Pięknie... cóż więcej można napisać...
Ogród na wichrowym cz.10
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród na wichrowym cz.10
Jednak to prawda, że rośliny posadzone w większej grupie prezentują się cudownie...Twoje jeżówki są tego dowodem...
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z kostką roślinkom bardzo do twarzy
Rondo prezentuje się pięknie
Niby wszyscy chcieliby wszystko mieć od razu, ale w taim razie czym zajmowalibyśmy się później?
A tak to stale można coś planować, wprowadzać coś nowego i znowu się cieszyć z nowinek 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Sasanka18

- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Moniu wszystko u Ciebie z wyższej półki
Podjazd taki elegancki, a poidełko i ptaszki
Widać,że bardzo staranie dobierasz rośliny, liliowiec Beyond Pluto, niespotykany
Pozdrawiam
Podjazd taki elegancki, a poidełko i ptaszki
Widać,że bardzo staranie dobierasz rośliny, liliowiec Beyond Pluto, niespotykany
Pozdrawiam
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Moni masz fantastyczny ogród! Przepięknie skomponowane rabaty, pełne cudnych kwiatów, ubrane w idealnie dobraną małą architekturę i śliczne dodatki typu poidełek, ozdób wiszących, stojących czy na piku. Chyba nie przesadzę stwierdzeniem, że taki ogród jest marzeniem każdego ogrodnika... no a na pewno moim...
A wiesz, że wiosną czaiłam się na zakup Sweet Laguny? Powstrzymał mnie tylko fakt, że ta nie ma ADR'u jak jej starsza siostra, która notabene i tak u mnie łapie czarną plamistość jako pierwsza.
Teraz mam w planach pozbycie się Alexandra McKenziego a na jego miejscu posadzenie Sweet Laguny właśnie. Siedziały, by razem na jednym przejściu. Każda ze swojej strony oczywiście.
Moni jeszcze raz dodam, że możesz być z siebie dumna, bo Twojego ogrodu nie powstydziłby się nawet zacny angielski hrabia czy lord.
A wiesz, że wiosną czaiłam się na zakup Sweet Laguny? Powstrzymał mnie tylko fakt, że ta nie ma ADR'u jak jej starsza siostra, która notabene i tak u mnie łapie czarną plamistość jako pierwsza.
Teraz mam w planach pozbycie się Alexandra McKenziego a na jego miejscu posadzenie Sweet Laguny właśnie. Siedziały, by razem na jednym przejściu. Każda ze swojej strony oczywiście.
Moni jeszcze raz dodam, że możesz być z siebie dumna, bo Twojego ogrodu nie powstydziłby się nawet zacny angielski hrabia czy lord.
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Przepięknie prezentuje się rondo z tą oprawą z kostki
kolor kostki też mi bardzo przypadł do gustu- świetnie jest.
Masz istny las jeżówkowy - bardzo imponującą wyglądają!
Masz istny las jeżówkowy - bardzo imponującą wyglądają!
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Moniko nie wiem jak napisać, porównam ogród ze swoim.
Twój ogród jak dama, w rękawiczkach, kapeluszu, z torebką i ze stylową biżuterią, mój to kobieta w kolorowej sukience. 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Monia, co zachodzę do Ciebie, to wzdycham. Masz cudownie skomponowane te wszystkie roślinki. Przemyślane. Nie to co u mnie.... 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Nie powinnam do Ciebie zaglądać. Już prawie jestem zadowolona ze swojego ogrodu, a tu nagle znowu wizyta u Ciebie burzy moje zadowolenie.
Niesamowity klimat
To jeden z moich najulubieńszych ogrodów.
To nic, że dom niewykończony
Ja robię to samo. Najpierw wydaję na ogród, a potem dopiero łatam co się da w domu.
W ogrodzie odpoczywam. A teraz to najważniejsze, bo jak sama pisałaś nawet podczas urlopu trzeba pracować w pracy
Miałam to samo.
Co za czasy
Niesamowity klimat
To jeden z moich najulubieńszych ogrodów.
To nic, że dom niewykończony
Ja robię to samo. Najpierw wydaję na ogród, a potem dopiero łatam co się da w domu.
W ogrodzie odpoczywam. A teraz to najważniejsze, bo jak sama pisałaś nawet podczas urlopu trzeba pracować w pracy
Miałam to samo.
Co za czasy
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Z uwagą przeglądnełam cały wątek i zastanawiam się co napisać???
Nie mogę znależć słów żeby wyrazić swój zachwyt.....
więc powiem może tylko tyle....jeśli ktoś by mnie zapytał jak powinien wyglądać idealny ogród,pokazałabym Twój
Nie mogę znależć słów żeby wyrazić swój zachwyt.....
więc powiem może tylko tyle....jeśli ktoś by mnie zapytał jak powinien wyglądać idealny ogród,pokazałabym Twój
- IzabelaS
- 500p

- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Moniko, taki klomb różany przed domem jest moim marzeniem. Niestety, u mnie "przed domem " jest od północnej strony, w dodatku rosną tu stare lipy i klony, więc o żadnym klombie mowy nie ma. Jednak zawzięłam się kilka lat temu i posadziłam róże, które owszem, zakwitły ogromnymi kwiatami, ale pojedynczymi i nie rozkrzewiały się. Od tego roku zaczynam je stamtąd usuwać, bo się męczą.
