Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

No tak , nie było mnie chwilę i znowu Twój watek poleciał jak szalony , ale tym razem nie będę się wracała , lecę na bieżąco . Marcinki te czerwonawe bardzo ładniutkie ,mam podobne malinowe , idzie niestety duże ochłodzenie i do tego mokro więc musimy ogarnąć ogrody .Pozdrawiam Marysiu ;:167
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu...widzę że u wszystkich pada. U mnie wczoraj tylko siąpiło, dziś już na dobre pada. Marcinki bardzo ładne, także mam kilka kolorków. :D . Niestety nie mogę ich podziwiać , nijak nie mogę jechać na działkę. Pozdrawiam. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!
Za oknem leje jak z cebra!

Tereniu to te ciemnoróżowe marcinki sobie zapisz i dostaniesz, bo mają inny kolor ale są bardzo ładne i niższe o połowę :D
U mnie padało całą noc, ale od rana to wręcz leje i musiałam kurtkę p.deszczową ubrać bo wróciłabym z ogrodu mokrutka ;:oj Teraz muszę czekać aż wyschnął doniczkowe, żeby je wnieść do domu. Tylko kiedy przestanie lać?
I ja Cię pozdrawiam cieplutko ;:196

Lucynko ciepełko by się zdało, ale nic nie zapowiada zmiany pogody na lepsze ;:185 i trzeba się pogodzić z tym co za oknem :wink:
Powinnam jeszcze parę roślin przesadzić i posadzić, ale nie zdążyłam ;:oj
Dobrego dnia ;:196

Ewelinko czuję że astry kupisz jak nie te to inne, bo przecież poszerzyłaś rabatki to musisz puste miejsce zapełnić ;:306
Chryzantemy leżą, ale podwiążę jak deszcz ustanie. Dobrego dnia ;:168

Elu widzisz nauczyłaś się czegoś ;:306 już dawno Ci radziłam, niestety kto wchodzi od czasu do czasu musi tak postępować... no chyba że odwiedza tylko pojedyncze wątki, ale przecież jesteśmy ciekawe co u kogo rośnie :D Mam też takie marcinki malinowe wysokie, ale pokazywałam je parę stron wcześniej, mają bardzo energetyzujący wygląd ;:333 Pozdrawiam ;:168

Zeniu Ty nie możesz jechać na działkę, a ja chyłkiem idę przez ogród do kur, bo leje na głowę i ślisko jest bardzo ;:131
Jak leje i zimno jest to marcinki skulone, a chryzantemy leżą na trawie więc nie żałuj bo to marny widok. Może jeszcze wróci piękna jesień to pojedziesz podziwiać swój ogród. Serdecznie pozdrawiam ;:196

Dobrego dnia !
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

U mnie też leje. A i tak trzeba iść sortować, dobrze, że pod dach :)
Marcinki, astry- piękne! Kiedyś psiknęłam sobie wysoką kępę niebieskich marcinków Topsinem, bo miały mączniaka, i od tej pory, rosną maxymalnie na 50 cm wysokości!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu :wit :wit

Za Marcinki serdecznie dziękuję ;:180

Te moje są fioletowe i siedzą za płotem, prawie w lesie. Wystarczy tyle ile jest.
Nasionka floksów jednak przyjmę z otwartymi ramionami. :D

Zebrałam nasiona pomidorów, trochę odmian wyszło. Listę prześlę Ci na pw. Może znajdziesz coś dla siebie?

Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Powoli nadrabiam zaległości, podziwiam u Ciebie jesienne i nie tylko kwiaty oraz przepiękne obrazy nieba.
U mnie też mocno pada, wieje i jest coraz chłodniej. Podobno taka pogoda ma się utrzymać przez dłuższy czas. Takie są niestety prawa jesieni i dlatego nie lubię tej pory roku.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. U mnie też leje okropnie mocno i nawet w przedszkolu odwołali wyjazd dzieci na przedstawienie. Mieli jechać pociągiem tak w ramach rozrywki ale przy tym deszczu to szkoda narażać dzieciaczki. Emilka zawiedziona wróci do domu ;:222 . A ja byłam i astrów nie kupiłam :( . Mało tego nawet z Lid nie mieli już żadnych cebulek ;:306 . Oj biednie z tym asortymentem u mnie a mam tylko jeden sklep w najbliższej okolicy . Kolejny jakieś 30 km dalej ;:222 . No trudno, astry kupię wiosną ;:173 albo "wysępię" od pobliskich ogrodników bo ostatnio widziałam, że mają w innych kolorach niż ja ;:224 . Pozdrawiam i życzę udanego dnia mimo tej brzydkiej aury :wit .
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Maryś byłam cosi rusza! :heja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,u mnie też leje,wszystkie roślinki wykopane z gołym korzeniem posadzone ,nawet astry jesienne wysokie od Ciebie podwiązane do palików,ale te co stały w doniczkach stoją dalej ;:306 bo ja siedzę w przetworach ,ale może wyjdę na chwilę to chociaż jedną posadzę ,dzisiaj nałożyłam do słoiczków i pasteryzowałam papryczki robione wczoraj,przez noc się macerowały,myślę ,że już mam dość papryk,teraz skupię się na winogronowym soku ,na ogrodzie i chciałabym jechać w świętokrzyskie na grzyby jak przestanie padać :uszy ,pozdrawiam i miłego popołudnia ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, kopertka z wsadem wczoraj do mnie dotarła :heja Dziękuję ;:196 ;:196 ;:196 Pelargonie moczyły się cała dobę w ukorzeniaczu z wierzby, teraz już siedzą w doniczkach. Mam nadzieję, że będą wiedziały jak się zachować i pięknie się rozrosną ;:108 A nasionka wykorzystam na wiosnę :heja ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Spędziłam dzisiaj bardzo miłe popołudnie z Małgosią, przyjechała w deszczu, który od rana mocno padał a potem dołączył do niego jeszcze silny wiatr. Spadło mnóstwo orzechów! Jak przyjechała Małgosia powoli zaczynało się rozjaśniać, odwiedziłyśmy nawet ogród, potem zaczęło przebijać się słonko. Żegnałyśmy się z Gosią z promieniach słońca ;:3 Ogród wzbogacił się o śliczne chryzantemki i tulipanki botaniczne, które pomyliłam z liliami bo takie urocze :D Małgosiu bardzo dziękuję za odwiedziny i jeżeli tylko zatęsknisz za B. to zapraszam Obrazek

