.
 .Mamy przepiękny wrzesień, pogoda jest wyśmienita
 . Wczoraj udało mi się w końcu popracować dłużej w ogrodzie i przeznaczyłam ten czas na walkę z chwastami. Trochę panoszą się w ogródku ostatnimi czasy
 . Wczoraj udało mi się w końcu popracować dłużej w ogrodzie i przeznaczyłam ten czas na walkę z chwastami. Trochę panoszą się w ogródku ostatnimi czasy  . Poza tym zaplanowałam sobie już dokładnie co gdzie przesadzę ale z tym poczekam do końca września. Pozostała rewolucja na wiosnę jak tylko rośliny ruszą bo nie wiem gdzie mam cebule wiosenne i nie chce ich wykopać. Tak to jest kiedy nie znaczy się miejsc sadzenia
 . Poza tym zaplanowałam sobie już dokładnie co gdzie przesadzę ale z tym poczekam do końca września. Pozostała rewolucja na wiosnę jak tylko rośliny ruszą bo nie wiem gdzie mam cebule wiosenne i nie chce ich wykopać. Tak to jest kiedy nie znaczy się miejsc sadzenia  . Mam też trochę nowych cebulek chociaż obiecywałam sobie, że zamówię przez neta to i tak kupiłam kilka paczek w B.
 . Mam też trochę nowych cebulek chociaż obiecywałam sobie, że zamówię przez neta to i tak kupiłam kilka paczek w B.   .
 . Standardowo, NN.

Sławku witaj . W imieniu roślin dziękuję za pochwały
 .
 . Odętka Varegata.

Gabi jak czytałam o tej róży to wypowiadano się o jej nieciekawym pokroju. Mimo wszystko kupiłam ją i jak na razie jestem zadowolona
 . Busz mile widziany chociaż jak czytam coraz więcej komentarzy aż się boję
 . Busz mile widziany chociaż jak czytam coraz więcej komentarzy aż się boję   .
 .Jeden z moich astrów jesiennych.

Olu tak te kolory do siebie pasują ale u mnie wkradł się błąd przy ceglanej ścianie bo zamiast białych okrywowych róż to mam jasno różowe
 . Na razie musi tak zostać bo nawet nie mam pomysłu gdzie je przesadzić.
 . Na razie musi tak zostać bo nawet nie mam pomysłu gdzie je przesadzić. Budleja i NN.

Zeniu te żółte liliowce miniaturowe to kwitną bardzo długo
 tak więc dobrze widzisz. Nie wiem czy to ta jeżówka , póki co pozostaje NN.
 tak więc dobrze widzisz. Nie wiem czy to ta jeżówka , póki co pozostaje NN. Jeżówka NN.

Krysiu nie mam doświadczenia z jeżówkami ale z tego co czytałam to te odmianowe czasem niestety po zimie giną. Pewnie załatwia je nie tyle mróz co mokra ziemia i po prostu wygniwają. Zobaczymy jak poradzą sobie u mnie.
Werbena z motylkiem.

Ewo ja niestety nie oznaczyłam większości swoich roślin i nie pamiętam co to za hortensja. Wiem tylko, że w tamtym miejscu mam trzy i są tam- Limelight, Candlelight i Vanille Fraise więc to musi być jedna z tych. No chyba, że odmiana jest pomylona a to już inna bajka.
Floks Laura.

Miłko dziękuję za pochwały
 . Masz rację róż jest tak wiele, że teraz trudno zgadnąć jaką mam odmianę
 . Masz rację róż jest tak wiele, że teraz trudno zgadnąć jaką mam odmianę   . Hortensje pięknie się przebarwiają i mówią nam o nadchodzącej jesieni. Mam nadzieje, że będzie ciepła i kolorowa. Pozdrawiam
 . Hortensje pięknie się przebarwiają i mówią nam o nadchodzącej jesieni. Mam nadzieje, że będzie ciepła i kolorowa. Pozdrawiam   .
 .Jeżówka White Double Delight, z tymi płatkami skierowanymi do dołu jest fenomenalna. Wygląda świetnie , polubiłam ją
 .
 . 
Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego weekendu
 .
 .

Oprócz znaczników robię sobie plan sytuacyjny z zaznaczonymi roślinami, więc zawsze mogę rzucić okiem co i gdzie rośnie. Może jak nie jesteś przekonana do znaczników, zrób sobie taki plan.
 Oprócz znaczników robię sobie plan sytuacyjny z zaznaczonymi roślinami, więc zawsze mogę rzucić okiem co i gdzie rośnie. Może jak nie jesteś przekonana do znaczników, zrób sobie taki plan.

. Czy twoja hortensja Vanille Frais też tak nierówno miernie kwitnie.
 . Czy twoja hortensja Vanille Frais też tak nierówno miernie kwitnie.   Na mojej jedne kwiaty już przekwitają podczas gdy na innych gałązkach dopiero pączki..
  Na mojej jedne kwiaty już przekwitają podczas gdy na innych gałązkach dopiero pączki.. 

tak myślę, że odstraszają
  tak myślę, że odstraszają  łodyżki lawendy też mają bardzo dużo aromatu, nie tylko kwiaty
 łodyżki lawendy też mają bardzo dużo aromatu, nie tylko kwiaty 

Pozostałe dwa rosną, ale pokrój mają dosyć dziwaczny. Od dołu chude, na górze odwrotnie. Sterczą takie wiechcie jak miotły. Nie pomogło nawet mocne, wiosenne cięcie. Trzeba im jednak przyznać, że kwitną dosyć obficie, dobrze powtarzają i mają dość trwałe kwiaty.
 Pozostałe dwa rosną, ale pokrój mają dosyć dziwaczny. Od dołu chude, na górze odwrotnie. Sterczą takie wiechcie jak miotły. Nie pomogło nawet mocne, wiosenne cięcie. Trzeba im jednak przyznać, że kwitną dosyć obficie, dobrze powtarzają i mają dość trwałe kwiaty.

.
 .

, aktualnie nic takiego nie robię, ogródek sam sobie radzi
 , aktualnie nic takiego nie robię, ogródek sam sobie radzi  

. Po lewej Emilia a z prawej Weronika, która nie chce współpracować z fotografem . Pomoc siostry nie przyniosła rezultatu
 . Po lewej Emilia a z prawej Weronika, która nie chce współpracować z fotografem . Pomoc siostry nie przyniosła rezultatu  
 , Vanilie łatwo rozpoznasz bo ona z białego przechodzi w róż, na zdjęciach u Ciebie nie widzę tego, bardziej podobne do Phantom, albo Magical Candle czyli z bieli poprzez lekką zieleń do brudnego różu,
  , Vanilie łatwo rozpoznasz bo ona z białego przechodzi w róż, na zdjęciach u Ciebie nie widzę tego, bardziej podobne do Phantom, albo Magical Candle czyli z bieli poprzez lekką zieleń do brudnego różu,