Kasiu, nagromadziłaś tyle tego dobra roślinnego, że pogubiłam się do tego stopnia, że nie potrafię wskazać tej roślinki, która najbardziej mnie urzekła.
Wszystkie są piękne, wiele niezwykle interesujących - choćby ta drewniana róża - i każda w swoisty sposób zwraca na siebie uwagę.
Małe pytanko: Kiedy udostępnisz zwiedzającym ten swój ogród botaniczny?
A! I jakie będą ceny biletów wstępu?
Witam cieplutko odwiedzających moje 4 katy ogrodowe
Zmiana pogody i to nagła wiec marznę bo aż 18 C mniej z dnia na dzień to przesada.
Popadało od soboty aż do Niedzieli wieczora, wczoraj lekka mżawka więc mam mokro i zaczynam ponownie przenosić kwiaty Kilka nowości doszło wiec muszę robić miejsce Jurku i jak wygląda na żywo największa bylina świata? co do sadzonek to bym się wahała kupić, nie ma u nas oryginałów Ewuś znasz jakiś przepis na maseczkę do włosów z chmielu? może bym zrobiła bo kupne nie pomagają. Lucynko biletem może być ciasteczko do kawy dziękuje
Jesień jesień idzie ale kolory jeszcze są i będą. zdjęcia z przed deszczu
zimowity
śniedek
powojnik arabella
miodunki
wiciokrzew
kolejna hortensja
sadziec tym razem niższy
obrazki włoskie pokazują liście
paprocie
Hakonechloa
kosmos
cleome
Witam
Oj tak ni z tego ni z owego zrobiło się chłodno Mokro, w sumie dobrze, bo sucho było, trochę deszczyku się przyda.
Pogoda szarawa, ale kolorki u Ciebie nadal ładne
Spaceruję sobie po Twoim bogatym w roślinność ogrodzie, podziwiam piękne i - często - rzadko spotykane rośliny.
Podczas tego spacerku zaczęłam się zastanawiać, dlaczego u mnie nie ma wrzosów i wrzośców... Przecież mam kwaśną ziemię...
Muszę uzupełnić ten brak.
Twoje wrzosy robią wrażenie.
Witaj Kasiulka,ogród po brzegi zapełniony,jak ja to lubię ,rośliny przepychają się nawzajem ,aż sie nie chce wierzyć ,że za chwilę będzie pusto,ale póki co cieszymy się z takich obrazków,zwłaszcza u Ciebie gdzie taka ilość odmianowa istnieje ,fajny spacer przy porannej kawce,pozdrawiam i miłego dnia życzę
Kasiu Kasiu, ogrodniczko kochana , tyle kwitnień jeszcze u Ciebie, lato u Ciebie jeszcze długo będzie trwać, teraz w ogrodzie, a potem w oranżerii, pieknie u Ciebie Kasiu
Kasiulek - jakoś wcale nie jesiennie u Ciebie, nadal kolorowo
Śniedek jest przepiękny
A róże ... boskie !!
Ich zapach jest prawie wyczuwalny przez monitor
Witam serdecznie dziewczyny oraz chłopaki.
Jak ten czas szybko leci, jesień już a ja dalej lata chce
U mnie zaczęło od wczoraj w końcu padać ponownie , oczywiście również się ochłodziło. a susza była bo i gorąco w ciągu dnia.
Na ogrodzie mało co jestem bo mam remonty w domu, dlatego nie mam czasu na neta. a nocki były tak zimne że musiałam chowac kwiaty doniczkowe do domu bo zaledwie 1C
Zdjęcia mam porobione jedynie czekają by je powklejać. a więc zaczynam...
akant
powojnik szaleje
krwawnica
Mina
milin
hibiskusy
nie potrafię jej uchwycić, rozmazuje się fotka Kirengeszoma
rutewka nadal kwitnie
zimowity i barbula
moja Paulownia cała w pączkach, oby zima była dla niej łaskawa...Radość bo to moja z nasionka po 4 latach ma pączki
niecierpek
pełne zimowity
trojeść i jej nasionko
Pozdrawiam a ja biorę się za mycie i układanie w kuchni po remoncie, potem przechodzę do salonu
To Ty sobie sprzątaj, a my sobie pospacerujemy Kasiu, mnie też jest szkoda lata, tym bardziej, że już niedługo te wszystkie kolory znikną z naszych ogrodów