Hortensje masz obłędne - bukietowe to moja miłosc, mam dopiero malutkie w doniczkach. Może za rok zakwitną?
Hortensje masz obłędne - bukietowe to moja miłosc, mam dopiero malutkie w doniczkach. Może za rok zakwitną?
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniczko , jest pięknie ,ale pracy miałaś ogrom . Teraz musisz dojść do siebie i troszkę cieszyć się ogrodem .Oprzyj się czasami o szpadel i grabie 
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo elegancko wygląda ta kostka. I bardzo schludnie.A Twój ogród jest wręcz wzorcowy, będę to powtarzała do znudzenia, wszystko pięknie skomponowane. U Ciebie nawet chwasty wyglądają elegancko
Co do ślimaków - też mam fioła na ich punkcie, w zeszłym roku pierwszy raz wsadzałam dalie i te gangreny zeżarły mi wschodzące pędy. Od tamtego czasu nie ma zmiłuj się, przy jeżówkach, floksach, hostach, ostróżkach i daliach sypię niebieskimi kulkami aż miło.
Co do ślimaków - też mam fioła na ich punkcie, w zeszłym roku pierwszy raz wsadzałam dalie i te gangreny zeżarły mi wschodzące pędy. Od tamtego czasu nie ma zmiłuj się, przy jeżówkach, floksach, hostach, ostróżkach i daliach sypię niebieskimi kulkami aż miło.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Moniko wpadłam do Ciebie zobaczyć jak się ma Sadziec purpurowy bo z tak wielką niepewnością brałaś go ode mnie
Przy okazji zobaczyłam Twój piękny ogród, rozmach budowlany na lewo ... i prawo ...
Ciekawie też zapowiada się altana - ściany wyłożone kamieniem lub coś podobnego ?
Miło spędziłam czas spacerując i podziwiając jeżówki, którymi niedawno zaczęłam się zachwycać.
Pozdrawiam
Przy okazji zobaczyłam Twój piękny ogród, rozmach budowlany na lewo ... i prawo ...
Ciekawie też zapowiada się altana - ściany wyłożone kamieniem lub coś podobnego ?
Miło spędziłam czas spacerując i podziwiając jeżówki, którymi niedawno zaczęłam się zachwycać.
Pozdrawiam
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Bardzo lubie poidełka i lokuję je w różnych miejscach ogrodu - w większości żeliwne.ewelkacha88 pisze:Witaj Moniko.Cudne widoczki z Twojego ogrodu. To poidełko masz śliczne
a ten liliowiec jest niepowtarzalny. Na prawdę cudny
. Pozdrawiam i również życzę udanego weekendu
.
Marzy mi się jeszcze duże, z piaskowca, na wysokiej nodze, ale to jak na razie dla mnie za duży koszt
Wędzarnia będzie na "plecach" kominka - tak jest zaplanowane i mam nadzieję, ze realizacja się powiedzierikkuu pisze:Bardzo ładnie wygląda ta piaskowa kostkaJa też jestem z tych "szpileczkowych", więc doskonale cię rozumiem
Zanim dwa lata temu udało mi się w końcu położyć kostkę, w czasie ulewnych deszczów stała u mnie woda, czasem nawet po kostki, więc do samochodu szłam w kaloszach i tam dopiero zmieniałam buty.
![]()
Pięknie zapowiada się twoja altana - salonMiejsce na kominek jest, a na wędzarnię?
U mnie na razie prace stoją, ponieważ padało i zrobiło się mokro. Nie mogę wjechać tam cięższym sprzętem, a trochę zmieniła mi się koncepcjaMuszę usunąć stare śliwy, które w tym miejscu rosną i strasznie mi śmiecą, a poza tym chcę usunąć cały betonowy plac, żeby zrobić podmurówkę tylko tam, gdzie będzie mi potrzebna
Powoli wszystko się muruje, ale idzie to tak wolno, że właściwie nie mam co pokazać na ten moment
Czy u Ciebie coś ruszyło? Wiesz, że mocno Cię dopinguję i trzymam kciuki za powodzenie inwestycji
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Moje jeżówki w tym roku są już naprawdę bujne i sa główną ozdoba na rabatachGabriela pisze:Jednak to prawda, że rośliny posadzone w większej grupie prezentują się cudownie...Twoje jeżówki są tego dowodem...
clem3 pisze:Z kostką roślinkom bardzo do twarzyRondo prezentuje się pięknie
Niby wszyscy chcieliby wszystko mieć od razu, ale w taim razie czym zajmowalibyśmy się później?
A tak to stale można coś planować, wprowadzać coś nowego i znowu się cieszyć z nowinek
Sasanka18 pisze:Moniu wszystko u Ciebie z wyższej półki![]()
Podjazd taki elegancki, a poidełko i ptaszki![]()
![]()
Pozdrawiam