Witam gorąco miłych gości,tak się cieszę ,że jesteście ,bo to dzięki Wam ten ogród tętni życiem ,zaczęłam od dalii,bo to też moje najulubieńsze kwiatuszki,to dopiero początek ,dalie się ślicznie rozkręcają .
Gosiu,witaj z szampanem,wymieniłaś moje imię w formie ,którą najbardziej lubię  

,dziękuję i pozdrawiam 

Soniu,czas tak szybko leci to i wątek zasuwa ,dopiero była wiosna ,a już jesień się nam zbliża dzięki ,że jesteś,buziaczki 

Bożenko,ja też pozdrawiam 

Madziu,cieszę się ,ze jesteś,ja tak uwielbiam dalie ,że nie umiem z nich zrezygnować ,wręcz dokupuję nowe,one u mnie dopiero zaczynają ,mam nadzieję ,że będą cudowne,jeszcze nie wszystkie pokazały swoje oblicze,pozdrawiam 

Dorotko,każdy ma w swoim ogrodzie inności ,wiec na dalie przychodź do mnie 

Tereniu,witaj ciesze sie ,że chociaż tutaj jesteś ,trudno ,może kiedyś  uda się Ci przyjechać ,pogoda zamówiona ,może się spełni,pozdrawiam 

Justynko,jeszcze nie wszystkie dalie zakwitły,jest ich trochę ,a co do Twojego pytania w tamtym wątku to jest dzielżan ogrodowy o żółtym kolorze,mam jeszcze taki czerwono ceglasty,pozdrawiam 

Grażynko,witaj,miło,że jesteś,będzie jeszcze więcej dalii,więc zapraszam 

Kasiu,ja też uwielbiam te największe dalie ,niektóre mają wielkość dużego talerza ,cieszę się ,ze wpadłaś  

Iwonko,to dzięki Wam wątek tak zasuwa ,to Wasza obecność powoduje ,że już X a ja bardzo sie ciesze ,że jesteście,ja najbardziej lubię dalie o wielkich kwiatach ,ale po raz pierwszy mam pomponowe ,tak dla odmiany,nasiona naparstnicy będą ,pozdrawiam 

Gosiu Margo,witam, teraz taki daliowy okres ,u mnie co prawda dopiero startują ,ale już są coraz piękniejsze,będę systematycznie pokazywać,pozdrawiam