Lancety rodzinna ostoja ...cz.2
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lancety rodzinna ostoja ...cz.2
Lodziu , piękny , bylinowy
U mnie niestety wytrzymywały zaledwie po 2 lata. Ale u innych rosną sobie bez problemów
One właśnie b. późno wychodzą wiosną i b. późno zakwitają . Jak jest wczesna , chłodna jesień to czasem nie zdążą wszystkie pąki się rozwinąć
Ale są piekne , różne kolory , wielkie 
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Lodziu przepiękny ten hibiskus błotny!!
Ja swoje trzy zmarnowałam, bo bałam się wysadzić jesienią do ogrodu i przetrzymywałam w oranżerii. Niestety nie dały rady i padły.
Za to teraz te cuda mogę podziwiać u Ciebie.
Ja swoje trzy zmarnowałam, bo bałam się wysadzić jesienią do ogrodu i przetrzymywałam w oranżerii. Niestety nie dały rady i padły.
Za to teraz te cuda mogę podziwiać u Ciebie.
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
karolacha-Karolino, dziękuje za wyczerpującą informację.Dzięki Tobie,wiem co mam i jak dalej postępować.Na razie jesteśmy pod wrażeniem ogromnych kwiatów,które więdną po 2-ch dniach,czyli o 1-dzień dłużej kwitną od liliowców.
Dorota71-Dorotko, dziękuję
Postaram się nie przedobrzyć,ciekawa jestem przyszłego roku-przezimowania i efektu końcowego.
Dzieło mojego zięcia - domek dla owadów.Na razie stoi na ziemi.....

Dorota71-Dorotko, dziękuję
Dzieło mojego zięcia - domek dla owadów.Na razie stoi na ziemi.....

- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Lodziu powiedz zięciowi, ze jest wielki. Nie dosyć, ze korzyść dla owadów to jeszcze pięknie wygląda! 
-
krzysztof01
- 1000p

- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Ten środkowy element zastąp czymś innym. Istnieje poważne ryzyko, że mogą go wiosną zająć szerszenie.
Wiem to z autopsji. W załóżeniu to dobre miejsce dla trzmieli, ale niestety szerszenie są bardziej ekspansywne.
Wiem to z autopsji. W załóżeniu to dobre miejsce dla trzmieli, ale niestety szerszenie są bardziej ekspansywne.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Wow, super domek dla dzikich pszczół , zdolniacha jesteś 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Lodziu domek piękny
my też mamy ,aż trzy jeden mąz powiesił pod altanką wysoko .Ale mnie nie bardzo to pasuje .
Teraz czekamy obie na pszczółki
Pozdrawiam
Teraz czekamy obie na pszczółki
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Lodziu
zięciowi, ja swoje musiałam kupić .
Macie zdolniacha w domu jeszcze nie jedna rzecz Wam wyskrobie. Mój domek dla owadów powieszony na białej, martwej brzozie ale nadto ruchu tam nie dostrzegam a mam już drugi sezon. Ktoś kiedyś na Forum pisał, że dobrze jest zakupic rodzinę murarek które spełnią swoją rolę w ogrodzie.
Jak tam Twoje dalie...pokaż co nie co
Macie zdolniacha w domu jeszcze nie jedna rzecz Wam wyskrobie. Mój domek dla owadów powieszony na białej, martwej brzozie ale nadto ruchu tam nie dostrzegam a mam już drugi sezon. Ktoś kiedyś na Forum pisał, że dobrze jest zakupic rodzinę murarek które spełnią swoją rolę w ogrodzie.
Jak tam Twoje dalie...pokaż co nie co
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Też czytałam, że zakupują murarki i zasiedlają taki domek. Dziś u mnie zimnica i prawdziwa jesień.
Pozdrawiam - Justyna
- lanceta

Dorota71-Dorotko,przekazałam zięciowi Twoje uznanie ,po minie widziałam,że był "z siebie dumny"
krzysztof01-Krzysztofie, dziękuję za zwrócenie uwagi,niby taki drobiazg,a jaki ważny
karolacha-Karolino, to "dzieło" zięcia,wiem,że wiele forumowych koleżanek majsterkuje,dzierga itp.- ja nie należę do tego klubu.....
alicja31-Alicjo, czekamy ,czekamy na nasze pszczółki.Domek stoi już na nóżce,czyli słupku...
leszczyna-Krysiu, jak miło,znalazłaś czas żeby napisać.Poczekam do przyszłego roku,poobserwuję,czy pszczółkom i innym owadom spodoba się domek i się wprowadzą. Dalie mają się dobrze,po ostatnich opadach odżyły.Spełniając Twoja prośbę,pokażę kilka odmian,mało prezentowanych,a niektóre pierwszy raz.
duju-Justynko,dzięki za miłą odpowiedź
z zasiedleniem domku dla owadów...poczekamy-zobaczymy.Dzisiaj u nas zimno ,ale były też przebłyski słońca.To zachęciło do pracy przy domu,działka - jutro.
A teraz obiecane dalie Krysi, myślę,że wszyscy chętnie je obejrzą , ponieważ stały się bardzo popularne.....

