Po kilku dniach nieobecności na działce wreszcie pojechałam i wzięłam się za porządkowanie rabat.Sporo szałwii trio się wysiało w tym roku,więc powyrywałam ją i na kompostownik.Liście spadają i zaczynają osłaniać wolną glebę.No to się zaczyna jesień i naocznie ją widzę.
Róże niektóre sobie kwitną w najlepsze co mnie cieszy,a trawy na wietrze przyjemnie się kołyszą.
Wczoraj zastanawiałam się gdzie posadzę róże,które kliknęłam i już zapłaciłam.Już ostatnio miałam zamówić Dolce Vita i Minerva.
Do tego Jalitah i gotowe.Ślizgawkę zlikwiduję i w tym miejscu będzie mała rabata z niższych róż.Jeszcze Eyes For You przesadzę.
Wczoraj pojechałam do jeszcze jednego Lidla na drugim końcu miasta,ale była tylko jedna paczka białych czosnków Mount Everest.
Kupiłam też w B jedną cebulę Gladiatora.Także kilka już mam,wiem,że to za mało.
Kasiu na wiosnę Ci ukopię,a raczej poproszę tatę,bo ma tak mocne korzenie,że bez użycia większej siły nie dam mu rady
LO zawsze przycinam,skracam pędy dość solidnie.Nie mogę narzekać na tę odmianę,ale niepotrzebnie już po pierwszych deszczach łapie plamki.Gdyby nie to,byłaby idealna...
Zuza oczko to mój konik,uwielbiam je,koi zmysły
Cebulowe kupiłam i będę sadziła,bo na wiosnę lubię wypatrywać jak wyłażą
Trawy wciąż podziwiam,wczoraj zachwycałam się każdą z osobna
Gosiu dziękuję,to prawda,że czas leczy rany,trzeba się pogodzić z odejściem bliskiej sercu osoby....
Cebulowych całą reklamówkę mam,chyba starczy...kuszą mnie jeszcze te czosnki giganteum.
Mieć takie wielkie kule...super sprawa...pewnie je kupię choćby w sieci...
Moim marzeniem była Olivia Rose,jest w ofercie u Kamili...chyba ją zamówię,ale kombinuję by jeszcze drugą domówić,bo jedna to się nie opłaca przecież
Marlenko kupowałam cebule w Lidlu,ale wtedy jakoś czosnki nie wpadły mi w oko,może leżały gdzieś w kartonach,a ja nieświadoma nie grzebałam za nimi

No trudno,znajdę inny sposób.
Oczko z trawami to jest to,już dawno powinnam je obsadzić...
Małgosiu hortensje to świeże zakupy i w momencie kupna miały maleńkie pączki,dlatego z opóźnieniem się przebarwiają.
Pewnie w następnym roku szybciej zmienią kolory
Wiolu miło Cię widzieć
Hortensje ostatnio zawróciły mi w głowie,niby wszystkie do siebie podobne,a jednak są inne.Pewnie z czasem dokupię jeszcze Diamantino,chodzi ta odmiana za mną
Willam Morris hmm,ta róża jest niepoukładana,ciężko ją ujarzmić.U mnie rośnie nad oczkiem,ale na rabatę z innymi różami bym jej nie posadziła.Dobrze się zastanów nad nią i sprawdź jeszcze fotki na Hmf-ie
Kupowałaś już cebule w internecie z przeceny? Ja jeszcze nie miałam takiej okazji,a chętnie bym coś kliknęła
Rosenfaszination nie daje o sobie zapomnieć,ciągle chce być w centrum uwagi...
Bailando
Artemis
James G
Hanstadt Rostock wciąż kwitnie
Novalis chce coś ogłosić
Andre le Notre nie widziałam jeszcze w pełnym rozkwicie,kwiaty kwitły,kiedy byliśmy na wakacjach...
Żeniszek ładnie wygląda o tej porze roku
Ważki uwielbiają nasze oczko
Gertrude Jekyll wybujała hen daleko
Hortensje czarują
Pozdrawiam kochani...