Ogród Biedronki641 cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.5

Post »

:wit
Alu przyszłam podziwiać Twoje piękności i nie zawiodłam się.
Cudowne zawilce w szczególności ten różowy pełny, śliczne marcinki, zawciągowiec - muszę o nim poczytać.
A teraz zmykam do pracy. Dobrze, że mam blisko.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam.

Soniu nie wiele odpoczęłam,ale zawsze to coś ;:108 W ogrodzie też działam,choć ciepła już nie ma. No dziś wyszło słoneczko.

Ewciu ogród już ma coraz mniej kolorów,ale coś jeszcze chce kwitnąć.
Zawilce są pojedyncze,bo pełne po zimie odeszły. Zawciągowiec jest cudny, Długo kwitnie i jesienią przybiera inny kolor liści.

Obrazek

Odętki nie lubię ,ale ta późniejsza nie jest zbyt ekspansywna ;:108

Obrazek

Szałwia szkoda,że tak późno zakwita,bo bardzo mi się podoba.

Obrazek

Biały Miś?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Udało się z Zuiko-Rindo czy to jest coś innego ? Moja miała pąki ale zaschły i żywot zakończyła.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku to Litle Pinke. Ma nawet sporo pąków. Ta i z Lidla nn mają się dobrze. Chyba trafione miejsce. ;:108 Jest tam półcień, lekka ziemia[ moja wymieszana z torfem i piaskiem] , była podlewana i zasilana. A Zuiko Rindo kwitła ,ale lichutka. Z tym,że to tegoroczny, wiosenny zakup. Stara odeszła. Jak ta nie przezimuje to koniec .Szkoda kasy. ;:108
Może Twojej tylko pączki nie zakwitną a ona przeżyje.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No i Alu jednak nie zdecydowałam się na zakup Barbuli. Jak pomyślałam: "to miejsce dla niej czy dla róży?" Hmmm... w sumie odpowiedź znałam od razu. ;:131 Mam jadnek nadzieję, że kiedyś w końcu się na nią skuszę. ;:215
Piękne goryczki. ;:180
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Alu piękna jesień jest w Twoim ogrodzie .Szkoda ,że niektóre kwiaty tak póżno zakwitają .
Zdrówka ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Alu u Ciebie kwitnie różowa goryczka a moje obydwie zginęły zimą .
wioną zamówię jeszcze raz
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to Twoja wola co chcesz mieć u siebie ;:108 Róże są w Twoim sercu to sadz ,a ja będę podziwiać, bo nie mam ich za dużo. Goryczki dziękują za pochwały i obiecują ładnie przeżyć i kwitnąć w kolejnych latach. :;230

U mnie jeszcze kwitnie pienna z pod studni. Wprawdzie liści ma już mało, ale kwitnie choć już dużo skromniej niż latem.

Obrazek

Obrazek

Alu nie nie mam ładnej jesieni, bo zawsze dbałam o piękną wiosnę. Nie mniej jeszcze kwitną michałki.Zaczną chryzantemki od Zibiego.
Na pewno ta hortensja nie zdąży zakwitnąć . ;:108

Obrazek

Obrazek

Gieniu szału nie ma ,ale może jeszcze zdążą zakwitnąć pąki. Ja już ich nie zamówię, jak nie przeżyją.

Obrazek

Obrazek

A w domu zakwitła mi Pilea.

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ooo, ja podpiszę się pod Twoją uwagą, że niewiele odpoczęłaś. Wcale się nie dziwię! My ogrodnicy niewiele mamy czasu na odpoczynek w sezonie! A tak poważnie, to u mnie dopiero miesiąc dzieci chodzą do szkoły, a ja czuję się tak wyczerpana tymi lekcjami z nimi, że coś okropnego!