Breack Out ,jak zapewniał mnie p.Lipień ,konkurentka dla Cafe au Lait do tego niska 90 cm.

Yara Falls

Hollyhil Electra

Clearview Magic

Bahama Red /wys.60 cm/

Arabia

Monko
krzysztof01-Krzysztofie, dziękuję za zwrócenie uwagi,niby taki drobiazg,a jaki ważny
karolacha-Karolino, to "dzieło" zięcia,wiem,że wiele forumowych koleżanek majsterkuje,dzierga itp.- ja nie należę do tego klubu.....
alicja31-Alicjo, czekamy ,czekamy na nasze pszczółki.Domek stoi już na nóżce,czyli słupku...
leszczyna-Krysiu, jak miło,znalazłaś czas żeby napisać.Poczekam do przyszłego roku,poobserwuję,czy pszczółkom i innym owadom spodoba się domek i się wprowadzą. Dalie mają się dobrze,po ostatnich opadach odżyły.Spełniając Twoja prośbę,pokażę kilka odmian,mało prezentowanych,a niektóre pierwszy raz.
duju-Justynko,dzięki za miłą odpowiedź
A teraz obiecane dalie Krysi, myślę,że wszyscy chętnie je obejrzą , ponieważ stały się bardzo popularne.....

Breack Out ,jak zapewniał mnie p.Lipień ,konkurentka dla Cafe au Lait do tego niska 90 cm.

Yara Falls

Hollyhil Electra

Clearview Magic

Bahama Red /wys.60 cm/

Arabia

Monko
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Lodzu dalie masz cudnej urody, bardzo lubię takie łososiowo różowe szkoda ze ja sie nie nacieszyłam kilkoma moimi bo grad ich tak sponiewierał ze w tym roku już mi nie zakwitną
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Lodziu
za piękne dalie, jestem bardzo ciekawa co ja zobaczę po trzech tygodniach nieobecności w domu i ogrodzie, ale myślę, że też będę miała jeszcze co pokazać.
pozdrawiam
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Lodziu piękne dalie ,ta konkurentka cafe au lait piekna

Pozdrawiam Alicja
Lodziu Break Out cudo
A czy ta Bahama Red to na pewno ona, a nie Jamaica?
- lanceta

eukomis-Halinko,miejmy nadzieję,że przyszły rok będzie łaskawszy i nacieszysz się urodą swoich dalii.Jeżeli u mnie spodoba Ci się jakaś konkretna odmiana,daj znać przez pw.
leszczyna-Krysiu,dziękuję.Liczę,że po powrocie zastaniesz swoje dalie w dobrej kondycji i je pokażesz na forum.Nie
kwitną już tak intensywnie,ale nadal mają swój niepowtarzalny urok.
alicja31-Alu,konkurentka piękna,ale bliższa jest nadal Cafe au Lait.
vimen-Kasiu ,Breack Out,jest mało popularna na FO,ale to ciekawa odmiana.Jedyny minus,kwiaty są wciścięte miedzy łodygami.Zobaczę w przyszłym roku,może "wystrzeli" kwiatami w górę.
Jeżeli chodzi o Bahama Red,kłącze z taką nazwą i nr katalogowym,otrzymałam od Stanisława.Faktycznie,kwiaty na początku podobne są do Jamajki,podczas rozwijania się wyglądają inaczej.Załączam fot.oceń sama.Pozdrawiam.

Działka jesiennie :

leszczyna-Krysiu,dziękuję.Liczę,że po powrocie zastaniesz swoje dalie w dobrej kondycji i je pokażesz na forum.Nie
kwitną już tak intensywnie,ale nadal mają swój niepowtarzalny urok.
alicja31-Alu,konkurentka piękna,ale bliższa jest nadal Cafe au Lait.
vimen-Kasiu ,Breack Out,jest mało popularna na FO,ale to ciekawa odmiana.Jedyny minus,kwiaty są wciścięte miedzy łodygami.Zobaczę w przyszłym roku,może "wystrzeli" kwiatami w górę.
Jeżeli chodzi o Bahama Red,kłącze z taką nazwą i nr katalogowym,otrzymałam od Stanisława.Faktycznie,kwiaty na początku podobne są do Jamajki,podczas rozwijania się wyglądają inaczej.Załączam fot.oceń sama.Pozdrawiam.

Działka jesiennie :