Podziwiam cię pracusiu,
W moim ogródku Cz.5 Becia
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W moim ogródku Cz.5 Becia
Piękne rabaty!!
Podziwiam cię pracusiu,
bo wiem ile czasu i wysiłku ten piekny ogród kosztuje.Ale widok wspaniałe

Podziwiam cię pracusiu,
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Moje dalie też w tym roku słabo przezimowały.Uważam ze przemarzły jesienią.Znienacka wyskoczył mrozek -8 i te które były płycej po prostu przyłapało.
- becia123

Mamafrania Aniu ja niby wykopałam przed mrozem ale dość ciepło w piwnicy więc może to .
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
U mnie zazwyzaj do +5 *.leza razem ziemiakami.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko już wiem, nasionka przetacznikowca i przetacznika różowego ciemnego bym prosiła jeśli będziesz miała 
- becia123

-
asikowo
- 100p

- Od: 10 kwie 2016, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko, podziwiam Twoj ogrod i zauwazylam cudna rosline ktora jest Perovskia. Mam jedna taka roslinke i bardzo chcialabym ja rozmnozyc. Podobno sama sie rozsiewa. Jakie masz z nia doswiadczenia?
Ryzykowna inwestycja- kupno starego domu na wsi - zapraszam Asia.
- becia123

Asiu zauważyłam sieweczki w tym roku u roślin ,które rosły już trzeci rok .Rozsadziłam też jedną na trzy ale na razie nie widać czy się przyjmieasikowo pisze:Beatko, podziwiam Twoj ogrod i zauwazylam cudna rosline ktora jest Perovskia. Mam jedna taka roslinke i bardzo chcialabym ja rozmnozyc. Podobno sama sie rozsiewa. Jakie masz z nia doswiadczenia?
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Beatko, w końcu jestem, po długiej nieobecności i aż oczom nie wierzę
że taką metamorfozę przeszedł Twój ogród.
Ciężka praca i fantastyczne aranżacje zmieniły to miejsce w bajkowy raj na ziemi.Nawet zwykłe rozchodniki w tak wielobarwnej kolekcji wyglądają przepięknie i są stołówką dla wielu owadów.
Nie przestawaj, kontynuuj rozpoczęte dzieło, bo jesteś jak dobra wróżka co ubarwia świat kolorami i kształtami,by wszystkim żyło się lepiej.
Ciężka praca i fantastyczne aranżacje zmieniły to miejsce w bajkowy raj na ziemi.Nawet zwykłe rozchodniki w tak wielobarwnej kolekcji wyglądają przepięknie i są stołówką dla wielu owadów.
Nie przestawaj, kontynuuj rozpoczęte dzieło, bo jesteś jak dobra wróżka co ubarwia świat kolorami i kształtami,by wszystkim żyło się lepiej.
- becia123

Witaj Stasiu zdrówka życzę tobie kochana za pochwały dziękuję dużo pracy przede mną jeszcze .Jednak doznałam kontuzji ,która na razie wykluczyła ogródek .
Cóż pociełam sobie nogę i na razie jeszcze mam szwy więc póki co 10 dni minęło prawie ale noga boli przesilać nie można to zajęłam sie pracą umysłowa bo trzeba było a kocioł miałam niezły 2500 tysiąca książeczek do wydania i swoje pociechy do ogarnięcia ale juz jako tako to ogarnęłam.
Cóż pociełam sobie nogę i na razie jeszcze mam szwy więc póki co 10 dni minęło prawie ale noga boli przesilać nie można to zajęłam sie pracą umysłowa bo trzeba było a kocioł miałam niezły 2500 tysiąca książeczek do wydania i swoje pociechy do ogarnięcia ale juz jako tako to ogarnęłam.
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Kochana, strasznie mi przykro że naraziłaś się na cierpienie, trzymam kciuki za szybką poprawę i ulgę w bólu.
Masz na rabatkach rozchodniki olbrzymie, wykorzystaj je teraz jako lekarstwo na szybsze gojenie, mają też właściwości przeciwbólowe.
Niech Ci domownicy zerwą kilka dorodnych liści, które należy umyć i skórkę nieco paznokciem zadrapać i tym miejscem do rany przyłożyć i zabandażować a niezwłocznie poczujesz ulgę w bólu.Ja mam tylko ten różowy o zielonych liściach, z kolorowymi liśćmi nie eksperymentowałam.A jak masz w domu aloes, to jeszcze lepiej.Obydwie rośliny mają podobne działanie. 
Masz na rabatkach rozchodniki olbrzymie, wykorzystaj je teraz jako lekarstwo na szybsze gojenie, mają też właściwości przeciwbólowe.