Na zdjęciu dojrzałam czyściutki parapet pod pięknie kwitnącymi pelargoniami. I zastanawiam się, czy mieszkasz z dala od ruchliwej drogi, czy przed zdjęciem robiłaś generalne porządki :?: U mnie nie miałby szans taki czyściutki parapet, niestety. Wystarczy, ze przejedzie kilka aut, traktorów ze sprzętem i już mam warstwę kurzu na parapecie :(
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu wcale nie odpoczęłam. Będąc parę dni w górach to za mało. ;:108
Niestety nie mogłam dłużej, bo kto by chciał dłużej zaopiekować się moją sunią.Poza tym mam dużo doniczkowych do podlewania.
Jedynie zaletą było to ,że nie chodziłam do pracy i troszkę porobiłam na luzie a nie w biegu w ogrodzie. Zrobiłam troszkę przecieru. Aleja przeszła metarmofozę,ale nie dokończona jeszcze.
Czytałam o Twoich problemach. Mariolu tylko się nie denerwuj, bo to szkodzi zdrowiu.
Parapety myję często, bo nie lubię jak są okurzone. Właśnie zdjęcie było zrobione po oczyszczeniu pelargonii z przekwitłych kwiatów a ,że naśmieciły to pozmywałam. Praktycznie robię to co drugi dzień,bo mam je w kolorze brązu i widać każdy pyłek. A mieszkam przy dość ruchliwej ulicy, to na brak kurzu nie narzekam. :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
O Zawciągowcu poczytałam, rzeczywiście śliczna roślina, wiosną postaram się ją do ogródka zaprosić ;:32
Goryczki masz piękne, mam do nich słabość, ciekawe jak moje przetrwają zimę.
Alu, a ten różowy kwiat na 2 str pod werbeną patagońską, to co to jest?
Tej niebieskiej szałwii, możesz podać dokładną nazwę, ostatnio coś na niebiesko mnie wzięło :roll:
Pilea o ślicznych liściach ;:215
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Alu ta jesień mimo wszystko to jest u Ciebie bardzo kolorowa , lubię róże , ale mam też ciągoty do innych , przykładem może być zakup barbuli , teraz na święcie traw w Wojsławicach , od dawna mi się podoba zobaczymy w przyszłym roku wraz z jeżówkami , bo tam ja posadziłam ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu dobrze, że goryczkami możesz się cieszyć. ;:215 Begonie tak ładnie jeszcze kwitną. ;:215 Pileą znowu mnie zaskoczyłaś, cudna. ;:oj Aż poczytałam co to za piękność, znowu wymagająca roślina. ;:180 Dobrych dni. ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Jestem ale bardzo zapracowana jakoś. Przychodzą paczki.Wczoraj byłam na jesiennej wystawie w Krakowie, znów przybyło troszkę roślin. I po raz pierwszy nie wydałam tysiąca. :;230 Spieszę się z sadzeniem, bo ma być ochłodzenie. ;:108

Ewuniu koniecznie sobie spraw zawciągowca. U mnie kwitnie długo.Goryczek mogłam wczoraj nakupić sporo,ale te ,które były to już mam. Nawet sadzonki były ładne i kwitnące.
A na 2 str. to jest kosmos pełny. Roślina jednoroczna. A szłwia to jest omączona. Też jednoroczna. Piękna i teraz kwitnie.

Tereniu inka52 róż mam może z 10 i wszystkie nn. Myślałam o sprawieniu sobie nowych,ale jednak skupiam się na innych roślinach. Mam rozumieć,że barbulę posadziłaś z jeżówkami? Barbula to będzie duży krzew. ;:108

Soniu goryczki coraz ładniejsze. Kwitną imają nowe pąki. Może już im będzie dobrze u mnie i nie będą wypadać. Dziś posadziłam jeszcze vernę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu w Krakowie byłaś sama. :?: Obkupiłaś się pewnie w wyjątkowe rośliny. :) Ułudka jakaś specjalna zagościła? Chryzantemy będziesz mieć piękne. ;:oj Moje po 40 dniach kwitnienia, niestety już w kompostowniku. ;:174
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”