Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32
-
kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32
Marysiu, zaczynam protestować. Kolejny raz pominęłaś mój wpis
Nieładnie
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mariolko cóż kolejny raz robię z Ciebie Bożenkę ...nie masz tak na drugie
Wybaczysz czy mnie ukarzesz. Poddaje sie i nie ma na to wytłumaczenia
Jeszcze nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło żeby kogoś tak trwale przechrzcić

- besia

- Od: 28 maja 2014, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
Weekend szybko minął, zaglądałam do Ciebie i Twojego ogrodu.
U mnie szczyt sezonu przerobowego. Dojrzewają pomidory i papryka. Przerabiamy je na bierząco.
Zbieram nasionka pomidorów i papryki. Już mam zebranych sporo odmian i dużo pewniaków smakowych na przyszły sezon. Pomidorów i papryki posadzę jeszcze mniej niż w tym roku i już teraz wiem, że przede mna będzie trudny wybór jakie odmiany wybrać.
Powoli zaczynają dojrzewać moje śliwki, spadów nie ma bo borsuk wyjada wszystko. Namiot z papryką zabezpieczony jest siatkami, bo gałan do nich też zaczął się dobierać
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Weekend szybko minął, zaglądałam do Ciebie i Twojego ogrodu.
U mnie szczyt sezonu przerobowego. Dojrzewają pomidory i papryka. Przerabiamy je na bierząco.
Zbieram nasionka pomidorów i papryki. Już mam zebranych sporo odmian i dużo pewniaków smakowych na przyszły sezon. Pomidorów i papryki posadzę jeszcze mniej niż w tym roku i już teraz wiem, że przede mna będzie trudny wybór jakie odmiany wybrać.
Powoli zaczynają dojrzewać moje śliwki, spadów nie ma bo borsuk wyjada wszystko. Namiot z papryką zabezpieczony jest siatkami, bo gałan do nich też zaczął się dobierać
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Pozdrawiam, Beata.
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Marysiu, cóż ja tu czytam, że było spotkanie w Krakowie. Cóż za kumulacja przyjemności!
Nie dość, że miłe towarzystwo, to jeszcze w tak pięknych okolicznościach. Kraków wielbię, podobnie jak Gdańsk i Wrocław. A widzę, że i Gdańszczanka zawędrowała na południe. Pozwolisz Marysiu, że z uwagi na fakt, że ślimaczy wątek zamknięty
, pozdrowię Lusię - krajankę tutaj
.
- Maska

- Kontakt:
Beatko czytam u Małgosi i Kasi Wasze solenne zobowiązanie o ograniczeniu krzaczków, a ja choć raz chciałabym bez przygód. Posiać, posadzić, zebrać i wiedzieć co
Ile? nie wiem, jakie tez nie wiem, ale na pewno będziecie mi drogowskazem. Zjadam swoje i nie bardzo wiem czasem co jem, ale też z tych co smakują zbiorę nasiona (a co tam!) i posieję
Śliwek zazdroszczę szczerze
Uściski Beatko
Kasiu znamy się z Lusią już jakiś czas i mogę śmiało podpowiedzieć że się lubimy, no bo skoro obydwie chciałyśmy się jeszcze zobaczyć
Nie mam absolutnie nic przeciwko temu żeby Lusię u mnie pozdrawiać, ale po cichutku Ci powiem że Lusia ma wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=63884 , w którym czasem coś pokazuje i jeden z jej ślicznych rękodzieł stał się moją własnością od wczoraj
Śliwek zazdroszczę szczerze
Kasiu znamy się z Lusią już jakiś czas i mogę śmiało podpowiedzieć że się lubimy, no bo skoro obydwie chciałyśmy się jeszcze zobaczyć
Nie mam absolutnie nic przeciwko temu żeby Lusię u mnie pozdrawiać, ale po cichutku Ci powiem że Lusia ma wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=63884 , w którym czasem coś pokazuje i jeden z jej ślicznych rękodzieł stał się moją własnością od wczoraj
- Lusia 57
- 1000p

- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Marysiu spędziłam trzy cudowne dni w Krakowie, a na zakończenie tego miłego pobytu spotkanie z Tobą
i Jagodą
. Ale dzisiaj musiałam te wolne dni odpracować. Dopiero doczłapałam się do domu a tu takie miłe pozdrowienia od Kasi-Kani. Dziękuje Kasiu
.
Dziękuję za życzenia gdyby udało mi się z tym balkonem to zamieszkają na nim ceramiczne ślimaczki a wśród nich jeden niebieściutki krakowski
.
Dziękuję za życzenia gdyby udało mi się z tym balkonem to zamieszkają na nim ceramiczne ślimaczki a wśród nich jeden niebieściutki krakowski
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, Ty to masz szczęście do spotkań towarzysko - przyjacielskich.
Cieszę się, że Ty się cieszysz.
No i tyle chciałam Ci powiedzieć na tę chwilę.

