Bajeczne kule chryzantem, piękny widok. . Czytam że jednak wymarzają.. . A może by sadzonkować młode, być może duża ( stara ) kępa szybciej wymarza. Szkoda że ze swoimi nie poeksperymentowałam, teraz już po nich. . Pozdrawiam.
Kule chryzantem niesamowite, i chyba rudbekie te żółte też super
Bardzo mi się podoba Twój ogród- piękny, uporządkowany,kolorowy i taki śliczny w formie.
Będę odwiedzać i podziwiać - no porostu nie mogę się napatrzyc
Zeniu wymarzają ja przecież robię młode sadzonki wiosną ale zawsze tylko część przezimuje , ale i tak z nich nie rezygnuje bo inaczej o tej porze roku nic by już nie kwitło .
dalisbea bardzo Ci dziękuje a na zdjęciu to nie rudbekia tylko galardie ,mam 4 odmiany .
Galardie to teraz wiem co, wiec poczytam o ich wymaganiach i również się w nie zaopatrzę ;)
Na chryzantemki nie mogę się napatrzyć -śliczne krzaczki porosły
Sławku wszystkie rosną w ziemi , te co ocalały po zimie rozsadziłam do tego dokupiłam u Zibiego sadzonki , ale rosną w innym miejscu , jeszcze wszystkie nie zakwitły .
Witaj Gieniu.
Twoje kopki cudne. Ja część posadziłam do gruntu a część do doniczek,żeby mieć na groby.
Powiedz mi czy te ,które były od Z.też Ci przezimowały? A te co nabyłaś w tym roku to je uszczykiwałaś?
Alu kupione w zeszłym roku od Z nie przezimowały , ale kilka przezimowało od Jatry kupowanych przez ostatnie 3 lata ,oczywiście kupowałam sporo a niewiele zostało , ale te które wyszły z ziemi zaczęłam dzielić no i dokupiłam od Z bo są tanie , w styczniu na pewno znowu zamówię jak jeszcze będzie miał ofertę .
Pokrój chryzantem zależy od odmiany
Ja swoje wysokie w czerwcu uszczykuję
Geniu prześliczna ta bordowa
U mnie dopiero się rozwijają.
Musze je bardziej wyeksponować
Dzieliłas już te niziutkie?
jakoś wydawało mi się, że one się nie dzielą
Musze wiosną popatrzeć.
Każdego roku podziwiam twoje chryzantemy.
Masz do nich rękę a one odwdzięczają się za opiekę.
Liliowce też jeszcze jak latem, moje już szykują się do spania.
Tylko jeden w doniczce wyrwał się do kwitnienia, ale nie wiem czy zdąży, na razie stoi na parapecie.