Witajcie w ten jesienny dzień!
Tereniu mam nadzieję, że podlało Ci ogrody
Spotkanie jak każde jest udane i jest potem o czym opowiadać i wspominać
Jeszcze ogród wygląda ładnie i tak będzie do przymrozku, który mam nadzieję jak najpóźniej przyjdzie, chociaż dzisiaj u mnie tylko 11 st
W nocy nie wiem ile było ale gałązki dyń jakoś przeźroczyste są
Mam dla Ciebie zdjęcie siewek rutewki. Różowa ładnie rośnie ale i biała kiełkuje powoli a minęło chyba koło miesiąca. Wysiałam do doniczek wstawiłam do pojemniczka z wodą i nakryłam folią, a potem uzbroiłam się w cierpliwość

i Tobie życzę powodzenia w siewie
Oczywiście jeszcze ciepła i słońca
Kasiu jestem ZA! wszelkie miksy to jest to o czym marzymy pogodowy, glebowy a nawet można by za zgodą szczuplutkie ogrodniczki zmiksować z tęższymi, młodsze ze ....no nie rozpędziłam się na to nikt się nie zgodzi
Dorotko te mgły to dla mnie jedyna przyjemność ze zbliżającej się jesieni

szczególnie las ma ich sporo a przy tym pajęczyny, kropelki i inne ciekawe obiekty do fotografowania

a poza tym wolę lato słoneczne i ciepłe
Ewciu
Tak było, pamiętam! też spacerowałyśmy między kroplami, ale chociaż na chwilę przestało lać a w sobotę nie bardzo

Jedynie natężenie się zmieniało

Ewciu dzielżan już przekwita i nawet ja przestałam go fotografować, a brzoskwiń było w tym roku niewiele i już nawet wspominać nie ma co

W tym roku nawet orzechy spadają z drzewa już wysuszone i jestem wkurzona bo ja lubię obierać ze skórek

Tarty nie pamiętam

ale nadzieję mam też i to nie tylko na spacer ale i na wieczorne pogaduchy jak zostaniesz na dłużej
Zdrówka kochana
Dzisiaj mimo siąpliwej pogody musiałam się ruszyć i zauważyłam na dyniowisku jakąś zmianę w liściach. Nie wiem czy im zimno czy za mokro no to te dojrzałe zebrałam, a parę ma szanse jeszcze przyróść albo zbiorę jak zapowiedzą przymrozek
Przywiezione i ułożone wyglądają tak!

i parę zbliżeń

i parę innych akcentów jesiennych
Pomidorów już prawie nie ma, ale papryki dojrzewają