Cieszę się, że Ty się cieszysz.
No i tyle chciałam Ci powiedzieć na tę chwilę.
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
No proszę , ale żeście sobie nasłodziły dziewczyny , nie ma to jak babskie spotkania .Poprawiają humor .
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,fajnie tak spotykać się z bratnimi duszami ,tematów zawsze mamy dużo ,wszyscy odbieramy na tych samych falach ,a tutaj na forum mamy możliwość poznania się ,dzień znowu był piękny ,ja niewiele zrobiłam w ogrodzie ,jutro pewnie też tak będzie ,bo kisimy kapustę ,nie przerobiona ta robota,ale bez niej też byłoby źle,pozdrawiam 
- Maska

- Kontakt:
Lusiu mam nadzieję, że szczęśliwie dotarłyście do domu
Zaległości odpracowane to teraz odpocznij po intensywnych dniach. Ja też wczoraj późno dotarłam do domu, ale dzisiaj wróciła już codzienność i nawet w ogrodzie coś podziałałam, Balkon będzie jestem tego pewno....musi być
Zdjęcie nasze jest na wyspie
i tam napisała Iwonka.
Lucynko o tak mam wielu przyjaciół forumowych i to jest ta wspaniała strona wirtualnego świata
Spotykamy się, telefonujemy do siebie i żyjemy swoimi problemami nie tylko kwiatowymi
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy
Elu spotkania słodkie i zielone to coś co pomaga żyć
Martusiu ciepło od rana do wieczora...pełnia lata! W dzień ciężko coś się robiło, ale po południu było bardzo miło i parę doniczek opróżniłam
Właściwie to nie wiesz jakby było bez tej roboty może nie byłoby tak źle? Miałabyś więcej czasu na inne przyjemności
I na opgród byłoby więcej czasu. Pozdrawiam
Kilka dzisiejszych zdjęć

Dobrej nocy!
Lucynko o tak mam wielu przyjaciół forumowych i to jest ta wspaniała strona wirtualnego świata
Spotykamy się, telefonujemy do siebie i żyjemy swoimi problemami nie tylko kwiatowymi
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy
Elu spotkania słodkie i zielone to coś co pomaga żyć
Martusiu ciepło od rana do wieczora...pełnia lata! W dzień ciężko coś się robiło, ale po południu było bardzo miło i parę doniczek opróżniłam
Kilka dzisiejszych zdjęć

Dobrej nocy!
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu jakie śliczne Michałki
u mnie tez już powolutku ruszają
Ten żółty ładny
kurcze że ja go nie wypatrzyłam u Joli
Hibiskus
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę
Ten żółty ładny
Hibiskus
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Marysiu ja z pozdrowieniami przychodzę z drugiego końca 
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu masz już sporo kwitnących astrów u mnie dopiero niebieskie kwitną .Cudna Cleome i czytam ,że znów biesiadowałaś w doborowym towarzystwie.Tak trzymać
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Cudne marcinki, moje jeszcze w pączkach, ale ma innych działkach też już kwitną, jesień
A jak tan szambowa sprawa
A jak tan szambowa sprawa
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Maska

- Kontakt:
Witam!
Codzienny rytuał odprawiony, ogród częściowy podlany, kolejny upalny dzień przed nami
Tereniu michałki dopiero zaczynają, a te fioletowe wysokie w pełni rozkwitu. Cieszę się bo widzę białe i niskie i wysokie, będzie ładna jesień
Na pewno żółty się rozrośnie, a i u Joli jeszcze będzie
a może z nasionek da się rozmnożyć?
Dobrego dnia, bo pogodny to na pewno będzie
Krysiu czytałam, że jesteś w Krynicy? tylko nie wiem czy Morskiej czy Górskiej, bo jak tej drugiej to rzut beretem
Jadziu sezon dobiega końca i ogrodniczki wystawiły nosy znad swoich roślin
Takie spotkania są miłym uzupełnienie FO
Julciu jeszcze trochę i rozkwitną wspaniałe plamy marcinków, bo na razie pojedyncze kwiatuszki kwitną
Na razie cisza Julciu, niepokojąca cisza
Słoneczko wstało

a ogród wygląda jeszcze kolorowo, głównie za sprawą róż i hortensji

Pięknego dnia!
Codzienny rytuał odprawiony, ogród częściowy podlany, kolejny upalny dzień przed nami
Tereniu michałki dopiero zaczynają, a te fioletowe wysokie w pełni rozkwitu. Cieszę się bo widzę białe i niskie i wysokie, będzie ładna jesień
Dobrego dnia, bo pogodny to na pewno będzie
Krysiu czytałam, że jesteś w Krynicy? tylko nie wiem czy Morskiej czy Górskiej, bo jak tej drugiej to rzut beretem
Jadziu sezon dobiega końca i ogrodniczki wystawiły nosy znad swoich roślin
Julciu jeszcze trochę i rozkwitną wspaniałe plamy marcinków, bo na razie pojedyncze kwiatuszki kwitną
Na razie cisza Julciu, niepokojąca cisza
Słoneczko wstało

a ogród wygląda jeszcze kolorowo, głównie za sprawą róż i hortensji

Pięknego dnia!