Witajcie
Za oknem pięknie świeci słońce. Aż chce się jechać na działeczkę. Dziś jednak nie dam rady. Mam małą imprezkę urodzinową mojego Synka. A punktem głównym będzie bezglutenowy torcik marchewkowo-orzechowy z bitą śmietanką kokosową.

Hmmm... Każdy element jest pyszny. Mam nadzieję, że razem ze sobą też będą smakować wyśmienicie. To mój pierwszy tort bezglutenowy.

Ba! To mój pierwszy samodzielnie upieczony tort! Ależ mam tremę. Szkoda, że nie mam zdolności naszej
Sabinki -nifredil, wtedy tremy by nie było.

Trzymajcie kciuki.
Tak poza tym to muszę Wam powiedzieć, ze oszalałam. Poszłam wczoraj do Lidla i wróciłam z kolejnymi paczkami cebul.

NO ale jak nie brać, jak była przecena 50% ? No jak? Umiecie się powstrzymać?! No ja niestety nie umiem.
I tak oto przytachałam wczoraj:
A mam już:
Mam też jeszcze 4 czosnki Gladiator
20 cebulek śnieżników
20 cebulek szachownic
20 białych tulipanów kupowanych na sztuki.
A obiecałam sobie dwa lata temu... i rok temu też... że już nie kupuję cebulek.

No ale skoro powstały nowe rabaty na których nie ma tych pięknych, wiosennych kwiatów... to chyba jestem usprawiedliwiona, nie?
Soniu dziękuję za dobre słowo.

Niech nasi Emowie dalej tak myślą, że w końcu nam się znudzi to sadzenie i przesadzanie. Oni zdrowsi i my też.
Elu każdy z nas był zielony. Nawet się nie obejrzysz a będziesz wiedziała wiele o niejednej roślinie. O powojnikach na początek pamiętaj jedno: włoskie i bylinowe. Potem dobry dół na dobry start to ponad połowa sukcesu!
Basiu co tam nadkole! Dawaj mi go tu!
Co do łączenia róż z powojnikami, to to mój najukochańszy duet ogrodowy. Musisz sama zadecydować jakie zestawienie kolorystyczne najbardziej Ci pasuje. Każdy ma swój gust i to jest piękne! Ja do Mme Isaac Pereire widziałabym ciemny fiolet typu Etoile Violette a może coś jaśniejszego jak Venosa Violacea albo błękintego Prince Charlesa? Solinę?
Eden mam połączoną z Betty Corning. Drugą z Pink Fantasy. A trzecią z Błękitnym Aniołem. Nie mniej to tobie musi podobać się dane zestawienie.
Aniu Twoja nowa różana rabatka na pewno będzie prezentować się fantastycznie. Już nam udowodniłaś pokazując swoje zdjęcia, ze potrafisz cudownie aranżować róże.

Z niecierpliwością będę czekać na Twój czerwiec.
Miłej niedzieli Wszystkim.