Witam wieczorową porą przemiłych gości
Wczoraj nocowałam na działeczce , było tez ognisko i pieczone kiełbaski a dzisiaj od rana praca - przywiozłam ze starej działki hortensje , parę lilii i wsadzałam .
Witaj Alu
Makleja ładna bo duża i z daleka ja widać . Moje proso jeszcze w doniczce ale mam nadzieję że w najbliższych dniach znajdę mu miejsce .
Psiankę zabieram do domu i w pokoju przy balkonie zimuje , ostatnio zostawiłam je( a miałam trzy sztuki ) w tym starym domku ale tam chyba za zimno , dobrze ze chociaż jedna przeżyła .
Tak Alu na pierwszym zdjęciu to Tygrysówka .
Bardzo dziękuję i wzajemnie
Karolinko z heliotropem rośnie Izeryna - śliczna roślinka .
Floks biały przepiękny , trochę się pokłada po deszczu bo ma bardzo duże te wiechy .
Dorotko dziękuję Ci bardzo - śliczna .
Już wiem co to za trawka , wracając z działki spotkałam sąsiadkę ze starej działki i zapytałam - proso rózgowate " Heavy Metal"
Marysiu koperta dotarła , nasionka posiane - dziękuję bardzo
Dzisiaj był piękny dzień i wykorzystałam go na przesadzanie .
Piękne te białe floksy .
Jeszcze raz dziękuję za przesyłkę i pozdrowienia
Witaj Ewuniu i dziękuję za miłe słowa
To Izeryna rośnie z heliotropem . A te pomarańczowe kwiatki to Titinia olbrzymia .
Ja też serdecznie pozdrawiam
Alu zaraz idę zobaczyć - dzięki .
Witaj Stefciu
Psiankę " Szafirowa burze " przycinam wiosną bo zawsze się powyciąga i ma brzydkie cieniutkie gałązki .
Witaj Felu i dziękuję bardzo za link
To proso rózgowate " Heavy Metal "
Jadziu ja zrobię zdjęcie jutro moim dziurawcom i zobaczymy czy to nie taki sam - jeśli nie to bardzo chętnie przygarnę
Mój dziurawiec miał najpierw czerwone owocki a teraz chyba są czarne

a jeden nie ma owocków mimo ze kwitł .
Gosiu część tych nowych chryzantem a praktycznie wszystkie nie odbiły po zimie . Moje stare sprawdzone tez przeżyły .
Witaj Martusiu Jak nie masz jej to będziesz mieć ( zapisuję ) ona jest bardziej fioletowa .
Ta Trawa to proso rózgowate " Heavy Metal "
Dzięki bardzo i tez pozdrawiam