest znowu - na bazylii 

Spójrz na Harvest Moonlight - prawdziwa ślicznotka. Wiem wiem - wolisz te mniejsze

Boogie Woogie niezbyt się u mnie popisała - powiedziałabym, ze jest dość marna. Ale to też z sadzonki, wiec liczę na lepsze kwitnienie w przyszłym roku. Jestem bardzo ciekawa jak karpy przyrosły, ale postanowiłam w tym roku maksymalnie je w gruncie przetrzymać.Lucynko robię robię
 Dzisiaj wrzucam resztę poprzedniej sesji,, a jeszcze dwie sesje czekają na opisanie
  Dzisiaj wrzucam resztę poprzedniej sesji,, a jeszcze dwie sesje czekają na opisanie   A tu za chwilę weekend - mam nadzieję, ze jest jeszcze czemu robić zdjęcia, bo w ostatni weekend niestety na działce nie byłam. Impreza była - złote gody znajomych
  A tu za chwilę weekend - mam nadzieję, ze jest jeszcze czemu robić zdjęcia, bo w ostatni weekend niestety na działce nie byłam. Impreza była - złote gody znajomych   
 Nie macie przypadkiem jakiegoś dobrego sposobu na mączlika? Ciągle mi do domu włazi. I teraz patrzę jest znowu - na bazylii

- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Malvy
- 500p 
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ach, mi się w tym roku z daliami nie poszczęściło... ani jedna nie była w odmianie jaką kupiłam   

a Twoje takie piękne

a Twoje takie piękne

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Może i znajdę ale wybór jest tak wielki, że trudno będzie mi wybrać tylko kilka   . Wiosną zrobię tak jak piszesz i przeszukam forum. Mam nadzieję tylko, że nie zapomnę
 . Wiosną zrobię tak jak piszesz i przeszukam forum. Mam nadzieję tylko, że nie zapomnę   . Masz piękne i kolorowe astry i nadal kusisz daliami
 . Masz piękne i kolorowe astry i nadal kusisz daliami   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .

. Wiosną zrobię tak jak piszesz i przeszukam forum. Mam nadzieję tylko, że nie zapomnę
 . Wiosną zrobię tak jak piszesz i przeszukam forum. Mam nadzieję tylko, że nie zapomnę   . Masz piękne i kolorowe astry i nadal kusisz daliami
 . Masz piękne i kolorowe astry i nadal kusisz daliami   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Ale cudne dalie, nie do wiary   Jak można stworzyć takie piękne kwiaty
  Jak można stworzyć takie piękne kwiaty   
   nie dość,że różne kolory to jeszcze i formy
  nie dość,że różne kolory to jeszcze i formy   Ładne marcinki. A hibiskus teraz tak Ci jeszcze kwitnie
   Ładne marcinki. A hibiskus teraz tak Ci jeszcze kwitnie  

nie dość,że różne kolory to jeszcze i formy
  nie dość,że różne kolory to jeszcze i formy   Ładne marcinki. A hibiskus teraz tak Ci jeszcze kwitnie
   Ładne marcinki. A hibiskus teraz tak Ci jeszcze kwitnie  
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ależ te dalie cudne, wszystkie  , no a te w odcieniach żółci oj bajka, po prostu bajka, w takie dni jak dziś, dają dużo radości
 , no a te w odcieniach żółci oj bajka, po prostu bajka, w takie dni jak dziś, dają dużo radości 

, no a te w odcieniach żółci oj bajka, po prostu bajka, w takie dni jak dziś, dają dużo radości
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Powtórzę za dziewczynami - cudne masz te dalie   

Jest na czym oko pocieszyć

Jest na czym oko pocieszyć

- 
				clem3
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kasiu ogród z taką ilością dalii o tej porze roku musi być wręcz zjawiskowy  Nie da się ukryć, że to jedne z najbardziej widowiskowych kwiatów
 Nie da się ukryć, że to jedne z najbardziej widowiskowych kwiatów  

To teraz mi się trochę namieszało w głowie z tym Tentelem Do wiosny daleko, więc mam czas do namysłu
 Do wiosny daleko, więc mam czas do namysłu 

To teraz mi się trochę namieszało w głowie z tym Tentelem
Pozdrawiam Małgosia  poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe

Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe