Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Moi kochani spotkanie upłynęło we wspaniałej ogrodniczej atmosferze niestety pod dachem, a ogród jedynie podziwialiśmy przez okno nie licząc szybkiej przebieżki ;:306 Najważniejsze że humory dopisały, a jedzenie było pyszne i znowu bezalkoholowo ;:304 Zdjęć mam bardzo mało bo wiadomo ręce były zajęte, ale dziewczyny robiły to wstawią.

Tereniu tak jak piszesz spotkanie nie miało prawa się nie udać ;:162 Niestety pogoda zawiodła i ogród nie został dokładnie zlustrowany ;:131 Dziękujemy ;:196 za pozdrowienia i może kiedyś dojedziesz na spotkanie u mnie albo u Marty ;:4

Irenko widzisz jaki piecuch z tego słonka nie wylazło do końca ;:306

Bożenko ja piwonie dzielę w sierpniu ale czasem można i na wiosnę, tylko wtedy na pewno nie zakwitną. Jak nie znajdziesz takich marcinków to chętnie się podzielę :D

Jadziu tak nam dobrze ze sobą, że ledwo kończymy jedno spotkanie już planujemy następne ;:4 Lało a róże tego nie lubią ;:185

Basiu dziękuję i okazało się że pogoda nie jest taka konieczna :D
Tak teraz to nawet się cieszę z deszczu :tan

Julciu mimo deszczu spotkanie upłynęło w radosnej atmosferze ;:306 i nawet okazało się że spotkania u mnie muszą być w deszczu ;:306

Mariolko to wszystko się spełniło ;:215 W tym gronie spotykamy się już czwarty raz a z niektórymi nawet więcej razy czyli jest nam ze sobą dobrze!

Lucynko kurki rzeczywiście podrosły i już przestały być atrakcją :D
Wzajemnie życzę miłej niedzieli i jeżeli tak dalej będzie lać to moja będzie wypoczynkowa ;:196

Misiu wszystko jest na swoim miejscu ;:4

Kasia Mymysteryy przysłała mi zdjęcia z pozwoleniem na udostępnienie i wybrałam takie

Obrazek

Stoją od lewej: Kasia Mymysterry, Marta Koziorożec, Daria Daria_Eliza, Ja, Iwonka Zielona Jagoda
przykucnęły od lewej Irenka Rzepka, Małgosia Margo_margo
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miło widzieć. Teraz lepiej widać buźki ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Fajna fota, kradnę ją, pójdzie do wywołania, żebym mogła sobie na Wasze przemiłe buźki spoglądać. To było moje pierwsze forumkowe spotkanie, takie liczniejsze, bo dwu i trzyosobowe już mi dane były :D
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit dzień dobry.
Widać że fajne spotkanie, hej dziewczyny ;:cm
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. A no pamiętam, pamiętam ;:306 . Teraz nie ma czasu na codzienne bywanie na forum albo wstawianie zdjęć ale nic straconego, zima przed nami . Nie wiem tylko czy będę miała zdjęcia do pokazania skoro większość już wstawiłam ;:306 . Wspaniale tak spotkać się w gronie osób zielonozakręconych ;:108 . Oby takich spotkań było jak najwięcej. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witaj Marysiu, fajnie zobaczyć twarze które ma się w wyobraźni ;:63
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu szkoda ,ze pogoda nie dopisała, jedyny pozytyw to wiesz co robić gdy susza, spotkanie forumowe ;:108 i już jest deszcz na zawołanie.
Bo pogaduchy w miłym towarzystwie zawsze mile widziane ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Bardzo fajne takie spotkania :) Buzie ucieszone, to i musiało być fajnie!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,przyszłam podziękować za zorganizowanie spotkania ,wspaniałe jedzenie i rewelacyjną atmosferę ,atmosferę co prawda wszyscy razem tworzymy ,ale jak dużo zależy od wspaniałej gospodyni u której czujemy się jak u siebie ,no i dlatego tak licznie przybywamy i nie przeszkadza nam deszcz, słońce i upał :uszy ,mamy siebie i to wystarczy :heja ,jeszcze raz dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry! mgły zasnuły ogród i mało co widać :;230

Alu buźki opalone i zadowolone, bo sporo przebywają na świeżym powietrzu :D

Iwonko teraz dopiero zauważyłam, ze jakiś różowych niedźwiadek siedzi mi na głowie...a może w głowie tylko wylazł na chwilkę ;:306
Kradnij Kasia na pewno pozwoli ;:4

