Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Olu , ja nie lubię sadzić róż jesienią ,ale i do mnie przyjdą w pażdzierniku bo dwie mam po reklamacji ,wiąc dobrałam jeszcze dwie brakujące , których wiosną nie było a teraz się pojawiły . Wszystkie jesteśmy zabiegane i zmęczone ,ale właśnie ogrody często nas napędzają i dają energię . Zimą odpoczniesz i wręcz będzie Ci brakowało znowu ogrodu . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oba powojniki Ci tak pięknie stale kwitną ;:303
A czym nawozisz swoją fuksję, że nie widać spod kwiatów liści?
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Elu ja ostatnio kupowałam jesienią a parę dokupiłam wiosną...I widzę że żadna różnica między nimi. A tym bardziej że te jesienne mogą przemarznąć. Tak też stało mi się z RU.Więc chyba się wstrzymam i poszaleję dopiero wiosną...

Beatko fuksje dostają papu to samo co petunie. Planton dla petunii w czerwonym opakowaniu.
Doniczki wiszą niedaleko siebie więc podlewam za jednym zamachem, jak leci... :tan
Co do powojników , to dopiero teraz pączków dostał Generał Sikorski...Ale jestem go ciekawa! ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu. U mnie też jest dużo zimniej i deszczowo. Pogoda taka jesienna, jest szaro i buro ;:222 . No ale deszcz u mnie się przyda więc niech tak będzie. Co do zakupów różanych to ja myślę, że lepiej zrobić je jesienią. Zakorzenią Ci się przez zimę i wiosną ruszą na pewno lepiej ;:108 . Poza tym teraz większy wybór, ja już zamówiłam a przyjadą dopiero początkiem listopada . Pozdrawiam i życzę Ci żebyś mogła znaleźć czas na to co lubisz najbardziej ;:168 .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Olu, cudny ogród, wspaniałe kwitnienia. Róże wspaniale Ci kwitną. Pięknie :!:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie. :wit
No i pada dalej, więc dziś nici z mojej pracy na ogrodzie...
Z jednego się cieszę , że moje roślinki porządnie się napiją, bo było już okropnie sucho...

Ewelinko może chętnie bym zamówiła róże i teraz jesienią, ale jak do tej pory nie mam za bardzo czasu na zajęcie się nimi...Chyba że się wszystko jakoś poukłada i dam wtedy radę. Zobaczę...Gdzie ty zrobiłaś zamówienie?
Pozdrawiam cię serdecznie i teraz czekamy znów aż deszcz przestanie padać , abyśmy mogły zacząć nasze prace.
U mnie od juta zapowiadane są już przejaśnienia.

Obrazek

Witam nowego gościa bardzo serdecznie. Kropelko rozgość się u mnie i zaglądaj częściej. Ja obiecuję ze swej strony rewizytę. Napisz proszę z jakiej okolicy śląska jesteś ?

Obrazek

Dla wszystkich zaglądających zostawiam parę zdjęć. Zapraszam do oglądania...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu piękne zdjęcia, jak zawsze ;:131 . Deszcz jest potrzebny więc cierpliwie poczekam aż pogoda się poprawi ;:108 . Róże zamawiałam po raz pierwszy w sklepie Rozaria . Mają niskie ceny a to dla mnie dość istotne w tym roku ;:131 . Mam kilka "chciejstw" których tam nie dostanę więc prędzej czy później przyjdzie czas na inne szkółki . Zobaczymy co od nich dostanę ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U nas nieprzyjemnie dżdżysto i zimno a tak narzekałam na palące słońce .Teraz byłoby dobrze gdyby choć na chwilkę zechciało wyjrzeć.Takie to nasze przekorne dusze.Fajna żarówiasta dalia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

_oleander_, ja cały czas jestem i po cichutku podglądam co tak u Ciebie. Tylko nie mam kiedy wpisać kilku słów :? Ja w tym roku pierwszy raz będę sądzić róże jesienią. Mam nadzieję, że to dobra decyzja ;:65
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18

Post »

I ja jestem Olu ;:168 - czytam, oglądam, podziwiam ale czasu za mało na pisanie - piękna kompozycja pelargonii i przepieknie oprawione zdjęcia :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Olu, z przydziału administracyjnego to Śląsk, ale pochodzę z Małopolski i mieszkam na samym końcu woj. śląskiego na pograniczu z małopolskim i świętokrzyskim. To takie zapomniane miejsce
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękna Vanilka.Moje już wybarwione przez słoneczko podpalone:)
I widzę taką samą masz żółtą dalijkę.
Ja mam ją z nasion i tak potem wykopałam i tak już 2 lata jest. coraz większa:)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochani goście witajcie. :wit Ewelinko , Jadziu ,Marlenko ,Elu ,Mariolko ,Aniu dziękuję bardzo że zajrzałyście.
Pozwolicie że z braku czasu odpowiem ogólnie, wszystkim razem...Również przejrzałam oferty róż ze sklepu Rozaria.
Jest w ofercie Pastella i Pashmina ale one pewnie dobrze gdyby były w pełnym słońcu a u mnie już brak takich miejsc. Te które się zwolniło ma ;:3 nie za dużo . Trochę od 11 tej może do 14tej. Jak dla róż to chyba zdecydowanie za mało...
Co sądzicie?
Jeszcze mam myśl aby przesadzić tam dwa różaneczniki a w ich miejsce róże... tylko żebym znów nie zaszkodziła swoim Rh tym przesadzaniem... ;:131 One wolą zdecydowanie mniej słoneczne miejscówki...W słońcu musiałam je cieniować.
We wtorek pociągnęłam trochę z pracą tą nieszczęsną rabatę pod iglakami. Niestety w środę już przystopowałam bo padało.
Dziś pogoda dopisuje , ale co z tego jak trzeba iść do pracy niedługo...

Zostawiam kilka fotek i zmykam...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Olu. Masz chyba na myśli szkółkę Rozarium bo w tej Rozaria niestety nie ma tych róż . Gdyby były to już bym je zamówiła a przynajmniej Pashmine ;:224. Fajnie , że miałaś chwilkę na ogród ;:108 a jakie piękne fotki pokazałaś ;:63. Trzymam kciuki za to żebyś znalazła miejsce dla swoich różyczek ;:108. Pozdrawiam :wit.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Olu,kwiaty zawsze się miło ogląda i nigdy nie ma się dość ,tak już mamy ,przynajmniej ja ,a u ciebie takie śliczności kwitną ,wiec fajnie tak nawracać i oglądać ,dzisiaj u mnie słoneczko,ale też nic nie robię w ogrodzie ,bo robię z papryką ,uwielbiam mieć pełną spiżarnię ,pozdrawiam i miłej pracy ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”