ale ogród i tak wygląda atrakcyjnie dzięki temu, że nie wszystkie rośliny tym kopytkowym smakują
  ale ogród i tak wygląda atrakcyjnie dzięki temu, że nie wszystkie rośliny tym kopytkowym smakują   U mnie trawka w polu przymrożona więc obawy się sprawdzają, ciśnienie rośnie
  U mnie trawka w polu przymrożona więc obawy się sprawdzają, ciśnienie rośnie  Pozdrawiam cieplutko
  Pozdrawiam cieplutko 

ale ogród i tak wygląda atrakcyjnie dzięki temu, że nie wszystkie rośliny tym kopytkowym smakują
  ale ogród i tak wygląda atrakcyjnie dzięki temu, że nie wszystkie rośliny tym kopytkowym smakują   U mnie trawka w polu przymrożona więc obawy się sprawdzają, ciśnienie rośnie
  U mnie trawka w polu przymrożona więc obawy się sprawdzają, ciśnienie rośnie  Pozdrawiam cieplutko
  Pozdrawiam cieplutko 

I to nie za sprawą liści tylko nadal kwitnących kwiatów. Przepięknie.
  I to nie za sprawą liści tylko nadal kwitnących kwiatów. Przepięknie. 

Masz rację cóż odpisać, zostawiam swoje serce w Twoim ogrodzie i lecę.
 Masz rację cóż odpisać, zostawiam swoje serce w Twoim ogrodzie i lecę.   Pośpiech wrześniowy, niestety, dużo się dzieje w szkole, przedszkolu, teraz etap badań, szukam sali na Komunię Julki- nawet nie wiedziałam że w Warszawie taki deficyt na miejca
 Pośpiech wrześniowy, niestety, dużo się dzieje w szkole, przedszkolu, teraz etap badań, szukam sali na Komunię Julki- nawet nie wiedziałam że w Warszawie taki deficyt na miejca  . Ponieważ ksiądz późno nas poinformował o terminie Komunii , już wszystko zajęte. Trzy dzielnice koło siebie mają w tym samym czasie komunie, masakra. Ale już jest zarezerwowana
 . Ponieważ ksiądz późno nas poinformował o terminie Komunii , już wszystko zajęte. Trzy dzielnice koło siebie mają w tym samym czasie komunie, masakra. Ale już jest zarezerwowana  , czeka na maj 2017.
 , czeka na maj 2017. . Martuś a jak grzybki , u nas nie ma, może teraz po deszczu coś ruszy. Mam ochotę na porządne grzybobranie.
 . Martuś a jak grzybki , u nas nie ma, może teraz po deszczu coś ruszy. Mam ochotę na porządne grzybobranie. 

Czy dalie ci nie chorują? U mnie w tym roku jedyna jaką posiadam załapała grzyba, pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło
 Czy dalie ci nie chorują? U mnie w tym roku jedyna jaką posiadam załapała grzyba, pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło  A jeszcze sporo pąków ma... Co powinnam z nią zrobić?
 A jeszcze sporo pąków ma... Co powinnam z nią zrobić?

i marcinki tez śliczne
 i marcinki tez śliczne   

posyłam .
 posyłam .
 .Kwitnień dużo jeszcze oby jak najdłużej !W ogródkach pracy ogrom...kopanie, przekopywanie, przesadzanie, wycinanie, sadzenie cebul wszelakich... Jak aura dopisze  to damy radę ze wszystkim!
    .Kwitnień dużo jeszcze oby jak najdłużej !W ogródkach pracy ogrom...kopanie, przekopywanie, przesadzanie, wycinanie, sadzenie cebul wszelakich... Jak aura dopisze  to damy radę ze wszystkim!

Dalie pięknie kwitną.
 Dalie pięknie kwitną.  Morelowe  z trawami pięknie pokazałaś.
 Morelowe  z trawami pięknie pokazałaś.  Moja jedyna dalia mimo mączniaka rozwinęła jednak kwiaty. Marcinki i chryzantemy jeszcze pokolorują ogród.
  Moja jedyna dalia mimo mączniaka rozwinęła jednak kwiaty. Marcinki i chryzantemy jeszcze pokolorują ogród.  Zapatrzyłam się u ciebie na Marunę
  Zapatrzyłam się u ciebie na Marunę  i  też mam jeszcze kwitnącą, wysiałam w odstępie trzytygodniowym. Dobrych, spokojnych dni.
  i  też mam jeszcze kwitnącą, wysiałam w odstępie trzytygodniowym. Dobrych, spokojnych dni. 

, jesień u Ciebie też piękna i kolorowa, no a przetwory
 , jesień u Ciebie też piękna i kolorowa, no a przetwory  

Dobrej nocy i odpoczywaj
 Dobrej nocy i odpoczywaj 

ale bardzo mu się podobało.
  ale bardzo mu się podobało. M był też bardzo zainteresowany Waszym kompostownikiem.
 M był też bardzo zainteresowany Waszym kompostownikiem.