Mariolko czyli Topsin działa skarlająco :D to może ja jednak pozostanę na dzieleniu, bo nie dość że mam coraz więcej kępek to jeszcze efekt taki sam, a za darmo ;:306 Szybkiego sortowania ;:215

Beatko kochana :wit
Pięknie dziękuję za pw ;:180 no tak trochę odmian wyszło ;:306 Poszukam pogooglam i oczywiście skorzystam z Twojej hojności ;:196
No to coś innego poszukamy do towarzystwa nasion floksów!
Serdecznie Cię pozdrawiam Obrazek

Lidziu bardzo mi miło, że znalazłaś czas i mnie odwiedzasz i dziękuję za miłe słowa dot. kwiatów i widoków nieba. Niestety to co piszesz o pogodzie już mniej mnie cieszy :D ja jesień lubię, ale nie taką? ta dzisiejsza kojarzy mi się z listopadem. Pod koniec dnia było 7 st i boję się co będzie nad ranem ;:oj

Ewelinko lało i u mnie i po pojemnikach zobaczyłam jak intensywnie ;:oj Dobrze, że dzieci wróciły bo taka pogoda mogłaby tylko im zaszkodzić, a zdrowie najważniejsze ;:215 Astry jesienne to raczej na jesień są w ofercie jak bardzo chcesz to może coś Ci wyślę? Troszkę sezon już się kończy i raczej rośliny przeceniają i wtedy szybko znajdują chętnych. Dziękuję! dzień miałam bardzo udany ;:168

Bożenko masz na myśli grzybobranie?

Martusiu zrobiłam paprykę z 5 kg i to co nam mówiłaś "a ona zeżarła cały słoiczek" ;:306 to już wiem co miałaś na myśli ;:306 To pyszna papryka, ale strasznie żmudna przy niej praca. Mnie z roślin zostały do posadzenia te nibywieczorniki, bo nie wiem gdzie je posadzić, ale na deszczu w wiaderku z woda wyglądają niebywale żywotnie. Jak tak dalej będzie mokro to czuje że wyprujesz w kieleckie. Południe z Gosią musiało być miłe, pozdrawiam cieplutko ;:196

Iwonko strasznie długo szło inni dostali na drugi dzień ;:oj mam nadzieję że coś z pelargonii będzie, bo nasiona to co innego. Tą marunę to część posiałabym już teraz a część na wiosnę, przecież maruna sieje się z minionym sezonie :D
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu każda wizyta ogrodniczek jest niezapomniana ;:4
Szkoda, że Twoja droga jest zawsze w innym kierunku ;:174
Z Krakowa nie wracałam sama ale ze stałą ekipą więc nie mogłam się zwalić całą bandą ;:185
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Taak Maryś grzybobranie! :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

;:oj Marysiu! Co ja czytam! U Ciebie porządnie zlało?! ;:202
U mnie przez cały dzień ostre słońce na czyściutkim niebie i bardzo silny zimny wiatr. ;:155 Na osiedlu pełno połamanych gałęzi, a na działce wg relacji M wszystkie wysokie kwiaty legły na glebę. ;:110
Cieszę się, że miałaś miłego gościa i nawet słonko Wam zaświeciło. ;:63
Niech Ci ;:3 długo świeci i pozwoli popracować w ogrodzie. ;:108

Ciepłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No właśnie Marysiu ja też zawsze jadę z kimś z inną ekipą, ale może znowu zatęsknimy za sobą ;:4
Bardzo lubię te spotkania, wpływają na mnie tak samo uspokajająco jak praca przy roślinach ;:167

Bożenko to w las ;:65

Lucynko właśnie siedzę i pożerają mnie wątpliwości widzę nad ranem odczuwalną -5, a ja na grządce zostawiłam mieczyki (do suszenia ;:oj ) mam koło tarasu dynie no i na tarasie pelargonie, datury i in....i co ja mam zrobić wciągać do domu? ;:145
Słońce pod wieczór było śliczne, ostre! a to wróży takie mroźne noce ;:131
Ściskam mocno ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”