Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
Aniu urosła Ci jakaś miniaturka
W tunelu foliowym odradzam sadzenia, lepiej posadź go w gruncie. Szkoda marnować miejsca na koktajlowe, lepiej wielkoowocowe 
- BobejGS

- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Właśni wróciłem i spróbowałem. Jest pyszny i powiem że jeszcze się zastanowie na następny sezon.seba1999 pisze:Koniecznie go spróbuj
-
demeter1
- 200p

- Od: 30 kwie 2011, o 17:01
Ja też w obronie
Nie mam zdjęcia swojego megagrona, ale mój też bardziej gruszkowaty, rachityczny (prowadzę go na dwa pędy do trzeciego grona - potem ogławiam) o bardzo dużych gronach i z szarą. Mimo wszystko, co roku zostawiam jeden krzak. Po zerwaniu długo nadaje się do jedzenia, nie kapcanieje i jak dla mnie jest idealny do kanapek do pracy i w podróży - taki na raz do zgryzienia
No i moja kandydatka na synową lubi jego smak (nie malinowe, nie czarne, a właśnie megagron). Pozdrawiam Beata
pozdrawiam zielono Beata!
Wymienię
Wymienię
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Moje koktailowe dopiero zaczynają dojrzewać
pokusa
nie znam nazw
tutki fiutki dopiero zaczynają dostawać kolorku i Bałoto też będzie

to moje pierwsze w tym roku
pokusa
nie znam nazw
tutki fiutki dopiero zaczynają dostawać kolorku i Bałoto też będzie
to moje pierwsze w tym rokuPestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- Mirek19
- 1000p

- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Dlaczego te zielone pomidory zostały zerwane ?
pzdr
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Pospadały przy podwiązywaniu bo ciężkie krzywaniemzaczory sama nie dałam rady z podwiązywaniem.
a czy ktoś pozna co to za odmiana tych pomidorków, bo pomyliłam oznaczenia jeszcze nie wszystkie dojżewają

czy to[ Bałoto
]może być
Tutki Fiutki jest dużo
owocu
co to chyba nie papryka

nie wiem
jaka ich nazwa nie wiem pomieszałam nazwy proszę może ktoś wie
tyle spadło przy podwiązaniu 
a czy ktoś pozna co to za odmiana tych pomidorków, bo pomyliłam oznaczenia jeszcze nie wszystkie dojżewają

czy to[ Bałoto]może być
Tutki Fiutki jest dużoowocu
co to chyba nie papryka
nie wiem
jaka ich nazwa nie wiem pomieszałam nazwy proszę może ktoś wie Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
Niestety, ja żadnego wyżej pokazanego pomidorka nie rozpoznaję.
Co do koktajlówek, w tym roku u mnie dziwne zjawisko: mają mało owoców. W ub.r. miałam 12 krzaków i nie miałam co robić z nadmiarem urodzaju, dzieci nie dały rady wyjeść, dużo rozdawałam, dużo poszło do przecierów. W tym roku mam 9 krzaczków i brakuje dla dzieci, my z mężem wcale ich nie jemy.
Pomidory wielkoowocowe są plenne jak zazwyczaj, w zależności od gatunku, tylko koktajlówki strajkują.
Co do koktajlówek, w tym roku u mnie dziwne zjawisko: mają mało owoców. W ub.r. miałam 12 krzaków i nie miałam co robić z nadmiarem urodzaju, dzieci nie dały rady wyjeść, dużo rozdawałam, dużo poszło do przecierów. W tym roku mam 9 krzaczków i brakuje dla dzieci, my z mężem wcale ich nie jemy.
Pomidory wielkoowocowe są plenne jak zazwyczaj, w zależności od gatunku, tylko koktajlówki strajkują.
- seba1999

Ten pierwszy to chyba Michael Pollan 
-
babcia 102
- 100p

- Od: 23 sty 2013, o 19:22
Moje koktajlówki w tym roku też nie mają dużo owoców .
Seba, piękny zółto-czerwony zbiorek, posadź sobie w przyszłym roku Sungolda, to będziesz miał jeszcze pomarańczowe.
- seba1999

orlik775 ma Sungolda, on na dnie był tego pudełka 
O jest! teraz widzę, na dnie, okrągły ciemnożółty. Kolor mnie zmylił. Ja zrywam go, gdy jest pomarańczowy. Mam 2 krzaczki, ale mało plenny, jakoś ta tegoroczna pogoda nie jest łaskawa dla moich koktajlówek. Jak dla mnie, to najsmaczniejszy z moich koktajlówek! W przyszłym roku posadzę 4 krzaczki.
- whitedame

- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Ja tam na brak koktajlówek nie narzekam, mam K 14/1 czyli winogronka, Sungolda F2 i Chernyi Mavr
Winogronek w dniu dzisiejszym wygląda tak:

Winogronek w dniu dzisiejszym wygląda tak:

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
-
limonkaa

- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
A moje koktajlówki w fazie rozsady trafiło i nie miałam nic , a megagrona , koralika i jeszcze kilka posiałam , i nie mam żadnego nasionka na przyszły rok 
Bożena