Masz wiele interesujących odmian. Mnie wpadła w oko Anisade, Senteur Royale i Purple Lodge, nad którą zastanawiałam się wiosną. Wtedy się nie zdecydowałam i widzę, że chyba popełniłam błąd
Mój mały zakątek kwiatów
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały zakątek kwiatów
Teresko, siedzę przed monitorem i patrzę z podziwem na Twoje kwitnące róże. Wszystkim należą się słowa uznania, bo ich kwitnienie jest naprawdę pokazowe
Masz wiele interesujących odmian. Mnie wpadła w oko Anisade, Senteur Royale i Purple Lodge, nad którą zastanawiałam się wiosną. Wtedy się nie zdecydowałam i widzę, że chyba popełniłam błąd
Widziałam ją już w jednym z forumowych ogrodów. Ciekawa jestem Twojej opinii o tej róży. Jeśli możesz to napisz o niej kilka słów.
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witajcie dziewczyny prawie pod wieczór popadało , jak wróciłam do domu to oczywiście zaraz co na ogrodzie / jak większość z Nas/ cykłam parę zdjęć ,
Ewka36jj - - muszą przeczekać i się poprawić prawda?
koziorożec - Marcia róz mam dużo i innych też , ale ten rok był dla złocieni i jeżówek , zobaczymy co będzie z tego w przyszłym roku
Lodziu - dawno nie widziałyśmy się , kiedy pogadamy , wpadasz na kawę na Wolności
Dorotko - Anisade mam pierwszy rok i jest super , na razie nieduży krzaczek i kwitnie cały czas , nie patrzy na koleżanki i jest zdrowa,Purple Loge jest kolorem podobna do minervy , ale kwiat jest wypełniony i dość duży , jest sztywna nie pokłada się na boki mam ją drugi rok od Kamili , nie narzekam , jest teraz Winter Loge też Orarda i tak się zastanawiam nad nią , co się zaś tyczy Sentaur Royal yeż mam go chyba z 2 lata kwiat duży pachnący i jest zdrowa.
wstawię parę zdjęć z dzisiejszego wieczoru
Lions Rose

Moja wiosenna Marlyn Monroe

Milla rose

Rosenfaszination

Abbaye de Cluny

Mariaterezia

prince jardiner

English garden

J

Jadziu JAKUCH -
pamiętam
Ewka36jj - - muszą przeczekać i się poprawić prawda?
koziorożec - Marcia róz mam dużo i innych też , ale ten rok był dla złocieni i jeżówek , zobaczymy co będzie z tego w przyszłym roku
Lodziu - dawno nie widziałyśmy się , kiedy pogadamy , wpadasz na kawę na Wolności
Dorotko - Anisade mam pierwszy rok i jest super , na razie nieduży krzaczek i kwitnie cały czas , nie patrzy na koleżanki i jest zdrowa,Purple Loge jest kolorem podobna do minervy , ale kwiat jest wypełniony i dość duży , jest sztywna nie pokłada się na boki mam ją drugi rok od Kamili , nie narzekam , jest teraz Winter Loge też Orarda i tak się zastanawiam nad nią , co się zaś tyczy Sentaur Royal yeż mam go chyba z 2 lata kwiat duży pachnący i jest zdrowa.
wstawię parę zdjęć z dzisiejszego wieczoru
Lions Rose

Moja wiosenna Marlyn Monroe

Milla rose

Rosenfaszination

Abbaye de Cluny

Mariaterezia

prince jardiner

English garden

J

Jadziu JAKUCH -
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tereniu,jestem bardzo zajęta,ale postaram się wygospodarować czas na pogaduchy,tym bardziej,że dzisiaj zauważyłam u Ciebie różę,która u mnie jest NN.Mam na myśli Red Leonardo..Wypytam specjalistkę o szczegóły.. 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Tereniu wszystkie cudne jak jedna Marlyn Monroe też cudna .Widzę ,ze uwielbiasz różowe róże.Czy mogłabyś pokazać w całości Muzykantów jak wygląda krzaczek i napisać jak go tniesz wiosną i po kwitnieniu .Jakoś nie umiem sobie dać z nią rady
- inka52

- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu trafiłam do Ciebie z wątku Jadzi i zostałam oczarowana Twoimi różami, prześliczne, a Polka o której marzę od kilku sezonów powaliła mnie na kolana, już jestem pewna, że muszę ją mieć
Zresztą nie tylko, znowu szykują się rewolucje na mojej liście zachcianek
. Strach gdziekolwiek wchodzić
. Pozwolisz, że będę do Ciebie zaglądała 
Zresztą nie tylko, znowu szykują się rewolucje na mojej liście zachcianek
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ile Ty masz róż
Piękne odmiany
Patrzę z zazdrością, bo moje róże wszystkie obgryzione przez sarny i nie miały w zasadzie ani jednego kwiatka
Patrzę z zazdrością, bo moje róże wszystkie obgryzione przez sarny i nie miały w zasadzie ani jednego kwiatka
- inka52

- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Tereniu cudowne masz róże
Dalie też masz ładne, a ja w tym roku potraktowałam je po macoszemu
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dzień dobry! Ciekawa jestem, jakie masz zdanie o swoim Red Leonardo. Ja jestem zachwycona baaaardzo długim utrzymywaniem kwiatów u tej róży. Choć zakwita troszkę później niż inne, to jak już zacznie, kwiaty trwają i trwają. Czy Twoja też tak ma?
Natomiast zdziwiłam się trochę różowością u Lions Rose. Moje są właściwie całkowicie białe. Na początku kwitnienia mają kremowy środek, ale potem to już tylko biel do końca.
Natomiast zdziwiłam się trochę różowością u Lions Rose. Moje są właściwie całkowicie białe. Na początku kwitnienia mają kremowy środek, ale potem to już tylko biel do końca.
- inka52

Witaj Wandziu , jeśli chodzi o Red l. jestem bardzo zadowolona z tej róży , po pierwsze ma ładny krzaczek , nie chorowała , kwitnie prawie bez przerwy no i ten kolor- piękna.
Lions jest koło Amelii , i rzeczywiście jest blado kremowy , i taki jest , lekkie przeoczenie
Lions jest koło Amelii , i rzeczywiście jest blado kremowy , i taki jest , lekkie przeoczenie
- lanceta

Jak dobrze podczytywać wątki.....Wandziu i Teresko pomogłyście mi podjąć decyzję dot. odm.Red Leonardo da Vinci.Czy ta odmiana ma czerwone kolce ?Powiększyłam fot. ,ale nic nie zobaczyłam pod pięknym ulistnieniem.
Tereniu,czy masz odm. Piano ?
Tereniu,czy masz odm. Piano ?
- inka52

Witaj Lodziu , mam Piano czerwone i Wedding Piano białe wchodzące w zieleń ,są obie bardzo ładne i zdrowe 
- lanceta

Tereniu,dziękuję.Odpowiedz mi jeszcze nt.Red Leonardo