Elu o tak tyle wesołości co głów! ;:306

Ewelinko no pewnie że pamiętasz i przyjdzie zima to wstawisz jeszcze raz tylko w innej konfiguracji...jako wspomnienia :D Teraz masz inne ważne sprawy na głowie i nie możesz ich zaniedbać, bo co nie dasz dzieciom teraz to już nigdy tego nie zadrobisz, a ogród spokojnie nadrobisz ;:168 Pozdrawiam :wit

Irenko ja też to lubię i wierzyć mi się nie chce, że my się nie widziałyśmy ;:185

Julciu nie wszystkie spotkania tylko te u mnie są w deszczu ;:306 ale od wiosny może być inaczej :D W sumie niewiele podlało ale wilgoć w powietrzu czuć to i kolejna korzyść grzybobranie :tan

Mariolko było, było! znamy się już trochę, bo to nie pierwsze spotkanie i najbardziej mnie cieszy różny wiek dziewczyn, bo ich młodość dodaje nam skrzydełek!!

Martusiu oczywiście że atmosferę tworzymy wszyscy, ważne żeby każdemu dać możliwość zaprezentowania swojego uroku osobistego ;:333 Nowe osoby zapraszane też odświeżają towarzystwo. I dopóki rozstając się planujemy spontanicznie kolejne spotkanie jest ok! Śledzie są pyszne! i ja dziękuję i zapraszam. Spokojnej niedzieli i pozdrawiam ;:196

Wszystkim odwiedzającym dobrego wypoczynku niedzielnego :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu buźki uśmiechnięte widać ,że spotkanie było równie wesołe i obfitujące w wymianę spostrzeżeń na tematy roślinne i nie tylko :wink: Z pewnością wymiana roślin też była jakżeby inaczej mogło być :wink: .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
jagusia111

Post »

Marysiu widać, że spotkanie było udane, ze zdjęcia bije zadowolenie i optymizm :D . Szkoda, że pogoda nie dopisała, ale deszcz też potrzebny. Z drugiej jednak strony pogoda na najbliższe dwa tygodnie optymizmem nie napawa. 12 - 15 stopni i deszczowo. Za szybko takie duze ochłodzenie brrr.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu widzę, że spotkanie udane. Pogoda to nie wszystko, najważniejsza jest atmosfera, a u Ciebie to zawsze wspaniała ;:4 .
U mnie nie pada prawie od miesiąca. Roślinki ledwo dychają. Pomidory w tym roku marne. Jakoś tak straciłam zapał do pracy w ogrodzie, ale już mam wyrzuty sumienia i od jutra biorę się za porządki.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ten deszcz podczas Waszego spotkania mógłby popadać i u mnie.
Dziś w nocy będzie 8 stopni Cel. Teraz jest 13. A jaka jest temperatura u Ciebie Marysiu?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień spędzony w domu, a wychodząc wieczorem pomyślałam :roll: że czas poszukać mojej służbowej czapki ;:306

Jadziu wymiana roślin pomału zamiera a dziewczyny wkraczają z tortownicami, pojemnika, pudłami pełnymi jedzenia ;:306 Marta przywiozła oczywiście pudło z nadwyżkami i odjechało w jednym z bagażników, ale ostatnio dzielimy inne dobra...no nie tylko jedzenia jeszcze nasiona ;:306

Agusiu mógłby ten potrzebny deszcz padać od dzisiaj, no ale jak było to było! śmiechu było co niemiara, bo mamy już wspólne tematy do żartów i przy tylu osobach to opowieściom i żartom nie ma końca ;:4 Ja już się pogodzę z tym zimnem byle przymrozków nie było. Nie wiem ile teraz jeszcze na termometrze, ale było parę godzin temu 13 i mży czy mgła taka gęsta?

Asiu pogoda była potrzebna przynajmniej przez godzinę żeby porządnie spenetrować ogród, zapomniałam dziewczynom tyle pokazać. Wybrałam się w bluzce a na głowę padało, już nie wspomnę, że Małgosia nie całkiem zdrowa z nami się spotkała i zrobiłyśmy szybko odwrót :D Może teraz ogród Ci podleje, bo jakie to prace przy suchej glebie ;:222 Dziękuję ;:168

Olu zgadzam się ale skoro już to niech dalej pada i u Ciebie i u mnie bo sucho było. Poza tym może jakieś grzyby wreszcie urosną w moim lesie :D Było 13 st, ale teraz chyba spada, bo serio pomyślałam o czapce tym bardziej że wilgoć i siąpi ;:131

Wszechobecna mgła!

Obrazek

Heptakodium ślicznie zakwitło, ale niestety kwiatki opadają ;:131

Obrazek

Póki co dalie jeszcze kwitną

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek